MENU

Огляд блогосфери від UAINFO. 24 жовтня 2019

432 0

Шановні читачі, до вашої уваги – традиційна добірка найцікавішого зі світу блогосфери за сьогодні, 24 жовтня

Портников: "Поліграф" – діагноз "турборежиму"

Коли ці побоювання висловлювали вголос під час запуску "турборежиму" – й опозиційні депутати, й журналісти, і просто люди, які ще не втратили голову в тому божевіллі, в яке занурилася наша країна після катастрофи президентських і парламентських виборів 2019 року – всі ці припущення з обуренням відкидали і самі представники влади, і їхні завзяті прихильники. І коли говорили, що поспіхом ухвалені закони потребують серйозної експертизи щодо наявності в них корупційних лазівок – тільки сміялися. Тому що ми зараз влада, нам усе можна, підпалюй, дави гусей! А тепер – "поліграф"!

Ми знаємо про численні злочини КНР, однак мовчимо – журналіст

На всіх майбутніх відзначеннях історичних подій у Центральній і Східній Європі я хочу бачити китайських дисидентів, тибетських емігрантів, гонконгівських протестувальників і тайванських лідерів на почесних місцях. Нехай вони розповідають, як їхні нинішні поневіряння перегукуються з давніми лихоліттями країн – організаторів заходів із вшанування пам’яті. Інакше наші святкування будуть цинічними, самовдоволеними й порожніми. Ми знаємо. Питання в тім, що ми робимо з цим знанням. Історія пильнує за нами. 

Реванш попси: культурна плагка опускається до рівня плінтуса

Усі ці сумнівні жартики "Зе-команди", усі ці "фішечки", від яких за кілометр відгонить кавееном, уся ця квартальщина, яка раптово здобула придворний статус, є сигналом для всіх, що тепер можна розслабитися. Це докорінна зміна парадигми. Учора з кожної праски закликали боротись, еволюціонувати, декомунізуватися, ставати українцем, ставати європейцем – одним словом, рухатися. Хай якими наївними або нещирими були ті чи інші заклики, вони задавали певний тон, певний настрій. Аж тут "охрана, отмєна!" – влада оголосила безстроковий перекур.

Позиція Тейлора щодо України розчулює та викликає просту людську вдячність

Свідчення Тейлора в Конгресі – можливо, найсильніші та найщиріші з наразі оприлюднених. Його позиція, заявлена Помпео – очолювати місію лише за умови продовження з боку Вашингтона беззаперечної підтримки Сполученими Штатами України – розчулює та викликає просту людську вдячність. Адже Тейлор тут уособлює ту частину американських політиків і дипломатів, які після розчарувань постпомаранчевого періоду (а якраз саме тоді Тейлор перебував в Україні) знову та знову вірили в Україну.

У Парижі суд відхилив апеляцію Росії щодо виплати Ощадбанкові $1,3 млрд

Паризький Апеляційний суд відхилив спробу Російської Федерації призупинити примусове виконання рішення міжнародного арбітражу про виплати Ощадбанку 1,3 мільярда доларів за експропріацію активів банку в окупованому Криму. Суд зауважив, що примусове виконання рішення не поставить під загрозу фінансовий стан РФ, і що Ощадбанк, не наражає на ризик можливе повернення коштів у разі скасування рішення. Суддя відхилив прохання Російської Федерації та зобов’язав її понести частину витрат на провадження.

Українська дзюдоїстка здобула чергове золото

19-річна українська дзюдоїстка Дар'я Білодід завоювала золото на турнірі Gramd Slam в Абу-Дабі (ОАЕ) у ваговій категорії до 48 кг. У фіналі українка за хвилину здолала словенку Марусу Штангер, якій 2016 року програла на турнірі в Угорщині. На попередніх стадіях Білодід перемогла Варгас Лей із Чилі, німкеню Катаріну Менц і росіянку Сабіну Гілязову. Білодід – наймолодша дворазова чемпіонка світу із дзюдо в історії.

Генріх Семирадський – титан живопису з України

Не зважаючи на світові звання й численні нагороди, художник ніколи не забував України. Геній пензля не раз приїздив до Харкова. Вже маючи світове визнання, прибув на ювілейний вечір до своєї вчительки, яка була вже сліпою й дуже старою – Марії Івановій-Раєвській він вклонився в ноги. Зі своїм же наставником Безперчим ніколи не переривав спілкування. У жовтні 2015 року в Харкові відкрили пам’ятну дошку Генріху Семирадському. У Львові одна з вулиць названа на честь художника. Він є автором збереженої досі театральної завіси "Парнас" Львівського оперного театру.

Підписуйся на сторінки UAINFO у FacebookTwitter і YouTube

UAINFO


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини