MENU

Огляд блогосфери від UAINFO. 10 вересня 2020

300 0

Шановні читачі, до вашої уваги – традиційна добірка найцікавішого зі світу блогосфери за сьогодні,  10 вересня

Литва визнала Тихановську президентом Білорусі

Сейм Литви проголосував за визнання лідерки опозиції Світлани Тихановської єдиним президентом Білорусі. Про це йдеться на сайті литовського парламенту, повідомляє УНІАН. 

У відповідній резолюції йдеться про те, що Литва підтримує вимоги обраного глави білоруського народу Світлани Тихановської та Координаційної ради щодо нових й прозорих виборів президента республіки.

Російсько-окупаційні війська відкрили вогонь по українських позиціях поблизу населеного пункту Шуми

Сьогодні, о 14.15, російсько-окупаційні війська відкрили вогонь зі стрілецької зброї по українських позиціях поблизу населеного пункту Шуми. Обстріл був прицільним та спрямованим на ділянку, де мала пройти зустріч представників СЦКК та ОБСЄ. Про це повідомляє штаб ООС.

«Такі дії противника засвідчують, що ворог свідомо та цілеспрямовано йде не тільки на порушення домовленостей, а й відкрито провокує українську сторону. Натомість Україна вкотре демонструє своє щире прагнення до встановлення миру, але ворог навмисно зриває будь-які спроби.

Скандальне спільне інспектування з окупантами нагадало страшні дні анексії Криму – Волошина

Тепер це називається "вкрай обмежений прояв присутності бойовиків"

За словами ОП, спільне інспектування українських позицій "нічого нікому не може дати, крім єдиного – ще одного аргументу на користь правоти України".

Згадалося, як у 2014-му зривали українські прапори, як кримські ДАЇшники та російські військові "спільно патрулювали" кримські вулиці. Розпач, який я бачу у стрічці, дуже схожий на те, що переживали кримські патріоти тієї весни.

Снєгирьов: Бойовики "ЛДНР" використовують перемир'я для укріплення своїх позицій і передислокації важкої бронетехніки

Російсько-терористичні війська на Донбасі проводять військові навчання, а також передислоковують і накопичують заборонену Мінськими домовленостями важку артилерію. Таким чином окупанти готують провокації, аби звинуватити Україну в порушенні перемир’я, зірвати нормандські домовленості та заблокувати намічене на листопад відкриття КПВВ "Щастя".  

За словами начальника Генштабу ЗСУ Сергія Корнійчука, російські окупаційні війська навряд чи могли використати час перемир’я для підготовки широкомасштабного наступу на Донбасі, оскільки за наявних засобів розвідки непомітно зробити це неможливо. 

"За что вы, твари, унижаете украинскую армию?" Ветеран эмоционально обратился к Зеленскому и Ко

Нельзя писать посты, когда ты в состоянии ярости. Хладнокровие нужно, для трезвого изложения мыслей, но я всё же напишу. Нужно выбросить на бумагу эмоции, чтобы вернулись трезвый ум и расчёт. Иначе не получится...

Вчера, 9 сентября 2020 года, был чёрный день в политике Украины. Президент Украины, Владимир Зеленский через своих представителей в ТКГ сознательно пошёл на предательство национальных интересов Украины. Просто привычно немножко по-дебильному улыбаясь, "раздвинул ноги" перед Путиным. Другого определения будущей инспекции украинских позиций представителями ОРДЛО у меня нет. Я старался найти разумное определение этому. Прикидывал так и эдак. Действительно старался, но увы!

Що чекає "Укроборонпром" після звільнення Абромавичуса?

В "Укроборонпромі" планують зміну керівництва. Айварас Абромавичус написав заяву про звільнення і, відповідно до закону, нового генерального директора призначить президент за поданням прем'єр-міністра. І, як уже повідомляли ЗМІ, таке подання в Офіс президента вже направлено.

Незалежно від того, коли і хто очолить концерн, у нового керівника буде право формувати свою команду, впроваджувати свою культуру управління компанією і реалізовувати своє бачення реформи, пише у своєму блозі на сайті НВ Мустафа Найєм.

Багато хто запитує, чи залишиться наша команда далі працювати, і якою буде доля реформи, над якою ми працюємо вже рік. Відповідь проста. 

Скандал у КІМВ: чи знаємо ми відповіді на запитання, де межі у відносинах ієрархії?

Після Дня Незалежності у публічному просторі розігрався рідкісний скандал. Зловживання владою і рангом, знецінення та приниження людей, сексизм і ейджизм

Професор найпрестижнішого вузу в країні отримала орден. Випускники і студенти підняли хвилю про некоректну поведінку викладача і доречність нагородження. Адже орден — зелене світло і шолом, щоб заохочувати подальше приниження, таке соціальне схвалення культури гноблення, що вирощується професором. Стрічка рясніє постами про неналежне ставлення до студентів з її боку. Але при цьому є й ті, хто дякує їй і звинувачує інших у нереалізованості та міфотворчості, пише у своєму блозі на сайті НВ Анастасія Леухіна.

У проблеми завжди є ім'я і прізвище. В цьому випадку вона проявилася через ім'я та прізвище професора КІМВ. Але за великим рахунком цей кейс проливає світло на кілька проблем, з якими ніхто десятиліттями не працював, які заміталися під килим і прикривалися зв’язками або відписками. Про які всі мовчали. Просто тому, що ми в принципі не вміємо говорити про такі речі. Тому, що десятиліття радянської влади привчили вибирати мовчання, терпіння і покору як безпечну стратегію.

Тим, хто носить маску на підборідді, показали, якими вони мали би бути. ФОТО

У Бразилії створили соціальну рекламу, аби привернути увагу людей до однієї з актуальних проблем коронавірусного сьогодення. Про це повідомляє "УП.Життя".

Через пандемію COVID-19 людей зобов'язали носити маски. Але значна частина нехтує цим правилом. Деякі взагалі не носять масок, але переважна більшість носить їх неправильно: на шиї чи підборідді, що ніяк не захищає від коронавірусу.

Для багатьох маска стала беззмістовним аксесуаром.

Еколог: Україна масштабними темпами втрачає питну воду

Україна масштабними темпами втрачає питну прісну воду. Про це в інтерв'ю УНІАН розповіла президент Професійної асоціації екологів України Людмила Циганок. За її словами, це серйозна проблема, яка не може не лякати.

"Ми бачимо дефіцит питної води, при цьому, не знаємо реальної кількості питної артезіанської води", – зазначила вона.

Після вильоту з US Open друга ракетка України припинила співпрацю зі своїм тренером

Після вильоту з Відкритого чемпіонату США (US Open) друга ракетка України Даяна Ястремська припинила співпрацю зі своїм тренером Сашею Баїном. Про це тенісистка повідомила у своєму акаунті в Twitter.

"Я б хотіла оголосити, що після US Open я вирішила припинити співпрацю з Сашком Баін. Я хочу подякувати йому за все і побажати йому успіхів. Це був хороший досвід для мене", – написала 25-та ракетка світу.

Сара Полсон перевтілюється у лиховісну медсестру в новому трейлері серіалу "Ретчед"

У 1947 році Мілдред Ретчед приїжджає до Північної Каліфорнії, де знаходить роботу в передовій психіатричній лікарні, у якій саме почали проводити нові тривожні експерименти з людським розумом.

Маючи таємну мету, жінка презентує себе як віддану турботливу медсестру, проте з часом у бездоганному образі з'являються тріщини, за якими проглядає темрява. Правда в тому, що справжніми монстрами не народжуються, ними стають. Дізнатися історію становлення легендарної антагоністки з «Над зозулиним гніздом» (за версією Евана Романськи та Раяна Мерфі) можна буде з 18 вересня на «Netflix».

Підписуйся на сторінки UAINFO у FacebookTwitter і YouTube

UAINFO


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини