MENU

Огляд блогосфери від UAINFO. 30 жовтня 2020

113 0

Шановні читачі, UAINFO.org пропонує  до вашої уваги – традиційну добірку найцікавішого зі світу блогосфери за сьогодні,  30 жовтня (натисніть на фото, щоб перейти до новини, яка Вас зацікавила).

Зеленський подав до Ради законопроєкт, який пропонує припинити повноваження КСУ у повному складі

Президент України Володимир Зеленський подав до Верховної Ради проект закону, яким пропонує припинити повноваження усього складу Конституційного суду після нещодавнього скандального рішення щодо неконституційності окремих положень закону про запобігання корупції та статті 366-1 Кримінального кодексу України.

Про це повідомляється на сайті парламенту. Документ визначено як невідкладний, інформує UAINFO.org.

У тексті законопроекту йдеться, зокрема, про те, що рішення КСУ від 27 жовтня є "нікчемним (таким, що не створює правових наслідків) як таке, що прийнято суддями Конституційного Суду України в умовах реального конфлікту інтересів".

Зеленський пропонує припинити повноваження суддів КСУ з дня набрання чинності законом, а суб'єктам призначення суддів пропонує невідкладно розпочати процедуру конкурсного відбору нового складу Суду.

Зеленский уклоняется от обязанностей Верховного Главнокомандующего, не комментируя срыв своего разрекламированного "перемирия" – Бутусов

«Зеленский уклоняется от обязанностей Верховного Главнокомандующего. Президент не комментирует убийство украинских воинов и срыв своего разрекламированного "перемирия".

Перемирие на Донбассе уничтожено полностью - сегодня ночью российские снайперы убили двух украинских воинов у села Водяное, одного ранили», - об этом на своей страничке в Фейсбуке пишет журналист Юрий Бутусов, информирует UAINFO.org.

«Ответные действия украинских войск на данный момент не осуществляются, Украина ответила на убийство... требованием совещания в ТКГ.

Тупицький: КСУ може визнати Вищий антикорупційний суд неконституційним

Голова Конституційного суду Олександр Тупицький не виключає, що КСУ може визнати Вищий антикорупційний суд неконституційним.

Як передає кореспондент УНІАН, про це він сказав на брифінгу, інформує UAINFO.org

"Проблема Антикорупційного суду. Я нічого неконституційного не почув (на слуханнях КСУ у цій справі – УНІАН), але ж питання – чи це спецсуд, чи спеціалізований. Якщо спецсуд – він неконституційний, а якщо спеціалізований, то конституційний", – наголосив Тупицький.

Рахманін: Якщо можна розпустити КС законом, тоді можна скасувати результати президентських виборів рішенням ЖЕКу

Діяльність Володимира Зеленського навколо рішення КСУ – чудовий спосіб відвернути увагу від підсумків виборів і заробити собі бали. Про це на своїй сторінці у фейсбуці пише голова парламентської фракції "Голос" Сергій Рахманін.

"Рішення конституційного суду не витримує критики. Президентська ініціатива – теж", – підкреслив депутат.

За його словами, "якщо можна розпустити КС законом, тоді можна скасувати результати президентських виборів рішенням ЖЕКу".

"Відновити повноцінну дію антикорупційного законодавства можна ухваленням відповідного закону, – зауважив парламентарій. – І в цій ситуації він легко набере необхідні кількість голосів". 

"Не знав, як це зробити", – голова КСУ пояснив, чому не задекларував землю в Криму

Голова Конституційного суду України (КСУ) Олександр Тупицький прокоментував сюжет програми «Схеми», в якому йшлося, що він у 2018 році став власником земельної ділянки у селищі Кореїз окупованого Криму, оформивши договір купівлі-продажу за російським законодавством, і не вказав це в е-декларації.

Як передає кореспондент УНІАН, про це він розповів на брифінгу в Києві.

«Я подякував їм (програмі «Схеми» - УНІАН) за об’єктивність – 126 квадратних метрів. Рисятов (Володимир Рисятов, який продав земельну ділянку), який є моїм сусідом, розказав, що фактично як такого правочину не відбулося. Але чому він був необхідний? Тому, що отримана ділянка приватизувалася ще за часів до анексії Криму. Коли на українські кадастри наклались російські кадастри і пройшло змішування, то ця проблема виникла не тільки у мене», - заявив він.

Лукашенко разрешил силовикам калечить протестующих

На фоне продолжающихся протестов в Беларуси президент Лукашенко публично пригрозил демонстрантам и всем, кто не поддерживает существующую власть, что силовики будут действовать более жестко, передает агенство «БЕЛТА», информирует  UAINFO.org.

По словам Лукашенко, властям «отступать некуда».

«Мы терпели. Я сразу обозначил: есть красные линии. И не дай бог кто-то их переступит. Они их переступили по многим направлениям, я об этом говорил. Поэтому те, кто сегодня выходит на железную дорогу, те, кто вешает фашистские знамена на линии электропередачи, словом, те, кто сегодня пытается разрушить, дестабилизировать инфраструктуру государства, должны знать: с сегодняшнего дня, особенно в квартирах граждан, куда они прячутся, мы в плен никого не берем», — сказал Лукашенко.

Террорист, убивший в Ницце несколько человек, прибыл во Францию из Туниса только три недели назад

Французские власти сообщили подробности об террористе, который 29 октября ворвался в собор Нотр-Дам в Ницце и убил троих человек. Оказалось, что 21-летний Брахим Ауссауи прибыл во Францию только 9 октября. Об этом пишет Nice-Matin, информирует UAINFO.org.

Это выходец из Туниса. Там осталась его семья. Он прибыл в Европу через итальянский остров Лампедуза 20 сентября, в Париж – 9 октября. В Ниццу он прибыл в день нападения, поездом в 6.30 утра, потом отправился в собор Нотр-Дам, где провел около получаса до нападения.

Во время задержания он был подстрелен полицией и сейчас находится в госпитале в тяжелом состоянии.

Навальный: Я должен приехать в Россию в таком состоянии, чтобы, если меня отравят во второй раз, у меня был хотя бы какой-то шанс

Российский оппозиционный политик Алексей Навальный собирается вернуться в Россию, однако боится, что там его могут снова отравить. Об этом он сказал в эфире “Навальный Live”, информирует UAINFO.org.

Это было первое появление Навального в эфире после отравления ядом из группы “Новичок”. Политик подключился к эфиру из Германии.

У популярних ліків від діабету знайшли несподіваний побічний ефект

Згідно з дослідженням в Великобританії, ліки для лікування діабету можуть знизити ризик розвитку хвороби Паркінсона, відкриваючи низку можливостей для лікування цього розладу.

Вивчивши історії хвороби 100 288 осіб з діабетом 2 типу, вчені з Університетського коледжу Лондона виявили, що, хоча у цих людей ризик розвитку хвороби Паркінсона був вище, ніж зазвичай, звичні ліки від діабету також знижували цей ризик, інформує UAINFO.org з посиланням на НВ.

У тих, хто приймав два конкретних типу діабетичних препаратів — агоністи рецепторів GLP-1 і інгібітори DPP4, — рідше діагностували хворобу Паркінсона в більш пізньому віці, ніж у тих, хто приймав інші методи лікування. У разі агоністів рецептора GLP-1 ймовірність впала на 60 відсотків.

Ведьмы" Земекиса: Энн Хэтэуэй проиграла Анжелике Хьюстон в магической войне

«Роман с камнем», «Назад в будущее», «Кто подставил кролика Роджера», «Смерть ей к лицу», «Форест Гамп», «Что скрывает ложь», «Изгой», «Рождественская история»… Что объединяет все эти шедевры? Эти фильмы и анимации снял знаменитый голливудский режиссер Роберт Земекис.

Он, безусловно, один из тех постановщиков, на ком в принципе держится вся фабрика грез. Поэтому, когда только появилась информация, что Земекис экранизирует известную сказку Роальда Даля под названием «Ведьмы», ноги сами пустились в пляс. Но как оказалось, это был фальстарт. Хотя обо всем по порядку.

Итак, сказка «Ведьмы» начинается весьма грустно. Маленький мальчик теряет родителей и его забирает к себе любимая бабушка, роль которой исполнила Октавия Спенсер. Теперь они будут жить в городке Демополис, штат Алабама....

Підписуйся на сторінки UAINFO у FacebookTwitter і YouTube

UAINFO


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини