MENU

Огляд блогосфери від UAINFO. 15 вересня 2020

321 0

Шановні читачі, до вашої уваги – традиційна добірка найцікавішого зі світу блогосфери за сьогодні,  15 вересня

У ДСНС повідомили подробиці нічного вибуху на газопроводі біля Чабанів. ФОТО

Станом на 7:00 до проведення робіт з ліквідації наслідків розгерметизації магістрального газопроводу високого тиску залучено 6 осіб та 4 одиниці техніки Боярського виробничого лінійного управління магістральних газопроводів. Про це йдеться в повідомленні ДСНС. 

"15 вересня близько 00:20 поблизу смт Чабани Києво-Святошинського району сталася розгерметизація магістрального газопроводу високого тиску діаметром 1020 мм (Київ-Захід України), який обслуговується Боярським виробничим лінійним управлінням магістральних газопроводів", – йдеться в повідомленні.

Біля Шумів підірвалися полковник і прессекретар бригади

На фронті російсько-української війни підірвалися двоє вояків. Про це повідомляє пресцентр Об'єднаних сил.

Сьогодні, 15 вересня, близько 11:40 біля села Шумів, що на Донеччині, внаслідок вибуху гранати типу РГД-5, "імовірно встановленої у вигляді розтяжки", поранень зазнали олковник О. Апполонов і прессекретар однієї із бригад В. Залевський.

Постраждалих доправили до лікарні в Торецьку. "Їхній стан – стабільний, задовільний", – зазначили у штабі.

Місцеві вибори: відсьогодні стартував процес офіційного висування кандидатів

У вівторок, 15 вересня, розпочинається процес офіційного висування кандидатів у депутати місцевих рад та на посади сільського, селищного, міського голів. Про це йдеться у Календарному плані основних організаційних заходів з підготовки та проведення місцевих виборів 25 жовтня, затвердженому Центральною виборчою комісією.

Згідно з планом, висування кандидатів у депутати, кандидатів на посади сільського, селищного, міського голів розпочинається за 40 днів до дня голосування та закінчується за 30 днів до нього, а саме – з 15 до 24 вересня включно.

Фесенко: У виборчій кампанії, що стартувала, одними з найбільш спекотних будуть вибори в Одесі

Цей тиждень – вирішальний у визначенні кандидата на пост мера міста від "ОПЗЖ", де на цю тему киплять неабиякі пристрасті. Одеські джерела кажуть, що від Опоплатформи на цю роль претендують відразу чотири людини. Це, зокрема, екснардепи Ківалов і Голубов, а також чинні народні депутати Тетяна Плачкова і Микола Скорик. Серед них найбільш близький меру Труханову – Дмитро Голубов – його ставленик у Суворовському районі, з якого і почалася політична кар'єра Геннадія Труханова.

Будь-якій людині, мало-мальськи знайомому з одеською кон'юнктурою, відомо, що жодна опозиційна партія не може повісити свій бігборд без особистого дозволу Труханова, у якого безумовна політична монополія на ринку зовнішньої реклами в місті. Тим цікавіше виглядає той факт, що 200 конструкцій в Одесі сьогодні віддані під Дмитра Голубова.

Снєгирьов: Українські дипломати мають використати ситуацію довкола селища Шуми для посилення позицій у переговорах по Донбасу

Звинувачення ватажків "Л/ДНР" на адресу ЗСУ в спорудженні "незаконних" інженерних споруджень біля селища Шуми поставило під сумнів висновки місії ОБСЄ, як незалежної міжнародної організації. Українська дипломатія може скористатися цим і посилити позиції в переговорах по Донбасу. 

Спеціальна моніторингова місія (СММ) ОБСЄ провела усі передбачені пунктом 3 Мінських угод заходи щодо моніторингу та верифікації позицій ЗСУ біля селища Шуми і встановила, що у тому районі відсутні жодні незаконно споруджені фортифікаційні споруди українських військових. 

Таким чином, звинувачення бойовиків "Л/ДНР" і РФ на адресу українських військових, фактично ставлять під сумнів звіт СММ ОБСЄ, а також саму ОБСЄ, як незалежну міжнародну організацію. На мою думку, українська дипломатія може використати це для посилення позицій у переговорах з припинення війни на Донбасі. 

Венедиктова: По "делу вагнеровцев" открыто три уголовных производства

Генеральный прокурор Ирина Венедиктова заявляет, что три уголовных производства открыты по "делу вагнеровцев".

"У нас есть три уголовных производства относительно "вагнеровцев", - сообщила Венедиктова на пленарном заседании Верховной Рады во вторник, передает Цензор.НЕТ.

По её словам, первое из этих уголовных производств было открыто сразу после того, как появилось информация в СМИ.

"Сразу же реакция ГБР была, и следствие продолжается", – отметила Венедиктова.

Нардеп: В категорії "Скромняги бюджету 2021" перемагає президент. Видатки на його утримання збільшені на 39%

"Все ж таки в категорії "Скромняги бюджету 2021" перемагає президент України. Видатки на нього (пана президента та його Офіс) збільшені за рік на +39%.

А на президентське державна управління справами (вона ж "ДУСя") на +33%", – про це на своїй сторінці у Фейсбуці пише народний депутат Ярослав Железняк.

Тихановская заявила, что Беларусь прошла точку невозврата

Бывший кандидат в президенты Беларуси Светлана Тихановская считает, что Беларусь, которую захлестнули массовые акции протеста против президента Александра Лукашенко, прошла точку невозврата, и нынешний режим скоро падет.

"Мы как страна прошли точку невозврата. У Лукашенко нет будущего в качестве лидера этой страны, и его уход из власти - лишь вопрос времени", - написала она в статье для американской газеты The Washington Post , обнародованной во вторник, 15 сентября.

Белорусская оппозиционерка подчеркнула, что ее единомышленники будут и впредь делать ставку на массовые мирные протесты. "Мы настаиваем на мирном протесте и мы отказываемся прибегать к насилию. Многие задаются вопросом о том, будет ли этого достаточно. Я считаю, что да. Мы будем продолжать наши массовые демонстрации. Еженедельные воскресные марши с участием сотен тысяч людей уже стали нормой", - указала Тихановская, напомнив также о все расширяющихся забастовках на госпредприятиях.

"Привіт, сумую за вами". Навальний почав самостійно дихати і навіть опублікував перше фото з лікарняної палати

Російський опозиціонер Олексій Навальний повідомив, що у понеділок вперше після отруєння почав дихати самостійно.

Свій перший допис політик опублікував в Інстаграмі у вівторок, повідомляє Укрінформ.

"Привіт, це Навальний. Сумую за вами. Я все ще майже нічого не вмію, але ось вчора зміг цілий день дихати сам. Взагалі сам. Жодної сторонньої допомоги, навіть найпростіший вентиль у горлі не використовував. Дуже сподобалось. Дивовижний, недооцінений багатьма процес. Рекомендую", – написав він.

Феномен бестселлера "После": Почему примитивная история любви Тессы и Хардина настолько популярна в мире?

В 2013 году на платформе Wattpad молодая писательница Анна Тодд опубликовала банальнейшую историю любви под названием «После», которая, впрочем, стала бестселлером. Автор созналась, мол, на написание ее вдохновил провокационный роман «50 оттенков серого». Вот она и создала такую себе тинейджерскую версию сего «произведения искусства».

Так вот, электронную версию ее романа прочитали 1,5 миллиона пользователей! Печатная версия была выпущена в 2014 году издательством Gallery Books тиражом 15 млн экземпляров!  Книга была переведена на более чем 30 языков и является бестселлером в Италии, Германии, Франции и Испании.

Вот Анна Тодд и вошла во вкус и настрочила несколько продолжений: ее книги все так же пользовались популярностью… И, конечно же, дело дошло до кино. Первую часть love story презентовали в прошлом году, и вот совсем недавно на большие экраны вышла вторая часть этой любовной саги под названием «После ссоры». В чем же секрет успеха этой жуткой банальщины?

Підписуйся на сторінки UAINFO у FacebookTwitter і YouTube

UAINFO


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини