MENU

Огляд блогосфери від UAINFO. 10 березня 2020

436 0

Шановні читачі, до вашої уваги – традиційна добірка найцікавішого зі світу блогосфери за сьогодні, 10 березня

Зеленський і партія "Слуга народу" взяли курс на мовний реванш

Влада вирішила провести паралельно круглий стіл "Мова об’єднує, розмаїття збагачує: роль і місце державної мови та інших мов в Україні". У вступному слові Тетяна Монахова вдалася до багаторазово випробуваної риторики про 130 національних меншин в Україні, які мають право на свою рідну мову і це право юридично захищене, про гармонійне співіснування державної мови і мов національних меншин, про законослухняність і толерантність. 

В ближайшие полгода Украине грозят три возможные катастрофы

Вместе они сольются в "идеальный шторм", в резонансе усиливая друг друга. Отслеживайте ситуацию, надейтесь на позитив и готовьтесь к худшему.

Водной капитуляции крымским захватичкам мало. И вот почему

На первый взгляд, администрации российского президента выгодно, что в Украине в последние недели постоянно скандалят по поводу воды для аннексированного Крыма. Общественное мнение постоянно проверяют на готовность проглотить ослабление водной блокады под любым предлогом: вывод российских войск на Донбассе, предотвращение гуманитарной и экологической катастрофы, необходимость защищать интересы граждан Украины, вынужденных проживать на аннексированной территории и тому подобное.

Через коронавірус МАУ зупиняє рейси до 16 країн, Ryanair повністю скасовує авіасполучення з Італією

Пасажири, які планували подорож лоукостерам, отримали повідомлення про скасування рейсів. Таким пасажирам пропонують безкоштовний виліт до 13 березня, повне повернення коштів або кредит на переліт, яким можна буде скористатися протягом 12 місяців.

Саудовская Аравия объявила нефтяную войну России: как обвал цен ударит по Путину

Если цены останутся на нынешнем уровне, экономика России, скорее всего, уйдет в рецессию со второго квартала. Провал переговоров по сделке ОПЕК+ приведет к потерям, превышающим 6 триллионов рублей в пересчете на 3 года. Думаю, такого рода проблемы будут стоить порядка 3 триллионов рублей в год. По сути, это 3% ВВП.

Суд у справі MH17. Чи вдасться довести причетність Путіна?

На жаль, досі ми не маємо підтвердженого статусу міжнародного збройного конфлікту на Сході у цьому суді (лише в Криму). Якщо Сурков мав причетність до наказів по використанню Буку, МКС матиме додатковий аргумент на користь такого статусу.

Якщо не боротися з поширенням COVID-19 на ранніх етапах – може настати колапс медичної системи, – біофізик

В Україні я практично не бачив зважених дописів статей посередині, окрім панічних і заспокійливих. Я пишу цей пост не для роздмухування паніки, а для адекватного розуміння ситуації і адекватних дій як звичайних людей, так і держави.

Грандіозний діапазон особистості: яким усе-таки множинним і складним є Шевченко

Петров-Домонтович пише, що для "аристократа" Куліша Шевченко був просто надто "богемним". Надто "гайдамакою".

Отже, ось такий наш Кобзар. "Жіночий", "безтурботний", "безладний", "богемний". "Низовий" козак проти "городового" Куліша (якщо так, то "Чорна рада" є ще й романом проти Шевченка).

Підписуйся на сторінки UAINFO у FacebookTwitter і YouTube

UAINFO


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини