MENU

Огляд блогосфери від UAINFO. 8 вересня 2020

295 0

Шановні читачі, до вашої уваги – традиційна добірка найцікавішого зі світу блогосфери за сьогодні,  8 вересня

У Балуха тяжка травма голови, його оперують – ЗМІ

Володимира Балуха знайшли побитим у столичному Гідропарку без мобільного телефона й банківської картки/ Про це повідомляє УП. Посилаючись на власне джерело, видання стверджує, що колишній бранець Кремля має тяжку травму голови, його оперують.

З огляду на стан постраждалого правоохоронці ще не мали змоги опитати його.

Китай презентовал сразу две вакцины от коронавируса, одна из которых поступит в продажу в конце декабря

В Пекине прошла Китайская международная ярмарка торговли услугами (CIFTIS), на которой сразу две китайские фармацевтические компании представили вакцины против covid-19, сообщает Global Times.

Речь идет о компании CNBG и Sinovac Biotech. Представитель Sinovac заявил, что компания способна производить до 300 миллионов вакцин в год, в настоящий момент их вакцина проходит третью фазу клинических испытаний в Бразилии и Индонезии. Одобрение о проведение завершающий фазы испытаний было получено и от двух других стран.

Кулеба пообіцяв "жорстко протидіяти" спробам "зіпсувати стосунки між українцями й білорусами"

Дмитро Кулеба прокоментував видворення білоруських опозиціонерів/ Міністр закордонних справ підреслив, що Україна жорстко протидіятиме будь-яким спробам білоруських чи російських спецслужб скористатися відкритістю українського кордону на шкоду стосункам між українцями й білорусами.

Водночас очільник МЗС підкреслив, що офіційну позицію у зв’язку з перебуванням на території України громадян Білорусі Івана Кравцова й Антона Родненкова, які також є членами координаційної ради білоруської опозиції, вже висловила ДПСУ. Попри обмеження щодо в'їзду іноземців український кордон відкритий для громадян Білорусі, які хочуть перетнути його на законних підставах, наголосив Кулеба.

НАБУ відкрило кримінальне провадження через скандальне рішення у справі Суркісів і "Приватбанку"

НАБУ відкрило кримінальне провадження за фактом незавершеного замаху на заволодіння майном "Приватбанку" в особливо великих розмірах

Про це повідомляє пресслужба Ради громадського контролю Національного антикорупційного бюро України.

Серед імовірних фігурантів справи – представники судової гілки влади, службові особи Державної виконавчої служби, співробітники шести англійських компаній, пов’язаних із олігархами Суркісами.

Аналітики BoFA допускають затримку траншу МВФ для України

Аналітики BoFA допускають затримку траншу Міжнародного валютного фонду для України і нову емісію євробондів, передає Інтерфакс-Україна. У виданому 7 вересня EEMEA Sovereign Credit Viewpoint аналітики дають рекомендацію Underweight (слабкі перспективи) за українськими єврооблігаціями, віддаючи перевагу ВВП-варранти.

Таку позицію аналітики обґрунтували враховуючи потенціал великих купонів в зв'язку з відновленням зростання в 2021 році і потенційними подальшими викупами.

"Спреди України торгуються близько до історичного середнього рівня в порівнянні з аналогами країн, що розвиваються. Однак ми стурбовані тим, що облігації можуть показувати більш низьку динаміку з урахуванням можливих затримок підтримки МВФ і потенційного випуску", – відзначають аналітики.

Свіжі рейтинги по виборам у Києві: найцікавіше – у "середній частині турнірної таблиці"

Тим часом, оприлюднено свіжі рейтинги по виборам у Києві. Власне, рейтинги публікуються постійно, але тут є два важливі фактори.  По-перше, це перші рейтинги, опубліковані після офіційного початку виборчої кампанії. По-друге, дані досить серйозної установи – групи "Рейтинг".

Отже, що серйозного вони показують у контексті виборів у Київраду?

Перед законом все равны: В Австрии арестован принц Эрнст Август V Ганноверский

Принца Эрнста Августа V Ганноверского арестовали в Австрии. Об этом сообщает местная газета Kronen Zeitung.  Отмечается, что инцидент произошел в федеральной земле Верхняя Австрия в охотничьем домике 66-летнего главы Ганноверской династии в понедельник, 7 сентября

По данным СМИ, служанка из дома Эрнста Августа сообщила в полицию об угрозах со стороны принца. Август якобы угрожал ей и ее мужу "головорезом" из-за шумного передвижения по дому.

Ученые: Сердце и легкие регенерируются после коронавируса

Медики из Австрии в течение 6 месяцев наблюдали за состоянием здоровья 82 пожилых пациентов, переболевших коронавирусом и пришли к оптимистическому выводу. Повреждения, которые "корона" наносит сердцу и легким человека, не окончательные. 

Результаты исследования специалисты представили на Международном конгрессе Европейского респираторного общества (ERS).

Ученые регулярно брали у пациентов кровь на анализ и делали новые снимки легких каждые шесть недель. В первые дни после выписки повреждения легких имелись у 88% пациентов. При этом половина участвующих в эксперименте постоянно кашляла или ощущала нехватку воздуха. Такие же проблемы ученые зафиксировали в работе органов кровообращения – у 59% пациентов в сосудах были тромбы, а работа левого предсердия серьезно нарушилась.

Грецькі науковці назвали продукт, який зменшує ризик імпотенції

Регулярне вживання оливкової олії може знизити ймовірність імпотенції у чоловіків у літньому віці на 40%. Крім того, вона може істотно підвищити рівень тестостерону – основного чоловічого статевого гормону. 

До таких висновків дійшли грецькі дослідники, які показали, що оливкова олія може запропонувати кращий і більш довгостроковий варіант розв'язання проблеми еректильної дисфункції, ніж віагра, пише 24 канал.

Науковці виявили, що дієта, багата оливковою олією, підтримує здоров'я кровоносних судин, підвищуючи циркуляцію в ключових органах тіла.

Гай Річі та Джейсон Стейтем знову попрацюють разом й знімуть дуже круте шпигунське муві

Гай Річі та Джейсон Стейтем знову попрацюють разом! Їхнім новим спільним проєктом стане шпигунський трилер «П'ять очей» («Five Eyes»). 

У центрі сюжету опиниться агент МІ6, якого наймає розвідувальний альянс «П'ять очей», аби він вистежив і зупинив продаж нової технології смертоносної зброї, що може перевернути світовий порядок. У компанії експерта з високих технологій від ЦРУ головний герой береться за виконання масштабної місії, яка вимагатиме від нього максимального шарму, винахідливості та хитрості.

Підписуйся на сторінки UAINFO у FacebookTwitter і YouTube

UAINFO


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини