MENU

Огляд блогосфери від UAINFO. 30 вересня 2020

283 0

Шановні читачі, UAINFO.org пропонує  до вашої уваги – традиційну добірку найцікавішого зі світу блогосфери за сьогодні,  30 вересня.

"Неприємно вражкні особистими оцінками". В ОПУ відреагували на неприйнятні заяви Фокіна щодо Донбасу

В Офісі президента Володимира Зеленського неприємно здивовані висловлюваннями першого заступника української делегації в ТКГ Вітольда Фокіна щодо Донбасу, інформує UAINFO.org.

"Неприємно здивовані особистими оцінками і коментарями, які дав перший заступник глави української делегації в Тристоронній контактній групі Вітольд Фокін у Верховній Раді України", — відзначили там.

В ОПУ заявили, що кожен, хто представляє державу, повинен завжди пам’ятати, що не можна плутати офіційне з особистим.

Зеленський вивів Фокіна зі складу ТКГ

Президент Володимир Зеленський вивів Вітольда Фокіна зі складу делегації України в Тристоронній контактній групі та увільнив його від виконання обов'язків першого заступника глави делегації. Відповідний указ №414/2020 глава держави підписав 30 вересня, повідомляє Укрінформ з посиланням на пресслужбу Президента.

“Президент України Володимир Зеленський підписав указ щодо питань делегації України для участі в Тристоронній контактній групі. Цим документом Вітольд Фокін виведений зі складу делегації України в ТКГ та увільнений від виконання обов'язків першого заступника глави делегації”, - ідеться в повідомленні.

В Киеве умерла сотрудница посольства США, которую обнаружили без сознания с травмой головы – Источник

В Киеве на улице в бессознательном состоянии и с травмой головы обнаружили сотрудницу посольства США Санвер Никаэло. Как сообщает Цензор.НЕТ со ссылкой на правоохранительные органы, она скончалась в больнице, информирует UAINFO.org

Ее обнаружили около полудня в Шевченковском районе столицы. Позже стало известно, что это сотрудница посольства США.

Кулеба: Україна послідовно підтримує територіальну цілісність Азербайджану

Дмитро Кулеба

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба заявляє, що Україна послідовно підтримує територіальну цілісність Азербайджану. Як передає кореспондент УНІАН, про це він сказав під час онлайн-брифінгу, інформує UAINFO.org.

"Одним з наріжних каменів української зовнішньої політики є підтримка територіальної цілісності держав. Ми послідовно підтримували територіальну цілісність Азербайджану, так само як і Азербайджан підтримував нашу територіальну цілісність у міжнародно визнаних кордонах. І цей принцип залишається для нас абсолютно незмінним", - наголосив Кулеба.

Зеленський став головним кумом країни, – політолог

Щонайменше 15 народних депутатів у фракції "Слуга народу" набрали у помічники своїх родичів або родичів соратників президента Володимира Зеленського, розповіли журналісти програми "Схеми: корупція в деталях". Під час президентської виборчої кампанії Зеленський обіцяв, що кумівства не буде.

Ситуація показує відсутність кадрів і політичну непрофесійність. Таку думку висловив політолог Микола Давидюк, інформує UAINFO.org.

"Слуги" у цьому нічого поганого не бачать. Мовляв, це новий бізнес-проєкт Володимира Зеленського, ми у ньому беремо участь. Традиції "Кварталу" перемогли політичну культуру в країні. Вони ставляться до роботи, не як до державних обов'язків.  

Степанов: Заповненість лікарень пацієнтами з коронавірусом в Україні перевищила 50%

Кількість госпіталізацій в Україні збільшується, лікарні, які визначені опорними для лікування пацієнтів з COVID-19, заповнено на понад 50%. Про це на брифінгу повідомив міністр охорони здоров’я Максим Степанов, інформує UAINFO.org.

За його словами, в Україні під пацієнтів з COVID-19 виділено 29 666 лікарняних ліжок, з них понад15 тисяч вже зайняті.

"У нас збільшується кількість людей, які одночасно перебувають в лікарнях. Це пацієнти з тяжким перебігом хвороби або середньої важкості", – заявив голова МОЗ.

Ілон Маск заявив, що він і його родина не робитимуть щеплення від COVID-19 і пояснив, чому

У свіжому інтерв'ю глава Tesla Ілон Маск заявив, що він і його родина не будуть використовувати вакцину від СOVID-19, коли вона стане доступною. Маск вважає, що йому і його дітям не загрожує хвороба.

У новому випуску подкасту від New York Times глава компаній Tesla і SpaceX Ілон Маска заявив, що він і його діти "не схильні до ризику COVID-19", інформує UAINFO.org з посиланням на НВ.

Саме тому Маск не збирається використовувати вакцину від коронавірусу, коли вона буде готова, і не буде прищеплювати свою сім'ю.

Россия объявила о неимоверной "шпионской" находке в иностранных утюгах

В России директор департамента радиоэлектронной промышленности Минпромторга Василий Шпак заявил об обнаружении утюгов иностранного производства "со встроенной прослушкой". Как сообщает РИА "Новости", об этом Шпак сообщил на форуме "Микроэлектроника-2020", информирует UAINFO.org. со ссылкой на Факты.

"Есть закладки. Пару утюгов мы видели с микрофонами. Обычный утюг. С микрофоном. Соответственно, чтобы с этого микрофона что-то куда-то кидать, нужен какой-то способ связи", – сказал чиновник.

Світоліна перемогла мексиканку Сарасуа у другому раунді "Ролан Гаррос"

Перша "ракетка" України і п'ята тенісистка світу Еліна Світоліна вийшла у середу до третього раунду Відкритого чемпіонату Франції ("Ролан Гаррос") із загальним призовим фондом 19 млн 694 тис 806 долл. На паризькому корті українка обіграла представницю Мексики Ренату Сарасуа (№178 WTA) - 6:3, 0:6, 6:2, повідомляє UAINFO.org з посиланням на  Укрінформ.

Суперниці провели на корті 1 годину 36 хвилин.

Disney снимет продолжение фильма "Король лев"

Студия Disney работает над продолжением киноадаптации мультфильма «Король лев», которая вышла в 2019 году. Как сообщает Deadline, информирует UAINFO.org. Режиссером нового фильма выступит Барри Дженкинс, который работал над получившей «Оскар» драмой «Лунный свет».

Сценаристом картины будет Джефф Натансон, который работал и над первым «Королем львом». Отмечается, что он уже написал черновик сценария.

Підписуйся на сторінки UAINFO у FacebookTwitter і YouTube

UAINFO


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини