MENU

Огляд блогосфери від UAINFO. 24 березня 2020

288 0

Шановні читачі, до вашої уваги – традиційна добірка найцікавішого зі світу блогосфери за сьогодні, 19 березня

Зеленскому внезапно поломали мечту

Это уже становится интересным. Конечно, провал президентской инициативы в парламенте при голосовании был бы ярче и нагляднее. И удар по авторитету был бы сильнее, конечно. Но там хотя бы была логика – боролись, готовились, но сопротивление оказалось слишком сильным, коварные депутаты внезапно ударили в спину, царь хороший, бояре плохие – как всегда. Но тут, когда твое желание, да еще после свежего вечернего видео, умножают на ноль ближайшие соратники еще до внесения в верховную Раду – это совсем печально...

Президентом де-факто сейчас является Аваков – политолог

Его антикризисная программа — это явно не про функционал скромного министра внутренних дел. Особенно такого, который не совсем понимает, что такое предупредительная и заградительная логистика при карантинах и чрезвычайных ситуациях.

Давиденко: Конча-Заспа обречена

Им в этом го*не здесь придётся лечиться, защищаться от голодных бунтов, а может и умирать. А умирать ведь не хочется.

Сбылась мечта миллионов украинцев. Спасать от вируса их будут в обшарпанных палатах, вонючих туалетах, без протоколов лечения, без достаточного количества оборудования, без ресторанного питания и сменного постельного белья.

Береза: Как-то быстро посыпался Кабмин эффективного Шмыгаля

Может быть, именно эта новость мотивировала Илью Емца на отставку. Потому что он очень хорошо понимает, что происходит и не хочет отвечать за последствия. В общем похоже, что его заменят.

Сначала могут на Ляшко. Не того, который радикал, а на того, который Виктор и главный санитарный врач Украины. А могут и Супрун позвать. Я, кстати, уже ничему не удивлюсь.

Публіцист: Потрібні карантин і надзвичайний стан, а не пародія на них

Згадайте: з якою помпою був відправлений літак до Китаю, щоб евакуювати тих, хто опинився в епіцентрі пандемії, на яке трагікомічне шоу перетворилася зустріч евакуйованих на "гостинній землі Полтавщини". А водночас – я про це писав по гарячих слідах подій – ніхто й пальцем не поворушив, щоб перетворити закинуті чи напівзакинуті військові містечка на центри обсервації тих, хто повертається в Україну з вірусонебезпечних країв. За два місяці, які минули відтоді, коли всі, хто вміє думати, мали зрозуміти, до чого йдеться, нічого в цьому плані не було зроблено. Ні-чо-го!

Наказ МОЗ: Лікарні в Україні мають призупинити планову госпіталізацію та планові операції через коронавірус. ДОКУМЕНТ

На такі кроки міністерство пішло, щоб медустанови були готові для надання медичної допомоги хворим на гостру респіраторну хворобу COVID-19, спричинену коронавірусом SARS-CoV-2.

В Україні зареєстровано три вітчизняні виробники тест-систем коронавірусної інфекції

Наразі в Україні працюють 28 лабораторій, здатних проводити понад 200 досліджень на добу кожна. У разі потреби будуть залучатися приватні лабораторії та перепрофілювати ветеринарні й ВІЛ-лабораторії.

Церкви в Україні та карантин. Окрему позицію зайняли в Московському патріархаті – письменник

Більшість релігійних організацій із розумінням поставилися до цих рекомендацій. Вони оприлюднили відповідні звернення до своїх вірян, намагалися проводити свої релігійні дійства з врахуванням карантинних обмежень. Однак не все так просто…

Темна сторона гривні. Чому українська валюта падає і чому з нею все буде добре

Не важко помітити, що найбільш кволі валюти за проміжними результатами року представляють країни, що є найбільш залежними від продажів нафти та газу. Оскільки нафта подешевшала втричі за останні пів року, такі країни недоотримають експортну виручку. Всередині цих країн долар буде в дефіциті, тож усі очікують, що його ціна зросте. Не чекаючи на дефіцит доларів у майбутньому, валютні ринки цих країн реагують уже сьогодні: національні валюти нафтових країн падають у ціні.

Уся Європа стане слабшою, Велика Британія теж. А переможцями вийдуть Росія та Китай

Наші внески часто скромні із практичного погляду, але багато важать, особливо в час, коли міжнародна картина така похмура. Адміністрація Дональда Трампа застосувала доволі жорсткий підхід до Росії, однак риторика президента США нерідко запальна та тривожна. Чи може він скасувати участь США в навчаннях Defender, що невдовзі відбудуться в Європі та стануть найбільшими з 1980-х років? Ніхто не знає. "Президентові не подобаються навчання", – сумно сказав мені один з його радників на Мюнхенській конференції з безпеки. Вочевидь він думає, що вони дорого обходяться. Узагалі-то, якщо не вправлятися в обороні, витрати будуть іще більшими. Коли відносини з Америкою непевні, важливішу роль відіграють інші країни.

Обухов: Есть подозрение о российском происхождении COVID-19 и его мутации уже на территории Китая

ГНЦ ВБ является одновременно и хранилищем самых опасных вирусов, таких, как лихорадка Эбола и SARS. В это же самое время неподалеку группа китайских работников испытывала какой-то фантастический парник для северных широт, после чего вернулась в Китай.

Оглядачка: Не поспішайте з висновками. Не всі українські серіали "лайно", і ось чому

На початку березня мали дві прем'єри, абсолютно різних серіалів. На "СТБ" – "Спіймати Кайдаша" – сучасне прочитання "Кайдашевої сім'ї" Івана Нечуя Левицького. "Кайдашеву сім'ю" люблять навіть ті, хто не любить української літератури, завдяки вчителям української літератури. Сценаристкою, шоуранеркою серіалу є Наталка Ворожбит. Вона найкрутіша у своїй спеціалізації в Україні, писала сценарій до фільму "Кіборги".

 

Підписуйся на сторінки UAINFO у FacebookTwitter і YouTube

UAINFO


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини