MENU

Огляд блогосфери від UAINFO. 13 серпня 2020

264 0

Шановні читачі, до вашої  уваги – традиційна добірка найцікавішого зі світу блогосфери за сьогодні, 13 серпня.

"Зеленский, не позорься – запиши видео! Ты молчишь от имени всех нас – 40 миллионов украинцев", – блогер обратился к президенту с призывом отреагировать на беспредел в Беларуси

Нет таких интересов, которые могут оправдать согласие с насилием, с тиранией, с избиением до смерти людей, с беспределом. 

Скажу на знакомом тебе языке: "Ты чего язык в ж*пу засунул?! Ты молчишь! А то отребье, которое ты привёл во власть, весело поздравляет Лукашенко с победой на выборах".

Уроды! Очнитесь. Посмотрите, что творит Лукашенко в стране, где безоружные люди выходят на мирный протест против обмана.

"Уходи, пока не стало слишком поздно". Писательница Светлана Алексиевич обратилась к Лукашенко

Известная белорусская писательница, лауреат Нобелевской премии по литературе Светлана Алексиевич обратилась с призывом к действующему президенту Александру Лукашенко уйти в отставку на фоне массовых протестов в Беларуси.

Об этом сообщает Радыё Свабода.

Алексиевич убеждена, что Лукашенко проиграл оппозиционному кандидату в президенты Светлане Тихановской, но жаждет власти, и это его желание требует крови.

"Хочу сказать то, что прекрасно сказала Светлана Калинкина — уходи красиво. Но не получится, уже кровь. Уходи, пока не стало слишком поздно, пока не бросишь народ в страшную бездну, в бездну гражданской войны. Убирайся… Никто не хочет Майдана, никто не хочет крови. Только ты хочешь власти. Именно твое желание требует крови", — сказала она.

Кремль в Беларуси постепенно приближается к самому ответственному моменту своей стратегической гибридной операции

По итогам 4-го дня. Кремль в Беларуси постепенно приближается к самому ответственному моменту своей стратегической гибридной операции. Первый этап практически завершён.

Лукашенко спровоцирован на "недекватность", его международная обструкция растёт, а главное – страна частично вздыбилась, частично пребывает в ступоро-образном ужОсе от использованного властью абсолютно слепого, явно несоразмерного и безадресного насилия по отношению к собственному населению. Сейчас начинает разворачиваться следующий. 

Обмен пленными: Украина передала ОБСЕ список из около 100 человек

Президент Украины Владимир Зеленский заявляет, что работа Трехсторонней контактной группы по урегулированию ситуации на Донбассе в Минске не остановится. Об этом он сказал на брифинге в Борисполе Киевской области.

"Что касается заседания ТКГ в Минске, Минского процесса в целом, я уверен, что процесс не остановится. Ближайшая встреча планируется на 18 августа. Встреча будет уже в новом формате под председательством Леонида Кравчука. Один из главных вопросов - продолжение режима тишины и вопросы обмена. Мы в ОБСЕ уже в этом формате передали новый список, ОБСЕ подтвердила наш список на обмен, там около 100 человек. Сейчас мы ожидаем от той стороны, они предоставят согласованный список ", - отметил Зеленский.

Шкодять нацбезпеці: в Україні можуть заборонити партії Медведчука й Шарія

Громадська рада при Міністерстві юстиції ініціювала заборону на діяльність "Опозиційної платформи – За життя" й "Партії Шарія". У контексті цього рішення мовиться про загрозу національній безпеці України.

Про проведення засідання громадської ради мовиться на сайті Міністерства юстиції. Втім, рішення на ньому не схвалили – поки вирішили лише почати процес підготовки до цього, пише "Національний корпус".

"Засідання викликало такий резонанс, що на нього навіть прибула поліція. Разом з нею прибули фейкові "журналісти" Шарія, – повідомили в "Нацкорпусі".

Війна на Донбасі. Чи допоможе Україні заміна "особливого статусу" на "особливий режим" ОРДЛО

Два тижні безпрецедентного затишшя на Донбасі логічно ставлять питання: а що далі? Які робити кроки, щоб повернути Донбас без втрат для суверенітету та шкоди для територіальної цілісності?

"Нове" керівництво української делегації в Тристоронній контактній групі продукує пропозицію за пропозицією. І остання з них – Леонід Кравчук запропонував замінити "особливий статус" на "особливий режим адміністративного управління" ОРДЛО.

На перший погляд, зміна "шила на мило". Але…

По-перше, заміна терміну знижує для громадської думки негатив від самого поняття "особливий статус". Адже зараз для багатьох це словосполучення надто емоційне. Фактично – це синонім капітуляції. А де капітуляція, там і "червоні лінії" та нові протести. Кому це потрібно перед виборами? Владі – точно ні. По-друге...

Червоним по білому. У Instagram з’явився аккаунт, що розповідає вишивкою про протести в Білорусі. ФОТО

Аккаунт @rufinabazlova з'явився в соцмережі за тиждень до виборів президента Білорусі - 2 серпня. Більшість постів в ньому опубліковано після дня голосування, який став початком масових протестів в країні.

Вокруг Киева построят 150-километровую объездную дорогу. КАРТА

Заместитель руководителя Офиса президента Кирилл Тимошенко и глава Госагентства автомобильных дорог Украины Александр Кубраков представили проект строительства новой Киевской объездной дороги (КОД). Об этом сообщает сайт Офиса президента. 

Проект будет реализован до 2025 года в рамках программы "Большая стройка", говорится в сообщении.

Вибух на Позняках: столична влада озвучила остаточну долю зруйнованої багатоповерхівки

Багатоповерховий будинок на Позняках у Києві, де 21 червня стався потужний вибух, будуть зносити, однак перед цим його потрібно зміцнити для безпечного демонтажу. Як повідомило "Сьогодні", про це розповіли у столичній міськдержадміністрації.

За словами керівника управління з питань цивільного захисту Романа Ткачука, зараз фахівці розробляють проект для зміцнення будівлі. Паралельно йде процес створення кріплення для неї. 

"Проектувальники придумали спеціальну конструкцію, яка буде вставлятися всередину утвореного провалу в будинку, щоб зміцнити пошкоджені конструкції", – розповів він, додаючи, що це буде металева конструкція, за допомогою якої підіпруть 9-10 поверхи.

Багато людей вірять, що мед під час нагрівання стає отрутою. Чи це правда, і як мед впливає на здоров’я? Поясню. Уляна Супрун

Меду приписують найрізноманітніші цілющі властивості, використовують його для лікування багатьох хвороб, вважають значно здоровішою альтернативою цукру і їдять його необмежено. А ще багато людей вірять, що мед під час нагрівання буквально стає отрутою! Чи це правда, і як мед впливає на здоров’я?

Підписуйся на сторінки UAINFO у FacebookTwitter і YouTube

UAINFO


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини