MENU

Огляд блогосфери від UAINFO. 4 вересня 2020

242 0

Шановні читачі, до вашої уваги – традиційна добірка найцікавішого зі світу блогосфери за сьогодні,  4 вересня

ОБСЄ нарахувала вже понад 900 порушень за час "перемир'я" на Донбасі

За час, що минув від початку "повного й усеосяжного" режиму припинення вогню, СММ ОБСЄ нарахувала 908 порушень "тиші".  Про це йдеться у звіті Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ від 3 вересня.

"Після засідання Тристоронньої контактної групи 22 липня, на якому була досягнута домовленість про додаткові заходи з посилення режиму припинення вогню, починаючи з 00:01 27 липня і до кінця звітного періоду СММ зафіксувала загалом 908 порушень режиму припинення вогню в Донецькій та Луганській областях", – мовиться в документі.

"Американська мрія" Віктора Медведчука. Як проросійський політик-бізнесмен під санкціями освоює ринок нафтопродуктів у США

Попри найсуворіші американські санкції, запроваджені у 2014-му проти кума Володимира Путіна Віктора Медведчука, нафтопродукти російського заводу його родини без проблем постачаються у США. Журналісти програми "Схеми" з'ясували, як, коли і в яких обсягах продукція "Новошахтинського заводу нафтопродуктів" потрапляє до анексованого Росією Криму, а також у порт Х’юстона, де її отримує одна з найбільших нафтопереробних корпорацій Сполучених Штатів Америки. 

Сенцов і Балух висловилися щодо однієї з найгостріших проблем окупованого Криму

Кримчани Олег Сенцов і Володимир Балух вважають, що українська влада не повинна відновлювати постачання прісної води в окупований Росією Крим, поки не поверне контроль над півостровом. Про це колишні політв’язні Кремля розповіли проєктові "Крим.Реалії", повідомляє "Радіо Свобода".

"Мене цікавить головне питання, щоб ми ні в якому разі, ні в якому разі не пустили туди воду. Це наш єдиний важіль, аргумент, яким ми ще можемо боротися з окупантами, і з кожним роком цей важіль буде все потужнішим і важливішим", – зазначив Сенцов. За словами українського режисера, проблема води у Криму "поступово ставатиме все більш і більш гострою".

У справі Шеремета суд визначився із кандидатами у присяжні

Суд у справі про вбивство журналіста Павла Шеремета відібрав п'ятьох кандидатів у присяжні. Про це із засідання Шевченківського районного суду Києва повідомляє УП.

Тепер автоматизована система визначить серед них трьох основних і двох запасних. Загалом на перше засідання система обрала сімої кандидатів у присяжні.

Гео Лерос – інструмент у чужій грі чи викривач?

З весни цього року прізвище Лерос час від часу спливає в українському медійному просторі. Спершу у березні народний депутат від правлячої партії "Слуга народу", позаштатний радник українського президента Гео Лерос опублікував відео, на яких брат керівника Офісу президента Андрія Єрмака Денис нібито торгує державними посадами, яке назвали вже "плівками Єрмака". Ні Лерос публічно критикує українського президента Володимира Зеленського та його команду і звинувачує їх в порушенні обіцянок, які вони давали суспільству, а керівника Офісу президента Єрмака – у зловживанні владою і роботі на спецслужби Росії.  Хто ж такий Гео Лерос?

Шмигаль прокоментував скандал із довічною стипендією батькові Зеленського

Олександр Зеленський

Високопосадовець зазначив, що отримав листа-звернення від "трудового колективу Криворізького Державного університету економіки і технологій". Автори листа висловили очільникові Кабміну своє "невдоволення тим фактом, що уряд не розглянув питання про подання на призначення довічної державної стипендії батькові президента Олександрові Зеленському".

"Трудовий колектив" написав Шмигалеві, що неодноразово, із 2017 року, вносив подання на призначення спипендії та попрохав "забезпечити об’єктивну оцінку заслуг Зеленського, виходячи зі здобутків і досягнень претендента".

Постпред США при ОБСЕ призвал убедить Лукашенко, что он не может быть президентом

Захватившего власть в Беларуси "президента" Александра Лукашенко нужно попытаться убедить в том, что он больше не может быть главой государства, заявил постоянный представитель США при Организации по безопасности и сотрудничеству в Европе (ОБСЕ) Джеймс Гилмор. Об этом сообщает "КоммерсантЪ".

"Что мы должны сделать прямо сейчас, так это попытаться убедить Лукашенко в том, что он не может быть президентом страны в этих обстоятельствах. Он считает достаточно приемлемым сфальсифицированные выборы, за которыми последовало жестокое подавление граждан", – заявил господин Гилмор в интервью журналу Foreign Policy.

Навіщо Лукашенко ліпить з України ворога?

Лише місяць знадобився президенту Білорусі для того, щоб перетворити Україну з дружньої країни на ворожу. 

3 вересня Олександр Лукашенко в черговий раз звинуватив Україну разом із Литвою, Польщею і Чехією у втручанні у внутрішні справи Білорусі. При цьому він послався на заяву Сергія Лаврова про "200 українських екстремістів", які нібито готували безлади на території Білорусі. Лукашенко, явно і не без задоволення підігруючи главі МЗС Росії, пішов на подальше погіршення відносин з офіційним Києвом. Протягом останнього місяця президент Білорусі зробив все для того, щоб зруйнувати довіру у відносинах з керівництвом України, змістивши колись дружню державу в стан своїх ворогів.

Загиблий під час ліквідації пожежі на Луганщині вояк був "кіборгом" із Дніпра

Під час ліквідації пожежі на Луганщині загинув старшина Артем Бондаренко, якого вважали зниклим безвісти. Про це із посиланням на командування Десантно-штурмових військ Збройних сил України, повідомляє "Радіо Свобода".

За офіційними даними, тіло військового знайшли під завалами бліндажа. Інформацію про те, що загинув боєць із Дніпра, виданню підтвердила радниця голови облдержадміністрації Тетяна Губа. Дата прощання з військовиком поки невідома.

Артем Бондаренко прийшов до лав ЗСУ добровольцем у 2014 році. У складі 25-ї повітряно-десантної бригади був у "гарячих" точках Донбасу: Пісках, Донецькому аеропорті, Авдіївській промзоні тощо.

Квиток у один кінець. Ілон Маск розповів, де помруть перші колонізатори Марсу

Під час недавнього саміту, присвяченого відправці людей на Марс, глава SpaceX Ілон Маск заявив, що перші колонізатори Марсу, швидше за все, загинуть там же. Що він мав на увазі?

Попри те, що багато вчених ставлять під сумнів можливість колонізації Марса, компанія Ілона Маска SpaceX продовжує роботу над цією ідеєю і готує свій головний транспорт для відправки людей на Червону планету – корабель Starship. Під час недавнього саміту, присвяченого відправці людей на Марс, Ілон Маск розповів про те, як йдуть справи з будівництвом Starship, а також розмірковував на тему долі перших колонізаторів іншої планети.

124 фільмів із 8 країн. Оголошено переможців Fashion Film Festival Kyiv 2020. ВІДЕО

У рамках Ukrainian Fashion Week стали відомі переможці Fashion Film Festival Kyiv 2020, що проходив з 10 червня по 3 вересня. Цього року до участі в конкурсній програмі фестивалю було подано 124 роботи режисерів із 8 країн світу, серед яких журі обрало 16 фіналістів, повідомляє НВ style.

Підписуйся на сторінки UAINFO у FacebookTwitter і YouTube

UAINFO


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини