MENU

Огляд блогосфери від UAINFO. 5 жовтня 2020

190 0

Шановні читачі, UAINFO.org пропонує  до вашої уваги – традиційну добірку найцікавішого зі світу блогосфери за сьогодні,  5 жовтня.

На Луганщині – новий підпал: детонують снаряди, вогонь підступає до електропідстанцій

На Луганщині через виникла нова потужна пожежа. Як зазначає пресслужба Станично-Луганської районної державної адміністрації, вогонь спричинив черговий підпал, повідомляє UAINFO.org.

“Раптово” запалало навіть там, де не було пожеж у 2014–2015 роках після масштабних обстрілів із "Градів". Черговий підпал між населеними пунктами Нижньотепле й Артема", – мовиться в повідомленні.

США назвали українського нардепа російським агентом і пояснили наслідки санкцій проти нього. ВІДЕО

Американські санкції проти нардепа Андрія Деркача можуть позначитися на близьких до нього особах і бізнесах. Чому так може статися – пояснив речник посольства Сполучених Штатів Америки Деніел Ланґенкемп, повідомляє UAINFO.org.

"10 вересня Сполучені Штати запровадили санкції проти Андрія Деркача й інших російських агентів за спробу вплинути на виборчий процес у США", – мовиться в повідомленні.

Україна може почати експорт газу до ЄС уже цієї зими

Україна може почати експорт газу до ЄС уже цієї зими

На початку жовтня обсяг природного газу в українських газосховищах сягнув 10-річного максимуму та становить 27,9 млрд куб. м. Як зазначає пресслужба "Укртрансгазу",  це може дозволити "Нафтогазові" розпочати експорт газу в ЄС - у разі сприятливої ситуації, повідомляє UAINFO.org.

"Не виключаємо, що в разі сприятливої ситуації на європейському ринку Україна розпочне власний експорт газу до країн ЄС. У вітчизняних ПСГ на сьогодні достатньо запасів, аби не лише забезпечити теплом українців, а й отримати додатковий дохід від реалізації газу за кордоном", – зазначив тимчасовий виконувач обов'язків генерального директора "Укртрансгазу" Сергій Перелома.

На местных выборах остается значимым и фактор популярности общенациональных политических лидеров – Фесенко

«О факторах, влияющих на поддержку избирателями отдельных политических сил на местных выборах. Решающим фактором, как и раньше, является уровень популярности (влияния) отдельных политических лидеров.

Но, поскольку, предстоят местные выборы, то на первый план выходят популярность и влияние именно местных лидеров», - об этом на своей страничке в Фейсбуке пишет Владимир Фесенко, информирует UAINFO.org.

«Это подтверждают данные опроса соцгруппы «Рейтинг», проведенного в конце сентября. Согласно этому опросу, 67% респондентов считают, что для партии на местном уровне важнее наличие сильного местного лидера. Эта ситуация подтверждается и опросами по крупным городам, которые фиксируют явное преимущество мэров этих городов в предвыборной гонке. По данным опроса соцгруппы «Рейтинг» треть опрошенных готовы поддержать на выборах действующего главу населенного пункта...

"Практично впевнений" Степанов віщує нові коронавірусні антирекорди вже цього тижня

Із середини липня кількість ушпиталених із діагнозом COVID-19 чи підозрою на коронавірус в Україні зросла майже уп'ятеро. Як зазначає УП, про це сьогодні, 5 жовтня, під час брифінгу заявив Максим Степанов, повідомляє UAINFO.org.

"У нас майже 37 тисяч ліжок, із яких 30 тисяч уже введені в дію, решта в резерві. На сьогодні 16 745 перебувають у лікарні або з підтвердженим діагнозом, або з підозрою", – розповів чиновник.

Шулипа: Против преступного режима Лукашенко должны быть введены санкции ООН

Санкции Совета Безопасности ООН способны прекратить длящуюся узурпацию власти в Республике Беларусь нелегитимным и незаконным режимом Лукашенко.

Европейский Союз ввел санкции против 40 представителей нелегитимного и незаконного режима экс-президента Беларуси Александра Лукашенко, пишет в своем блоге на Facebbok  Юрий Шулипа, информирует UAINFO.org.

В ответ на это, 02 октября режим Лукашенко ввел встречные санкции против Европейского Союза, причем закрытым списком.

История с самосожжением нижегородской журналистки говорит о нынешней России больше, чем тысячи статей, репортажей и книг – Ян Валетов

«История с самосожжением нижегородской журналистки Славиной совершенно жуткая. В принципе, она говорит о нынешней России больше, чем тысячи статей, репортажей и книг», - об этом на своей страничке в Фейсбуке пишет Ян Валетов, информирует UAINFO.org.

«Сейчас будут писать о ее психической нестабильности, придумывать разные истории, очернять и дискредитировать. Умеют.

Покажите мне человека, который сохраняет психическую стабильность, когда его травят. А ее травили. С обысками, судами, штрафами, конфискациями.  До чего надо было довести 47-летнюю женщину, чтобы она сожгла себя живьем? И еще, уже горящая, отталкивала от себя случайного прохожего, пытавшегося сбить пламя? В общем-то, мне даже интересно, проявят ли ее земляки эмпатию? Станут ли ее похороны событием хотя бы в ее родном городе, я уж не говорю обо всей РФ?..."

На матчі футбольних збірних України пустять уболівальників

Комісія з надзвичайних ситуацій Києва дозволила заповнити стадіони на 30% для проведення футбольних матчів під егідою УЄФА. Як зазначає міський голова столиці Віталій Кличко, зазначене рішення стосується лише міжнародних ігор, повідомляє UAINFO.org.

"Київ погодився із пропозицією Української асоціації футболу щодо проведення міжнародних матчів під егідою УЄФА за присутності на трибунах уболівальників. Місця на стадіонах можна буде заповнювати на 30%", – мовиться в повідомленні. 

У Білорусі забрали Шахову олімпіаду

Білорусь утратила право приймати Шахову олімпіаду 2022 року. Як зазначає Chess.com, Міжанродна федерація шахів (FIDE) запевнила, що це не має нічого спільного із політичною ситуацією, повідомляє UAINFO.org.

Річ у тім, що білоруські білоруські організатори не виконали своїх зобов’язань. А саме – не можуть гарантувати передоплату та страхування, зазначили у FIDE. 

Підписуйся на сторінки UAINFO у FacebookTwitter і YouTube

UAINFO


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини