MENU

Огляд блогосфери від UAINFO. 10 грудня 2020

104 0

Шановні читачі, UAINFO.org пропонує до вашої уваги традиційну добірку найцікавішого зі світу блогосфери за сьогодні, 10 грудня (натисніть на фото, щоб перейти до новини, яка Вас зацікавила).

Венеційська комісія опублікувала термінове рішення щодо кризи з КСУ

Венеційська комісія опублікувала терміновий, спільний висновок про законодавчу ситуацію щодо механізмів протидії корупції відповідно до рішення Конституційного Суду України.

Зокрема, Венеційська комісія (ВК) наголошує, що боротьба з корупцією є важливим елементом держави, яка послуговується верховенством закону, але також важливим залишається і повага до Конституції та конституційна справедливість, пише zn.ua, інформує UAINFO.org.

На думку ВК, Верховна Рада і виконавча влада повинні поважати роль Конституційного суду як зберігача Конституції і повинні виконувати його рішення.

"Своєю чергою Конституційний Суд, як і будь-яка інша державна установа і суд, з одного боку, заслуговує інституційної поваги, але, з іншого боку, повинен поважати свої власні процедури і заради конституційної стабільності і правової визначеності, повинен ухвалювати рішення, які загалом відповідають світовій судовій практиці. Що ще важливіше, конституційний суд повинен ухвалювати рішення виключно в межах параметрів його законних повноважень і юрисдикції", - підкреслюється у висновку ВК.

Береза: Венецианская комиссия очень дипломатичное указала Зеленскому, чтоб он не лез своими корявыми ручками к КСУ

«Появился ответ Венецианской комиссии по вопросу Конституционного Суда Украины. Начнем с того, что Венецианская комиссия подчеркивает, что борьба с коррупцией является важным элементом государства, управляемого верховенством закона, но также важным остается и уважение Конституции и конституционная справедливость», - об этом на своей страничке в Фейсбуке пишет народный депутат ВР восьмого созыва Борислав Береза, информирует UAINFO.org.

«Это очень дипломатичное указание Зеленскому, чтоб он не лез своими корявыми ручками к КСУ и не пытался получить контроль над ним, воспользовавшись ситуацией. Поэтому Зеленскому придётся отозвать из ВР свой законопроект, чтоб не выглядеть полудурком, который не понимает прямые рекомендации Венецианской комиссии.

Фурса: Заграница опять нам помогла – Украина получила поддержку не в обмен на реформы, а в обмен на обещания

Заграница нам помогла. Опять. Если пациент хочет жить, то медицина бессильна. Если МВФ хочет дать денег и ЕС хочет дать денег, то все старания украинской власти по разрушению сотрудничества напрасны, пишет в своем блоге инвестиционный банкир Сергей Фурса, информирует UAINFO.org.

Вопрос, почему МВФ стал таким мягким оставим открытым. И спишем это на кризисную ситуацию в мире. Когда надо просто не дать всему упасть. И кто теперь поверит фразе "Мы вам не банкомат"  

Украина получила деньги от ЕС. 700 млн долларов в бюджет. Это означает, что миссия едет. Правительство уже это анонсирует и скоро МВФ сам об этом заявит. А значит Украина сможет привлечь короткий кредит (бридж финансирование) на финансовом рынке. Еще 1 млрд долларов в бюджет. На внутренний рынок облигаций возвращаются иностранцы. Их привлекает доходность, а также это просто является частью общемирового тренда – деньги идут в локальные валюты развивающихся стран. А это еще сотни миллионов долларов.

Пока Трамп отказывается признавать поражение, первая леди пакует чемоданы – CNN

Хотя Дональд Трамп все еще отрицает результаты выборов, на которых проиграл, его жена и первая леди Мелания Трамп уже заботится о том, как будет покидать Белый дом, что ждет ее после окончания срока президентства ее мужа.

Об этом сообщает американский телеканал CNN, информирует UAINFO.org.

Еще в середине ноября Мелания Трамп поддержала мужа, когда он был не согласен с результатами выборов.

Но теперь, когда Дональд Трамп все еще ищет способ остаться в Белом доме и обжаловать результаты голосования, первая леди беспокоится о том, какой будет ее жизни после окончания его президентства.

“Она просто хочет домой”, — сказал источник, знакомый с душевным состоянием Мелании Трамп.

Лікар пояснила, чи можуть легені повністю відновитися після коронавірусу

Лікар фізіопульмонолог Київської міської клінічної лікарні № 5 Ганна Анікєєва розповіла, що у пацієнтів, які не мали важкого перебігу коронавірусу, період відновлення триває до двох-трьох місяців.

В інтерв'ю ТСН вона зазначила, що багато пацієнтів скаржаться на неповне відновлення нюху і смаку, слабкість, інформує UAINFO.org з посиланням на НВ.

Ті пацієнти, які мали важку пневмонію, можуть довго потребувати кисню - навіть продовжувати амбулаторне лікування вдома з кисневим концентратором.

"Що може допомогти відновитися? Прогулянки на свіжому повітрі, збалансоване харчування, дихальні вправи: видих через прикриті губи. Але найголовнішим і фізіологічно близьким є ходьба. Спокійні прогулянки лісом", - сказала лікар.

Покупателями выступают целые государства, бронирующие производственные линии на год вперёд: эксперт назвал "пустяк", без которого невозможна вакцинация

Про вакцины. У меня нет инсайдов про сами вакцины, но я очень хорошо знаю одну маленькую деталь, без которой, даже имея в руках саму вакцину, осуществить всеобщую вакцинацию населения будет попросту невозможно.

Деталь, которая вот уже месяц является приоритетом и головной болью большинства правительств со всего мира наравне с контрактами на сами вакцины, пишет в своем блоге Алексей Давиденко, информирует UAINFO.org.

Это сущая мелочь. Пустяк. Но за этим пустяком по всему миру на заводах выстроились очереди на подписание контрактов – очереди похлеще, чем были на маски, перчатки, ИВЛ или концентраторы.

Випробувальний політ космічного корабля SpaceX Starship SN8 закінчився вибухом, проте Ілон Маск все одно задоволений. ВІДЕО

В мережі з'явилося відео невдалого тестового запуску корабля Starship SN8 компанії Ілона Маска SpaceX, призначеного для польотів на Місяць і Марс, який відбувся у середу, 9 грудня, в США. Відповідне відео опублікували в Youtube-каналі SpaceX, інформує UAINFO.org.

Під час тестового польоту Starship SN8 повинні були випробувати злітну/посадкову аеродинаміку корабля, рух закрилків, синхронну роботу трьох метанових двигунів Raptor, стійкість прототипу при посадці і інші параметри.

Прототип SN8 піднявся на 12,5 кілометра, вимкнув двигуни і почав спуск. Наближаючись до землі, Starship знову включив двигуни, але запрацювало тільки два з трьох. Ракета розгорнулася вниз хвостом, почала вертикально знижуватися і вибухнула, торкнувшись посадкового майданчика.

Світлана Фус: Щоб добре себе почувати, необхідно щодня вживати близько 500 г овочів

Я впевнена, що всі знають про важливість овочів. Вони неодмінно мають бути на нашому столі круглий рік. І якщо влітку вони були в достатку, то де їх брати взимку? Якими овочами урізноманітнити своє зимове харчування?

Такі питання часто задають мені на консультаціях. Деякі обмежуються квашеними і консервованими овочами та заготовленими на початку осені морквою, капустою і буряком»,  - про це на своїй сторінці у Фейсбуці пише дієтолог Світлана Фус, інформує UAINFO.org.

Стало відомо, хто знайшов скарб мільйонера Форреста Фенна

Стало відомо ім'я чоловіка, який знайшов скарб мільйонера Форреста Фенна. Через кілька місяців, він вирішив розкрити свою особистість.  Про це пише видання Outside, інформує UAINFO.org з посиланням на УНІАН.

Щасливим володарем скарбу став 32-річний студент-медик Джек Стюф зі штату Мічиган. Його особу підтвердили й родичі Фенна. На пошуки місця, де закопані скарби, у нього пішло два роки. 25 днів він провів у Скелястих горах.

Зазначається, що після звістки про те, що скарб знайдений, незадоволені невдачею мисливці стали обурюватися, що Фенн не назвав ім'я знайшовшого скарб, і припускали, що ніякого скарбу і зовсім не було. Тоді, через кілька тижнів, Фенн опублікував фотографії зі скринею, а ще пізніше розповів, в якому штаті його знайшли.

Підписуйся на сторінки UAINFO у FacebookTwitter і YouTube

UAINFO


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини