MENU

Огляд блогосфери від UAINFO. 17 листопада 2020

130 0

Шановні читачі, UAINFO.org пропонує до вашої уваги традиційну добірку найцікавішого зі світу блогосфери за сьогодні, 17 листопада (натисніть на фото, щоб перейти до новини, яка Вас зацікавила). 

Bild: Байден хочет навсегда остановить "Северный поток-2"

Новые американские санкции, которые остановят проект, несмотря на то, что 95% труб уже проложены, введут в январе 2021 года. Новоизбранный президент США Джо Байден намерен положить конец обходному российскому газопроводу «Северный поток-2».

Об этом пишет немецкое издание Bild, сообщает UAINFO.org.

«В самой крупной германо-американской точке споров, а именно о российском газопроводе «Северный поток-2» через Балтийское море, Джо Байден в следующие несколько месяцев снова ужесточит бразды правления, чтобы окончательно обанкротить престижный проект Кремля - включая почти три миллиарда евро немецких инвестиций и неограниченную поддержку со стороны федерального правительства», - сообщает издание.

Мер Кривого Рогу Вілкул знявся з виборів

Чинний мер Кривого Рогу Юрій Вілкул не буде брати участь у другому турі виборів. Він не буде брати участь у виборах за станом здоров'я. Про це Вілкул заявив у відеозверненні, повідомляє РБК-Україна, інформує UAINFO.org.

Голова Кривого Рогу назвав своїм "наступником" кандидата від ОПЗЖ Костянтина Павлова, який через зняття з виборів Юрія Вілкула вийшов у другий тур.

Зазначимо, Юрій Вілкул був госпіталізований 13 листопада. За словами медиків, у нього проблеми з серцево-судинною системою і він потребує тривалого лікування та реабілітації.

Позивач на прізвище Шарій просить заборонити "Партію Шарія"

Віктор Шарій вимагає, щоб Міністерство юстиції заборонило діяльність політичної партії "Партія Шарія" через незаконне використання його прізвища.

Окружний адміністративний суд Києва відкрив провадження у справі про заборону діяльності політичної партії "Партія Шарія". Про це повідомляє пресслужба суду, інформує UAINFO.org.

"Окружний адміністративний суд міста Києва відкрив провадження у справі за позовом Віктора Шарія до Міністерства юстиції України", - сказано в повідомленні.

В окупованому Донецьку горить шахта, чотири людини пропали без вісті

У вівторок, 17 листопада, на Донбасі сталася пожежа на шахті імені Скочинського. Займання сталося в конвеєрному штреку п'ятої західної лави шахти. Про це повідомляють підконтрольні окупаційним силам ЗМІ, інформує UAINFO.org з посиланням на РБК-Україна.

В шахті працювало 26 гірників, 22 з них вдалось підняти на поверхню. Доля чотирьох гірників залишається невідомо.

Під час рятувальних робіт постраждали три бійці оперативного державного воєнізованого гірничорятувального загону.

Зазначимо, шахта імені Скочинського вважається небезпечною, бо на ній розробка пластів ускладнена унікальними за небезпеки геологічними умовами. Останньою значною аварією тут був викид метану, в результаті якого загинули сім осіб у квітні 2014 року, коли Донецьк ще був підконтрольний владі.

В ОРДЛО такое невозможно: как в прифронтовом Лисичанске открыли собственное производство одежды. ВИДЕО

Пообщались в Лисичанске с местными предпринимателями, которые открыли цех по пошиву детской одежды. Об этом на своей странице в фейсбуке пишет Денис Казанский, сообщает UAINFO.org.

Несколько лет назад люди купили несколько швейных машинок и запустили своё дело. А затем обратились к грантодателям, и получили помощь в десятки тысяч евро от ПРООН и USAID. Купили современное оборудование, расширили производство, создали десять рабочих мест. И все это – в депрессивном шахтерском городе, где сложно найти работу и где остановились почти все крупные предприятия.

The Washington Post: Самый большой страх Путина – быть привлеченным к ответственности за преступления своего режима

На прошлой неделе законодательный комитет российского парламента послушно утвердил законопроект, предоставляющий бывшим президентам пожизненный иммунитет от судебного преследования. Этот шаг следует за другой законодательной инициативой, которая сделает любого бывшего президента пожизненным сенатором – практика, ассоциируемая с покойным чилийским диктатором Аугусто Пиночетом…

Об этом говорится в публикации The Washington Post. передает UAINFO.org.

Эти инициативы вызвали спекуляции в западных СМИ о причинах (и поспешности) таких мер предосторожности – тем более, что они совпали с сообщениями в британских и американских таблоидах о предполагаемых проблемах со здоровьем, которые якобы вызовут отставку Путина в новом году.

Матч Швейцарія – Україна скасували: що потрібно знати

УЄФА скасував проведення матчу 6 туру Ліги націй Швейцарія – Україна, який мав відбутись сьогодні в Люцерні. Все через спалах захворюваності на коронавірус в таборі українців. Про це повідомляє TRIBUNA, інформує UAINFO.org.

«У зв’язку з компетентним рішенням департаменту охорони здоров’я кантону Люцерн перевести на карантин усю делегацію національної команди України матч Ліги націй УЄФА Швейцарія — Україна не може відбутися», – цитує рішення головного футбольного органу Європи сайт УАФ.

Таке рішення прийняли попри бажання УЄФА, УАФ та Швейцарської федерації футболу таки провести матч. Подальша доля поєдинку поки невідома.

Частину зборів фільму Сенцова та Сеітаблаєва "Номери" спрямують на підтримку дітей кримських політв’язнів 

10% з кожного проданого квитка буде перераховано громадському руху «Кримська Солідарність», створеного як неформальна правозахисна організація для захисту жертв політичних репресій. Про це пише UAINFO.org.

Іронічна антиутопія «Номери» виходить у широкий кінопрокат 19 листопада, допрем’єрний показ вже відбувся в Івано-Франківську, також спеціальні покази заплановані у Києві, Одесі, Львові, Вінниці та Тернополі. 

 З ініціативи її творців частина коштів з кожного проданого квитка піде на допомогу політичним в’язням та їхнім сім’ям. Кошти будуть спрямовані зокрема на лікування дітей політв'язнів від хронічних та вроджених захворювань, освіту дітей політв'язнів, які знаходяться в Криму, РФ та на материку України, медикаментозну допомогу їхнім сім’ям та психоемоційну адаптацію дітей після обшуків, арештів, затримання батьків.

Умер режиссер Роман Виктюк

Во вторник, 17 ноября, на 85 году жизни умер театральный режиссер Роман Виктюк. Он скончался в больнице. Об этом сообщили в дирекции Театра Романа Виктюка, пишет РБК-Украина, информирует UAINFO.org.

"Роман Григорьевич скончался в больнице, это случилось сегодня", - сообщили в театре.

Отметим, что 27 октября Романа Виктюка госпитализировали с коронавирусом. Сначала его поместили в отделение терапии, однако затем состояние режиссера ухудшилось, и его перевели в реанимацию.

Підписуйся на сторінки UAINFO у FacebookTwitter і YouTube

UAINFO


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини