MENU

Огляд блогосфери від UAINFO. 6 листопада 2020

160 0

Шановні читачі, UAINFO.org пропонує до вашої уваги традиційну добірку найцікавішого зі світу блогосфери за сьогодні, 6 листопада (натисніть на фото, щоб перейти до новини, яка Вас зацікавила). 

Вибори в США: інтрига в Пенсильванії зростає

https://uainfo.org/blognews/1604679242-vibori-v-ssha-intriga-v-pensilvaniyi-zrostae.html

У США підбивають підсумки загальних виборів 3 листопада, на яких американці обирали президента та віцепрезидента, 435 членів Палати представників, 35 законодавців Сенату американського Конгресу та 13 губернаторів штатів та територій. За пост глави держави борються чинний глава Білого дому - республіканець Дональд Трамп - та колишній віцепрезидент, кандидат від Демократичної партії США Джозеф Байден. DW стежить за розвитком подій у п'ятницю, 6 листопада (час київський), інформує UAINFO.org.

Для перемоги на президентських виборах кандидату необхідна підтримка 270 з 538 членів колегії виборників, що формується з представників усіх 50-ти штатів. Стежте за результатами виборів у США також за допомогою інтерактивної інфографіки, що постійно оновлюється у режимі реального часу: 

The Sun: Путин готовит отставку из-за болезни Паркинсона

Британский таблоид The Sun заявил со ссылкой на осведомленные источники, что президент РФ Владимир Путин серьезно болен, в связи с чем намерен в скором времени покинуть занимаемый пост. Согласно данным издания, отставка 68-летнего главы Кремля запланирована на начало 2021 года. Об этом пишет НВ.

Как сообщается, наблюдатели обратили внимание на некоторые симптомы, которые могут свидетельствовать о том, что у Путина болезнь Паркинсона.

Игорь Яковенко: Байден легко может превратить путинскую Россию в грязные хлопья сажи

Обсуждение американских выборов в российском телевизоре выглядит как рассуждения Полиграфа Полиграфовича об абсурдных с его точки зрения правилах приема пищи. Ну, ведь правда же, зачем нужны носовые платки, когда есть скатерть и рукава. Зачем все эти многомесячные мучения, когда можно просто прихлопнуть все живое в СМИ, политике и гражданском обществе, превратить парламент в машинку для штамповки репрессивных законов, суды – в конвейер обвинительных приговоров, а потом проголосовать на пеньках и специальный человек у которого предварительно ампутировали совесть и стыд, объявит заранее всем известную "волю народа", пишет в своем блоге оппозиционный российский журналист Игорь Яковенко.

Понимание того, что Трамп, почти наверняка эти выборы проиграет, постепенно проникало в головы трампистов-путинистов, обитающих в российском телевизоре. Все понимали, что Трамп будет биться до последнего. Что впереди великая схватка юристов, в которой ожидается захватывающий поединок Джулиани с бывшим генеральным прокурором Эриком Холдером, поддерживающим Байдена. Но то, что в США, в отличие от России, действует закон, разделение властей и мощные демократические институты, в глубине души понимают все путинские холуи. И поэтому, видя, что Трампу, скорее всего придется в конце концов уступить кресло в Белом доме, меняют на ходу риторику.

И тот же Соловьев свою утреннюю программу "Соловьев LIVE" называет "У Трампа украли победу?" и рассуждает, как Россия будет плохо жить при Байдене.

Суд просять скасувати результати "опитування Зеленського", яке проводили на місцевих виборах

Окружний адміністративний суд Києва просять скасувати результати опитування, яке ініціював президент України Володимир Зеленський і яке провели під час місцевих виборів.

«На думку позивача, результати опитування можуть викривити думку українців щодо важливих питань, серед яких і національна безпека України. Наразі судом вирішується питання відкриття провадження в адміністративній справі», – розповіли в ОАСК, інформує UAINFO.org з посиланням на Радіо Свобода.

13 жовтня президент України Володимир Зеленський заявив, що одночасно з місцевими виборами в Україні відбудеться «загальнонаціональне опитування», на якому буде винесено п’ять питань. І Зеленський, і його оточення не раз заявляли, що це опитування не буде мати ніяких юридичних наслідків, хоча в партії Зеленського «Слуга народу» припускали «політичні наслідки».

Кличко втретє став мером Києва. Другого туру не буде

Чинний міський голова Києва Віталій Кличко офіційно набирає 50,52% голосів. Про це в п'ятницю повідомила голова київської ТВК Валентина Королькова, повідомляє ВВС News Україна, інформує UAINFO.org.

А це означає, що другого туру в столиці не буде. 

Це вже третя перемога Кличка у Києві. 

Україна почервоніла: жовтних і зелених карантинних зон не залишилося

Оновлено поділ України на карантинні зони. Про це за результатами позачергового засідання Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій повідомив міністр Кабінету міністрів Олег Немчінов, інформує UAINFO.org.

Київ залишили в помаранчевій карантинній зоні, а Житомир, Ужгород, Запоріжжя, Івано-Франківськ, Миколаїв, Полтаву, Рівне, Суми, Харків, Хмельницький, Чернівці та Чернігів помістили в червону.

Грета Тунберг затроллила Трампа его же едкой фразой: "Расслабься, Дональд, расслабься!"

Шведская эко-активистка Грета Тунберг пошутила над президентом США Дональдом Трампом, использовав против него его же оружие. Об этом сообщают #Буквы, информирует UAINFO.org.

Сейчас, когда в США в самом разгаре подсчет голосов на президентских выборах, Дональд Трамп требует прекратить считать голоса в штатах, где результаты еще не объявлены, заявляя о якобы масштабных фальсификациях, или, как он говорит, мошенничестве. Свою реакцию на Трамп выражает в Twitter, где чуть ли не половина его последних сообщений о выборах скрытые от глаз пользователей пометкой “Часть или все содержимое этого твита является спорным и может вводить в заблуждение относительно участия в выборах или ином гражданском процессе”.

Чоловік із ножем напав на поліцейського в київському метро через зауваження про відсутність захисної маски

У Києві на станції метро Славутич правоохоронці затримали чоловіка, який напав на поліцейського через зауваження про відсутність маски. Про це інформує Київська міська прокуратура.

42-річний киянин зайшов на платформу станції метро Славутич без захисної маски на обличчі. Поліцейський зробив йому зауваження, після чого пасажир дістав газовий балончик та бризнув ним в обличчя правоохоронцю, не бажаючи дотримуватись карантинних заходів.

Потім чоловік розкладним ножем намагався нанести тілесні ушкодження поліцейському та пасажирам, які перебували на платформі. Один із пасажирів зробив попереджувальний постріл із зареєстрованого травматичного пістолета в бік колій, щоб зупинити правопорушника. Відтак чоловіка вдалося затримати.

Лікар-інфекціоніст: Чому при COVID-19 антибіотики заборонені в перші 5-6 діб?

«Всі чують про тяжкі форми коронавірусної хвороби. Кожен з пересторогою думає, як його організм відреагує на проникнення вірусу? Чи попаде він в безпечні, майже безсимптомні 80%, чи буде важко хворіти?», - про це на своїй сторінці у Фейсбуці пише лікар-інфекціоніст Київської міської клінічної лікарні №4 Євген Ігорович.  

Страх та нерозуміння дивної коронавірусної хвороби спонукає і пацієнтів, і лікарів робити необачні вчинки. Від бажання перестрахуватись налякані хворі починають прийом ліків, які потім приведуть їх не до одужання, а до лікарні. Одні з них – антибіотики.

Чому найкраща, в арсеналі медиків, зброя погіршує стан хворих?..

Умер Михаил Жванецкий

Информацию о смерти писателя подтвердил  его представитель Олег Сташкевич. Также эти данные подтверждают друзья сатирика.

Напомним, месяц назад известный одессит, писатель-сатирик Михаил Жванецкий решил уйти со сцены. Тогда представитель артиста Олег Сташкевич пояснил, что Жванецкий принял такое решение из-за возраста - в марте ему исполнилось 86 лет.

В Україні зніматимуть англомовний серіал про космос для французів – Мінкульт

В Україні зніматимуть шестисерійну детективну драму про космос "Інфініті". Про це повідомила пресслужба Міністерства культури й інформаційної політики.

Серіал буде англомовним, старт зйомок заплановано попередньо на березень 2021 року. Більшість зніматимуть в Україні, а частину в Казахстані на полігоні Байконур і в Парижі.

Серіал зніматиме на замовлення популярного французького мовника CANAL+ французький продакшн Federation Entertainment разом із компанією Apple Tree Vision.

Підписуйся на сторінки UAINFO у FacebookTwitter і YouTube

UAINFO


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини