MENU

Огляд блогосфери від UAINFO. 1 грудня 2020

180 0

Шановні читачі, UAINFO.org пропонує до вашої уваги традиційну добірку найцікавішого зі світу блогосфери за сьогодні, 1 грудня (натисніть на фото, щоб перейти до новини, яка Вас зацікавила). 

Нардепи відтермінували обов'язкові касові апарати для ФОПів

Верховна Рада проголосувала за відтермінування до 1 січня 2022 року застосування обов’язкових касових апаратів для фізосіб-підприємців  Про це повідомила "Економічна правда", інформує UAINFO.org.

Парламент розглянув за процедурою ad-hoc і підтримав доопрацьований податковим комітетом законопроєкт 4439-д про відтермінування обов’язкових касових апаратів (РРО або ПРРО) для ФОПів. 

"За" проголосувало 320 депутатів, "проти" – один, утрималися троє. Нардепи домовилися підтримати законопроєкт усіма фракціями.

Страна компромиссов. Почему парламент отсрочил внедрение РРО

Контрабанде – Да. Очередной компромисс в парламенте. В этот раз с контрабандистами. Было решено, что еще год продавать контрабанду можно. Перенесли внедрение РРО на год. А, как известно, если что-то перенесли на год, то считайте, перенесли навсегда. Евробляхеры тому живое доказательство. Об этои пишет инвестиционный банкир Сергей Фурса, информирует UAINFO.org.

Ну а что, мы же, Украина – страна компромиссов. И нечего в нашу компромиссную страну приносить вашу прозрачность. Никакой прозрачности. Как говорят протестующие – прозрачность убивает малый бизнес. Ну а что, правда ведь. Если ваш бизнес построен на реализации контрабанды, то борьба с контрабандой ваш бизнес убьет. Чистая правда. И депутаты это подтвердили. А потом эти же депутаты пойдут по эфирам и будут требовать увеличить поступления от таможни. И никаких внутренних противоречий у них не будет.

Сегодня в фаворе контрабандисты. Вывели 300 человек на улицы и получили компромисс.

За фактом погроз українцям угорського походження розпочато кримінальне провадження – Клименко

За фактом погроз українцям угорського походження розпочато кримінальне провадження за ч. 1 ст. 161 Кримінального кодексу України щодо розпалювання національної ворожнечі та ненависті.

Про це повідомив голова Національної поліції України Ігор Клименко, інформує UAINFO.org.

«Україна – демократична держава, де не повинно бути місця для екстремістських висловлювань і утисків громадян за будь-якою ознакою. Ми уважно переглянули ролик, де невідомі у масках погрожують українцям угорського походження, і проводимо заходи для встановлення та затримання провокаторів», - наголосив Клименко.

"Слуга" Третьякова потрапила в черговий скандал. Цього разу "завинили" ФОПи

Депутатка від "Слуги народу" Галина Третьякова вразила суспільство черговою своєю заявою – вона хоче подивитися на ФОПа, який сплатив бодай вісім тисяч податку. У "зелених" соцмережевих спільнотах на захист нардепки відразу став фан-клуб "Слуги народу" під гаслом: "Та оці ФОПи!..."

Про це пише Дмитро Калинчук, повідомляє UAINFO.org.

Знаєте, не думав що доведеться пояснювати банальності. Та позаяк з’ясувалося, що колишня голова "Інституту громадських свобод", експертка відомого "Реанімаційного пакету реформ" і голова Комітету Верховної Ради з питань соціальної політики Галина Третьякова не знає деталей існування ФОПів – доведеться розтлумачити.

Транспорт під час локдауну зупиняти не будуть: Степанов пояснив чому

Міністерство охорони здоров'я не планує зупиняти роботу громадського транспорту після введення локдауну в Україні. У МОЗ вважають, що таке обмеження не вплине на епідемічну ситуацію. Про це в ефірі телеканалу "Україна 24" розповів міністр охорони здоров'я Максим Степанов, інформує UAINFO.org з посиланням на РБК-Україна.

Як пояснив глава МОЗ, під час локдауну в громадському транспорті не виникатимуть так звані "години пік", тому порушень карантинних обмежень майже не буде.

"З точки зору епідеміології, ми не вважаємо, що це вплине на показники захворюваності - незакриття транспорту. Адже за таких умов у транспорті не буде "години пік" і всі будуть дотримуватися заходів, які у нас існують", - заявив він.

Перемога з ускладненнями: з чим стикнувся Азербайджан після повернення Карабаху

Війна у Карабаху докорінно змінила політичну ситуацію у Вірменії. Проте її вплив на Азербайджан виглядає не меншим.  Про це для ЄвроПравди пише Ігор Семиволос, повідомляє UAINFO.org.

Перемога у другій карабаській війні визначатиме траєкторію розвитку і політичну поведінку Баку. Як мінімум – до завершення п’ятирічного терміну перебування російських військ на лінії розмежування в Нагірному Карабаху.

При цьому статус переможця створює для Баку передумови для успішної інтеграції цього регіону, але одночасно – ставить майбутнє країни у залежність від успішності складних і комплексних переговорів між Анкарою та Москвою.

Авіакомпанії розпродають квитки за безцінь: що приховується за низькою ціною

Вже не перший місяць під час пандемії у профільних телеграм-каналах та на сайтах авіакомпаній українським туристам пропонують вкрай вигідні авіаквитки в країни ЄС та інші держави. Деякі держави, у які розпродають квитки, приймають туристів тільки за особливих умов, або ж пускають іноземців виключно на навчання, лікування та тих, хто доведе важливість своєї поїздки.

В Україні тим часом поширюються чутки про повторний локдаун, який можуть ввести у найближчі тижні. Проте туристи й далі регулярно натрапляють на акції й розпродажі від авіакомпаній, пише Катерина Гончарова для РБК-УКраїна, інформує  UAINFO.org.

Наприклад, в останні дні листопада білети в можна було купити за ціною від 5 евро в один бік у авіакомпанії Ryanair (Львів-Болонья), авіакомпанія Volotea розпродувала авіаквитки від 9 євро в один кінець з Франції, Італії, Португалії, Іспанії.

Китайський апарат успішно сів на Місяць для збору грунту

Китайський апарат "Чан'є-5" здійснив успішну посадку на поверхню Місяця.  Посадка відбулася в районі піку Рюмкера в океані Бур в західній частині видимої сторони Місяця.

Метою місії є збір місячного грунту - на це завдання у модуля, що знаходиться на поверхні, є 48 годин, передає meduza.io, інформує UAINFO.org.

Потім злітний апарат доставить капсулу з приблизно двома кілограмами грунту на орбітальний модуль, який відправиться назад до Землі.

УЄФА пояснив, чому присудив Україні технічну поразку: УАФ має 10 днів для подання скарги в Лозанну

Українська асоціація футболу (УАФ) отримала мотиваційну частину рішення УЄФА про технічну поразку збірній України в матчі 6-го туру Ліги націй проти команди Швейцарії.  Як повідомляє Футбол NEWS, мотиваційна частина складається з 17 сторінок і прийшла з підписом глави апеляційного комітету УЄФА Педро Томаса, інформує UAINFO.org.

У ній йдеться про те, що українська сторона мала передбачити потенційну необхідність повної заміни команди після позитивних тестів на коронавірус у Німеччині.

Наразі в УАФ детально вивчають документи і готують скаргу у Спортивний арбітражний суд Лозанни. За регламентом, УАФ має на це 10 днів.

Слуга Елизаветы II крал ценные вещи из Букингемского дворца и продавал их на eBay. Теперь ему грозит тюрьма

Помощник по организации питания в Букингемском дворце 37-летний Адамо Канто украл медали и фотографии из резиденции королевы Великобритании Елизаветы II и продавал их на eBay. Об этом пишет британская телерадиокомпания ВВС, информирует UAINFO.org.

Канто признал себя виновным в Вестминстерском магистратском суде по трем пунктам обвинения в воровстве в период с 11 ноября 2019 по 7 августа 2020 года.

Во время судебного заседания стало известно, что за время эпидемии COVID-19 обязанности мужчины были изменены: в них включили дополнительную уборку, что и предоставило Канто доступ к офисам и другим помещениям, которые ранее были для него закрыты.

Підписуйся на сторінки UAINFO у FacebookTwitter і YouTube

UAINFO


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини