MENU

Огляд блогосфери від UAINFO. 19 жовтня 2020

162 0

Шановні читачі, UAINFO.org пропонує  до вашої уваги – традиційну добірку найцікавішого зі світу блогосфери за сьогодні,  19 жовтня.

Іран бере на себе відповідальність за катастрофу МАУ – МЗС України

В ході переговорів Іран погодився взяти на себе всю відповідальність за авіакатастрофу літака "Міжнародних авіаліній України" під Тегераном і виплатити компенсації родичам всіх жертв. Про це заявив заступник міністра закордонних справ Євген Єнін, передає пресслужба МЗС у понеділок, 19 жовтня, інформує UAINFO.org.

"Вітаємо рішення Ірану взяти на себе всю відповідальність за збиття українського літака, а також готовність забезпечити однаковий розмір компенсації родичам всіх жертв незалежно від їх громадянства", – йдеться в повідомленні.

Генсек ООН заявив, що світова спільнота провалює випробування коронавірусом

Світова спільнота провалює випробовування коронавірусом. Як зазначає "Радіо Свобода", про це заявив генеральний секретар ООН Антоніу Гутерріш, повідомляє UAINFO.org.

"Пандемія COVID-19 є великим глобальним викликом для всієї світової спільноти, для багатосторонньої дипломатії, для мене як для генерального секретаря Організації Об’єднаних Націй. На жаль, це випробування, яке світова спільнота провалює", – наголосив посадовець.

Генсек ООН застерігає, що якщо не буде вжито скоординованих заходів, "мікроскопічний вірус може штовхнути мільйони людей у бідність і голод, мати руйнівний економічний ефект у майбутні роки".

Суд зобов’язав прибрати Медведчука із книжки про Стуса. ВІДЕО

Із книжки "Справа Василя Стуса. Збірка документів з архіву колишнього КДБ УРСР" треба вилучити інформацію про Віктора Медведчука. Як зазначає УП, до цього Дарницький районний суд Києва зобов’язав автора книги Вахтанга Кіпіані та видавництво "Віват", повідомляє UAINFO.org.

Також сьогодні, 19 жовтня, суд ухвалив заборонити розповсюдження друкованого накладу до "усунення порушення немайнових прав" проросійського політика.

"Цивільну справу за позовом Медведчука до Кіпіані та ТОВ "Віват" задовольнити частково, визнати недостовірною та такою, що порушує особисті немайнові права Медведчука на повагу до честі та гідності, недоторканості ділової репутації, інформацію, поширену у книзі "Справа Василя Стуса", – заявила суддя Марина Заставенко.

У видавництві кажуть, що після скандального вироку "Справу Василя Стуса" розкупили за лічені хвилини

Останні примірники "Справи Василя Стуса. Збірки документів з архіву колишнього КДБ УРСР" розкупили. Про це в кометарі "Бабелеві" заявила директорка з маркетингу видавництва "Віват" Катерина Аврамчук, повідомляє UAINFO.org.

"Книг уже немає в наявності, усі розкупили за лічені хвилини", – зазначила представниця видавництва.

За її словами, загалом у продажу було близько 20 тисяч примірників. Останні розкупили після сьогоднішнього, 19 жовтня, судового рішення.

"Динаміка позитивна": нардепка оприлюднила перші ФОТО Балуха із лікарні

Володимир Балух поступово відновлюється після побиття. Про це на своїй сторінці у фейсбуці пише Ірина Геращенко, повідомляє UAINFO.org.

"Сьогодні хороші новини та його перша світлина з лікарні. Лікарі написали, що Володя вже намагається розгадувати кросворди", – зазначила нардепка.

Геращенко пояснила, що "насправді мова йде про реабілітаційні методики".

Wall Street Journal: Сын Байдена торговал должностью своего отца

Сенатор Рон Джонсон был среди тех, кого не удивило, что СМИ по большей части проигнорировали статью New York Post о письмах, которые якобы были найдены на ноутбуке Хантера Байдена. 

В них говорилось о том, что он познакомил своего отца вице-президента США с представителем украинской компании Burisma. Сенатора также не удивило, что Twitter и Facebook начали вмешиваться в ситуацию в пользу Байденов, запретив New York Post распространять статью на своих платформах. Об этом в редакционной статье пишет Wall Street Journal, информирует UAINFO.org.

Нечто подобное произошло в прошлом месяце, когда Комитет Сената по вопросам внутренней безопасности, который возглавляет Джонсон, а также Комитет по финансам опубликовали совместный отчет о зарубежных финансовых делах Байдена-младшего. Комитеты докопались до сути его работы с Burisma через администрацию Барака Обамы и обнаружили "интегрирующие сокровища". В частности, 3,5 миллионов долларов, которые жена экс-мэра Москвы перечислила электронным платежом.

Протесты в РФ и Беларуси: люди могут устать протестовать, но взгляды их от этого не изменятся. Скорее наоборот

Сдувающийся протест. И в Минске, и в Хабаровске и повсюду на послесоветском пространстве группы, незаконно удерживающие власть над нашими странами, надеются, что их признают, что с их властью согласятся, как с властью большевиков, что их будут считать настоящими "всамоделишными" президентами, министрами, генералами, бизнесменами.

Они видят, что против них ширится протестное движение, что пожар вспыхивает то здесь, то там. Но они всё надеются, а вдруг людям надоест, а вдруг они испугаются, а вдруг устанут и вновь будет тишь да гладь. Воруй народное добро, фальсифицируй выборы, демонстративно трави или сажай за решетку немногих прозревших, а большинство всё также будет хлопать глазами перед экраном телевизора, веря хорошо проплаченным агитаторам власти, пишет в своем блоге на Facebook Андрей Зубов.

А этого всего больше нет, ни в Белоруссии, ни в Хабаровске, ни в Куштау, ни в доках Владивостока, ни в Бишкеке – нигде. Да, люди могут устать протестовать, но взгляды их от этого не изменятся. Скорее наоборот. 

Меган Маркл і принц Гаррі проведуть Різдво окремо від королівської родини

Принц Гаррі та Меган Маркл святкуватимуть Різдво в своєму новому будинку в Каліфорнії. Це буде їхнє перше Різдво на батьківщині Меган Маркл, повідомляє Vanity Fair.

Експерт із питань королівської сім'ї Кеті Ніколл стверджує, що пара в захваті від можливості провести Різдво в своєму власному будинку і відправиться до Великобританії через кілька днів після свята, інформує UAINFO.org з посиланням на НВ.

У Великобританії вони якраз проведуть обов'язкові два тижні самоізоляції перед початком судових засідань у справі Меган Маркл проти таблоїду Mail on Sunday, які призначені на 11 січня.

Синоптик: Найближчої ночі у Києві очікується +3+6 градусів, на околицях заморозки

Україна у вівторок потрапить під вплив потужного західного антициклону, як, власне, і більшість інших європейських країн. Про це повідомляє синоптик Наталка Діденко, інформує UAINFO.org.

Хіба що в Португалії, не чужій нашим людям країні, завтра погода буде складною, із сильними дощами та вітром. Карта.

20-го жовтня хіба що на Півночі України є ймовірність локальних невеликих дощиків, із тих, що лякають, але погоди не роблять. А так – практично повсюди буде без опадів.

Тумани блукатимуть, це вже їхній зоряний час зараз – водії, уважно!

Підписуйся на сторінки UAINFO у FacebookTwitter і YouTube

UAINFO


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини