MENU

Огляд блогосфери від UAINFO. 23 серпня 2019

275 0

Шановні читачі, до вашої уваги – традиційна добірка найцікавішого зі світу блогосфери за сьогодні, 23 серпня.

Україна відзначає День прапора: реакція соцмереж

Сьогодні, 23 серпня – День Державного Прапора України. За офіційною версією, 23 серпня 1991 року – після провалу серпневого путчу в Москві – група народних депутатів внесла синьо-жовтий стяг до сесійної зали Верховної Ради. Національний прапор освятив священик УАПЦ Петро Бойко. Якраз до цієї події і прив'язаний указ президента Леоніда Кучми "Про День Державного Прапора України" № 987/2004, написана відповідна картина на стіні парламенту, а цей прапор як реліквію урочисто зберігають під склом у музеї Верховної Ради. Наступного дня, 24 серпня 1991-го, Україна проголосила незалежність.

Кравчук: Є сигнали про швидке завершення війни на Донбасі

Перший президент України Леонід Кравчук сказав, що має підстави для того, щоб вважати, що війна на Донбасі завершиться вже скоро. Як передає кореспондент УНІАН, про це він сказав сьогодні на прес-конференції в Києві.

"Я вірю, що війна завершиться зараз швидко. Є перші симптоми, які мені дозволяють так думати. По-перше, позавчора говорили, що нормандського формату скоро не буде, а зустріч з Макроном Путіна – прийняли рішення – що буде ближчим часом. Це не просто так. Це перший сигнал", – сказав Кравчук.

Портников: Незалежність для країни – це насамперед притулок для твого народу

Незалежність для мене – це перш за все торжество справедливості. Я завжди вважав, що кожен народ має право на власну державу. І якщо стільки народів світу – зокрема й рідний для мене єврейський народ – це право реалізували, так чому повинні бути позбавлені його українці? Саме ця проста думка з дитячих років дозволяла мені підтримувати тих, хто боровся за незалежність України, і зневажати тих, хто відмовляв українському народові у праві на свою країну. У праві на свій притулок. Тому що незалежність для країни – це насамперед притулок для твого народу. Всього іншого можна домогтися і в іншій державі.

"Повернення" Росії у "Велику сімку". Чи пробачать Путіну анексований Крим

Франція та США висловилися за повернення до "Великої сімки" Росії, яка була викинута з цього клубу за анексію Криму. Однак Німеччина та Велика Британія висловили свою незгоду з такою ідеєю, адже наразі немає підстав для перегляду цього рішення.

Передусім, коли Росію приймали до "Великої сімки", вона не відповідала вимогам, що висувалися до членів цього клубу. Адже до нього входять високо розвинуті, економічно успішні та демократичні країни, які суттєво впливають на глобальну економіку. На той час Росія була "економічним карликом" і, по суті, залишається такою й сьогодні. Лідери держав-членів G7 керувалися бажанням виявити свою повагу до Росії за те, що вона стала на шлях демократичного розвитку і ринкових перетворень. Це було заохочення, великий аванс Москві, аби вона справді стала частиною цивілізованого світового співтовариства. Але, як виявилося, аванс не був виправданий.

Виступ національних команд України поставлено під загрозу через розкрадання бюджетних коштів – СБУ  

Виступи національних спортивних команд України на міжнародних змаганнях опинилися під загрозою через махінації спортивних чиновників. Як повідомляє прес-служба СБУ, спортивні чиновники організували протиправну схему розкрадання бюджетних коштів при закупівлі медичних препаратів для спортсменів з різних збірних України.

"Оперативники спецслужби встановили, що посадові особи держустанови "Управління збірних команд та проведення спортивних заходів "Укрспортзабезпечення", яке знаходиться у сфері управління Міністерства молоді та спорту України, в порушення вимог законодавства закупили у приватного підприємства лікарські засоби та медпрепарати на суму понад 8 мільйонів гривень", – йдеться в заяві СБУ.

Як залучити покоління Z у село?

Гадаю, покоління Z, на відміну від своїх батьків — покоління Х, мало опікується проблемами урбанізації та депопуляції в країні, вони народилися в епоху глобалізації, отже легко пристосуються в будь-якій країні світу.

В центрі їхньої уваги завжди залишатимуться власні цінності та інтереси. І якраз розуміння цінностей та принципів життя покоління Z — це і є відповідь на запитання, як залучити покоління Z у село. 

"Танці з зірками-2019": як виглядають пари нового сезону. ФОТО

У неділю, 25 серпня, на телеканалі "1+1" відбудеться прем'єра нового сезону популярного проекту "Танці з зірками". У цьому році на паркет вийдуть 14 пар, їх порядкові номери будуть названі в рамках прем'єрного випуску шоу. Відомо, що на проект повернуться відомі хореографи, такі як Олена Шоптенко та Дмитро Дікусар. Також глядачі зможуть побачити вже танцюристів, які встигли полюбитися, з минулих сезонів – Женю Кота (партнера Наді Дорофєєвої та Мішель Андраде), Ігоря Кузьменко (партнер Наталі Могилевської) і Ілону Гвоздьову, яка принесла перемогу коміку Ігорю Ласточкіну в минулому році. З ким із зірок танцюристи вийдуть на проект в 2019 році – дивіться в добірці 

Підписуйся на сторінки UAINFO у FacebookTwitter і Telegram

UAINFO


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини