MENU

Огляд блогосфери від UAINFO. 19 листопада 2020

168 0

Шановні читачі, UAINFO.org пропонує до вашої уваги традиційну добірку найцікавішого зі світу блогосфери за сьогодні, 19 листопада (натисніть на фото, щоб перейти до новини, яка Вас зацікавила). 

В уряді обіцяють дати парламентові проєкт бюджету до кінця тижня

До кінця цього тижня Кабмін передасть Верховній Раді проєкт держбюджету-2021 до другого читання. Як зазначив "Укрінформ", про це в ефірі одного з телеканалів заявив представник уряду в парламенті Василь Мокан, повідомляє UAINFO.org.

За чиновниковими словами, наразі Кабінет міністрів завершує роботу над кошторисом. 

"Міністр фінансів протягом дня, до та після засідання уряду, комунікує з МВФ щодо проєкту бюджету. І до кінця цього тижня уряд планує подати його до другого читання у ВР", – розповів Мокан.

До Національного музею Революції гідності прийшли з обшуком. ФОТО

У Національному музеї Революції гідності відбуваються обшуки. Про це сповістила пресслужба музею, повідомляє UAINFO.org.

"У нас обшук! У ці хвилини саме відкрили та проводимо міжнародний науковий форум, готуємо заходи до річниці Революції гідності", – мовиться в повідомленні.

У коментарі "Радіо Свобода" представниця музею Ольга Сало зазначила: "Наразі вилучають документи, які стосуються будівництва меморіалу, наскільки ми розуміємо. Це слідче управління з розслідування злочинів у сфері господарської та службової діяльності".

У Держспецзв’язку відмовилися витрачати 32 млн грн на модернізацію інтернету в літаку Зеленського після галасу в ЗМІ

Державна служба спеціального зв’язку та захисту інформації України виправдалася за тендер щодо модернізації супутникового зв’язку в літаку Airbus А-319-115, яким користується зокрема й президент Володимир Зеленський.

Після резонансу у ЗМІ там заявили, що вирішили відмовитися від проведення закупівлі й спрямувати 32,4 мільйона гривень на боротьбу з коронавірусом у країні. Про це йдеться у листі відомства, надісланому на адресу OBOZREVATEL, інформує UAINFO.org.

«З огляду на ситуацію, яка склалася в Україні у зв’язку з поширенням COVID-19, Держспецзв’язку прийняло рішення скасувати закупівлю і звернулося до Кабінету міністрів щодо перерозподілу коштів на адресу Міністерства охорони здоров’я для боротьби з епідемією», — йдеться в листі.

Почему Армения была так легко разгромлена в карабахском конфликте – Le Monde

Да, технические причины хорошо нам известны. После распада СССР Армения с ее давней военной историей в царских и советских войсках обладала преимуществом над Азербайджаном, который не мог похвастаться богатыми военными традициями.

Об этом говорится в статье Le Monde, передает UAINFO.org.

В результате она вернула Нагорный Карабах и отобрала у азербайджанцев немалую территорию в 1994 году. Тем не менее это преимущество испарилось после прихода к власти в Баку Ильхама Алиева в 2003 году: азербайджанский оборонный бюджет в семь раз больше армянского. Кроме того, население Азербайджана втрое многочисленнее и намного моложе, что связано в том числе с упадком армянской демографии после 1990 года.

Военные соглашения с Россией и Турцией позволили обеспечить подготовку азербайджанской армии, тогда как поступления от экспорта углеводородов сделали возможной политику массовой закупки оружия, в частности дронов израильских и турецких компаний. Азербайджан стал прекрасным клиентом на мировом оружейном рынке. Кроме того, режим стабилен и может выстраивать долгосрочную стратегию.

Ціна впертості Трампа: які проблеми загрожують США через невизнання перемоги Байдена

Майже два тижні минули, відколи ключові американські ЗМІ оголосили Джо Байдена обраним президентом Сполучених Штатів. 

За нормальних обставин це означало б, що у США в ці дні повним ходом йде процес передачі влади від минулого господаря Білого дому – майбутньому. Команда Джо Байдена мала б отримувати щоденні закриті звіти спецслужб, прийдешні співробітники нової адміністрації проходили б необхідні перевірки, а Меланія Трамп запросила б Джилл Байден випити чаю у Білому домі.

Втім, за президента Трампа Сполучені Штати віддалилися від нормальності. 

Від ночі виборів і до сьогодні нинішній господар Овального кабінету твердить про сфальсифіковані вибори і всіма зусиллями демонструє, що не планує покидати теперішню обитель.

Принц Уильям впервые прокомментировал расследование скандального интервью принцессы Дианы для ВВС

38-летний сын принцессы Дианы и принца Чарльза поприветствовал начало нового расследования в отношении журналиста BBC Мартина Башира, который записал эксклюзивное интервью с его матерью.

Принц Уильям впервые прокомментировал новость о том, что BBC начала новое расследование в отношении журналиста программы Panorama Мартина Башира, который взял интервью, ставшее историческим. В своем официальном заявлении он назвал расследование «шагом в правильном направлении», сообщает People, пишет НВ, информирует UAINFO.org.

Приветствуя расследование, герцог Кембриджский сказал: «Независимое расследование — это шаг в правильном направлении. Оно должно помочь установить истину, стоящую за действиями, которые привели к интервью в Panorama, и последующим решениям, принятым сотрудниками BBC в то время».

The Financial Times: Войны будущего будут решаться в космосе

Будущие войны, которые начнутся на суше или на море, могут быстро обостриться, и тогда их судьба «будет решаться» в космосе, заявил командующий британскими королевскими ВВС, предупредив, что Россия и Китай разрабатывают противоспутниковое оружие.

Об этом пишет The Financial Times, информирует UAINFO.org.

Начальник штаба авиации главный маршал авиации сэр Майк Вигстон (Mike Wigston) сказал, что, хотя считать космос военной сферой по-прежнему «спорно», игнорировать угрозы, связанные с важнейшими функциями спутников — такими, как связь и GPS-навигация — со стороны вооруженных сил Великобритании было бы «равносильно халатности».

Журі обрало переможця конкурсу на Великий Державний Герб України. ФОТО

Олексій Кохан – автор проєкту-переможця в конкурсі на Великий Державний Герб України. Про це повідомили на підсумковій пресконференції, інформує UAINFO.org з посиланням на Цензор.НЕТ. 

Проєкт брав участь ще в конкурсі 1998 року, але тоді конкурс завершився нічим. Всього у фіналі конкурсу брали участь 11 ескізів.

Долю скасованої гри України зі Швейцарією можуть вирішити вже завтра

УЄФА вирішить долю скасованого через спалах коронавірусу матчу Ліги націй між Швейцарією та Україною 20 листопада.  Про це повідомив "Футбол 1", інформує UAINFO.org.

За інформацією телеканалу, рішення щодо матчу Ліги націй Швейцарія – Україна можуть ухвалити завтра, 20 листопада.

Справа перебуває на розгляді контрольно-дисциплінарного й етичного комітету УЄФА (Союзу європейських футбольних асоціацій).

Код Сенцова: антиутопія "Номери" – глибока алегорія на наше життя 

Сьогодні на великі екрани вийшов фільм-антиутопія Олега Сенцова та Ахтема Сеітаблаєва під назвою «Номери». Хоча стрічка тільки-но стартувала в прокаті, проте говорять про неї вже дуже давно. І це додавало цікавості, втім на початку у мене не було жодного оптимізму щодо картини. Все ж часто українські постановники розчаровували… Втім, виявилося, що це було абсолютно хибне передчуття. «Номери» - дуже талановитий фільм-алегорія, який розповідає про наше з вами життя.

В основі стрічки лежить п’єса «Номери», що була написана Олегом Сенцовим задовго до ув’язнення, у 2011 році. Втім фінальна редакція була зроблена вже у слідчому ізоляторі в Лефортово у Москві. А виробництво фільму розпочалося у той час, коли Сенцов перебував у колонії суворого режиму в РФ. Тож йому просто необхідно було знайти співрежисера. Сенцов тоді не вірив, що зможе вийти на волю… Тож продюсерка проекту Анна Паленчук запропонувала йому декілька кандидатур, з яких Олег обрав Ахтема Сеітаблаєва. І от робочий процес кінотворці почали обговорювати у листах. До речі в той час український політв’язень голодував.

Підписуйся на сторінки UAINFO у FacebookTwitter і YouTube

UAINFO


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини