MENU

Огляд блогосфери від UAINFO. 29 вересня 2020

204 0

Шановні читачі, UAINFO.org пропонує  до вашої уваги – традиційну добірку найцікавішого зі світу блогосфери за сьогодні,  29 вересня.

Україна змінила правила в’їзду для іноземців: що заборонено

Україна змінила правила в’їзду для іноземців: що заборонено

Уряд змінив правила в’їзду іноземців в Україну на період дії карантину.

Як передає UAINFO.org з посиланням на Укрінформ, про це повідомляє Держприкордонслужба.

“28 вересня 2020 р., постановою Кабінету Міністрів України № 888 внесено зміни до постанови Кабінету Міністрів України від 22 липня 2020 р. № 641, яка встановлює карантин та запроваджує посилені протиепідемічні заходи”, - йдеться у повідомленні.

Макрон: Якщо ми хочемо миру, нам необхідно працювати з Росією

Президент Франції Еммануель Макрон заявив, що для досягнення довгострокового миру Європі необхідно співпрацювати з Росією.

Про це він сказав під час спільної пресконференції з президентом Литви Гітанасом Науседою у Вільнюсі, повідомляє UAINFO.org з посиланням на Delfi.

За його словами, він розуміє пережиті Литвою репресії, проте наголосив, що не можна "жити так, ніби Європа — далекий від Росії острів".

Сазонов: В чем сходство конфликта в Нагорном Карабахе с российской агрессией против Украины?

"Вы знаете, в чем при всей разнице есть определенное сходство конфликта в Нагорном Карабахе с российской агрессией против Украины в Донбассе? Про разницу все в теме – у нас на оккупированной территории не было, и нет национального, религиозного и прочих этнических конфликтов. А в НКО есть. А сходство – держитесь крепче, но готовьтесь не смеяться, а плакать и думать", - об этом в своем блоге пишет Кирилл Сазонов, информирует UAINFO.org.

"Первое: Генеральный секретарь ООН сразу в день начала боевых действий обратился к руководству Армении и Азербайджана с призывом прекратить огонь и сесть за стол переговоров. С таким же призывом обратились представители ряда крупных государств и руководство ЕС. Никто даже ухом не повел. Война набирает обороты и на камлания наднациональных структур там все хотели плевать. Жаль, я не видел, МВФ ничего у них не требовал? Сытника не увольнять, неуклонно продолжать курс на борьбу с коррупцией и прекратить огонь не предлагал? Если нет, то жаль. Но шутки в сторону – это все, что нам нужно понимать в вопросе способности ООН и ЕС влиять на вооруженные конфликты. Не решат они наших проблем с оккупацией ОРДЛО. Они Армению с Азербайджаном остановить не могут, так что Кремль и подавно их не послушает. Только украинская армия и флот, только реальная политическая и финансовая заинтересованность сильных союзников могут нам помочь. Глубокая озабоченность уже не котируется на геополитической бирже.

Tesla збирається самостійно добувати літій у Неваді

Tesla збирається самостійно добувати літій у Неваді

Американський виробник електромобілів Tesla отримав права на видобуток літію в штаті Невада після відмови від плану з покупки місцевої компанії.

Про це повідомляє Bloomberg з посиланням на джерела.

В останні місяці автовиробник вів переговори про придбання компанії Cypress Development Corp., яка має намір видобувати літій з глинистих родовищ на південному заході Невади, але сторони не дійшли згоди, розповіли співрозмовники агентства. Замість цього Tesla зосередилася на тому, щоб почати добувати літій в цьому штаті самостійно.

Фейкові штрафи за перевищення швидкості: як відрізнити підробку

Українці отримують фальшиві сповіщення про порушення швидкісного режиму на дорогах. Так звані "листи щастя" надходять навіть тим, у кого машини немає.

Потрібно знати, що квитанцій про порушення правил дорожнього руху правоохоронці вже не розсилають. Зараз водії отримують спеціальні постанови. Правоохоронці звернень від тих, кому прийшли підробки, не отримували. Зазначають, що справжній протокол про штраф надійно захищений від фальсифікації, пише UAINFO.org з посиланням на  "Сьогодні".

"Постанова має хороший захист. Вона містить інформацію: де було правопорушення, коли, про транспортний засіб, і посилання на сайт bdr. mvs.gov.ua, де можна подивитися фото або відеоматеріали правопорушення", – відзначає перший заступник начальника департаменту патрульної поліції Олексій Білошицький.

За незаконне проникнення у зону ЧАЕС хочуть ввести кримінальну відповідальність

За незаконне проникнення у зону відчуження хочуть ввести кримінальну відповідальність. У парламенті зареєстрований відповідний законопроект №4156.

Про це свідчать дані на сайті Верховної радиінформує UAINFO.orgз посиланням на РБК-Україна.

Документ, автором якого є Кабінет міністрів, передбачає, що проникнення у зону відчуження чи зону безумовного відселення без дозволу, або самовільне поселення у них, або знищення, пошкодження чи перенесення знаків радіаційного забруднення або огорожі зазначених зон будуть карати штрафами або обмеженням волі на строк від одного до трьох років.

"Потрібно забути результат першого матчу": Луческу поділився очікуваннями від гри проти "Гента"

Головний наставник київського "Динамо" Мірча Луческу провів передматчеву пресконференцію перед грою кваліфікації Ліги чемпіонів проти "Гента".

За словами Луческу, його команді потрібно забути рахунок першого матчу та грати на перемогу.

Чи немає хвилювання? Емоції – частина мого життя. Саме заради них я повернувся у футбол. Найголовніше – забути рахунок першого матчу. Потрібно пам'ятати, який у нас суперник і в якому турнірі ми виступаємо. Рівень відповідальності, атмосфера – все важливо, але рахунок мусимо забути.

Дев’яти спорудам Києва надали охоронний статус. Серед них – будинок Українського радіо та зали Прощання на Байковій. ФОТО

Департамент охорони культурної спадщини надав статус щойно виявлених об’єктів культурної спадщини дев’яти об’єктам у Києві.

Про це повідомила пресслужба КМДАінформує UAINFO.org.

Згідно з Порядком обліку об’єктів культурної спадщини, Департамент має у 10-денний строк із дня прийняття рішення про занесення об’єкта культурної спадщини до Переліку надіслати власнику цього об’єкта або уповноваженому ним органу/особі відповідне повідомлення – рекомендованим листом із описом вкладення та повідомленням про вручення щодо набуття правового статусу щойно виявленого об’єкта. Своєю чергою, власник об’єкта культурної спадщини зобов’язаний вжити заходів щодо укладення охоронного договору в місячний строк із дня отримання повідомлення.

Підписуйся на сторінки UAINFO у FacebookTwitter і YouTube

UAINFO


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини