MENU

Огляд блогосфери від UAINFO. 15 грудня 2020

134 0

Шановні читачі, UAINFO.org пропонує до вашої уваги традиційну добірку найцікавішого зі світу блогосфери за сьогодні, 15 грудня (натисніть на фото, щоб перейти до новини, яка Вас зацікавила).

Парламент повернув повноваження НАЗК

Верховна Рада ухвалила за основу й у цілому проєкт закону №4470 про внесення змін до Закону України "Про запобігання корупції" щодо відновлення інституційного механізму запобігання корупції

Як зазначило "Еспресо", законопроєкт у цілому підтримали 300 народних депутатів, повідомляє UAINFO.org.

Згідно з пояснювальною запискою до документа, його метою є усунення законодавчих прогалин, які виникли у зв'язку з утратою чинності окремих положень закону України "Про запобігання корупції" через рішення КСУ, а також забезпечення належної роботи НАЗК і встановлення додаткових особливостей щодо здійснення його повноважень стосовно суддів, суддів КСУ, які спрямовані на забезпечення дотримання гарантій незалежності вказаних осіб

Майдан пылает: во что вылились протесты ФОП

Майдан Независимости в дыму из-за шумовых гранат. Полиция отошла к Главпочтамту, однако успела забрать с собой палатки.

Об этом свидетельствуют видео в сети и пишет ТСН, информирует UAINFO.org.

Большой столб дыма сейчас образовался посреди Майдана. Между участниками акции и правоохранителей продолжается потасовка.

Вірус не відступає: що не так зі статистикою та чому влада лише погіршує й без того близьку до критичної ситуацію

Ви ж помітили, як останніми днями стрімко падала кількість нових випадків захворювань на ковід? Круто ж?

Про це на своїй сторінці у фейсбуці пише Максим Саваневський, повідомляє UAINFO.org.

Насправді – ніт.

Якщо подивитися кількість ушпиталених (а це показник, який не приховаєш, бо є офіційна статистика за кожною лікарнею), то виявляється, що коли в Україні реєстрували 15 тисяч нових випадків захворювань, до лікарень потрапляло 1,7 тисяч людей.

Хиллари Клинтон призвала изменить избирательную систему США

Бывший госсекретарь США и экс-кандидат в президенты Хиллари Клинтон считает, что в стране необходимо изменить избирательную систему. Об этом пишет НВ, информирует UAINFO.org.

У себя в Twitter она отметила, что необходимо отменить коллегию выборщиков и выбирать президента США всенародным голосованием.

«Но пока она (коллегия выборщиков. — ред.) еще существует, я с гордостью отдала свой голос в Нью-Йорке за Джо Байдена и Камалу Харрис», — написала Клинтон.

The New York Times: Спецслужбы Запада давно знают причастных к отравлению Навального

Западные спецслужбы вскоре после отравления Алексея Навального выяснили его обстоятельства и определили лиц, предположительно причастных к нему, включая сотрудников Федеральной службы безопасности России.

Об этом, как передает «Радио Свобода», пишет во вторник The New York Times по следам опубликованного накануне расследования группы Bellingcat и ряда СМИ, в котором впервые называются имена сотрудников ФСБ, участвовавших, как утверждается, в покушении на российского оппозиционера.

New York Times ссылается на высокопоставленного представителя германских спецслужб. По его словам, вскоре после того, как Навальный 22 августа был доставлен на лечение в Берлин, представители американского ЦРУ и британской разведслужбы передали своим германским коллегам информацию об отравлении, в том числе о личностях сотрудников ФСБ, участвовавших в операции.

На відремонтованому Шулявському мосту попадали електроопори, утворивши довгий затор. ВІДЕО

На Шулявському мосту в Києві, який недавно відкрили після ремонту, впало одразу три електроопори. Рух транспорту уповільнено.  Про це повідомляє Київ оперативний у Telegram, інформує UAINFO.org.

Бетонні опори електрики впали, спершись на захисні огородження мосту.

Перебої з рухом автомобілів спостерігаються на всіх чотирьох смугах.

Журналіст показав, чим закінчується гра в теленаперстки на проросійських каналах

 

Ходити на ефіри до російських пропагандистів і маніпуляторів – це як сподіватися виграти в шахрая в наперстки. Вам навіть дадуть виграти десяточку, щоб потім забрати тисячу. А відтак ви розповідатимете: "Ні, ну я ж виграв десяточку. Не для себе – для України". 

І ще аналогія з наперстками. Ви ж знаєте, що там шахраї працюють групами. Окрім наперсткаря, є зазивали, є маячки, є масовка. Кожен виконує свою роль. Аби розвести "лоха".

Такі самі ролі грають і в маніпуляційних ефірах.

Тому патріоти разом із "я там переконую глядачів" треба відразу ще свою роль називати у грі "ТБ-наперстки".

"Спутник V" спасают ценой жизни россиян – блогер

События, связанные с повышением репутации российской вакцины "Спутник V" не только в информационном пространстве, но и в плоскости общественного мнения, принимают несколько парадоксальный и абсурдный характер

Об этом пишет Александр Коваленко (zloy_odessit), сообщает UAINFO.org.

Как известно, на прошлой неделе прозвучало заявление официального представителя МО РФ о том, что страны Запада "пытаются дискредитировать" российскую "вакцину" от коронавируса, что было ничем иным, как оправданием её крайне посредственной востребованности на внешних рынках. Во многом за счёт неспособности РФ обеспечить не столько уже потенциальные экспортные объёмы, сколько даже внутренние потребности.

Но настоящей феерией парадоксов стало заявление главврача "Лидера медицины" Тимакова о том, что спад пандемии в РФ начнётся в конце января 2021 года.

Як ставитися до спадщини тих, хто виявився прихильником путінізму? Берімо приклад із норвежців

 Портрет Кнута Гамсуна. Генрик Лунд, 1922 рік

Гафт. І не тільки він. Я бачу, що українці тільки сьогодні приходять до того, із чим євреї живуть сторіччями

Про це на своїй сторінці у фейсбуці пише Віталій Портников, повідомляє UAINFO.org.

Є видатні письменники, актори, науковці, композитори, які водночас є публічними антисемітами. Від цього Вагнер не перестає бути Вагнером, Достоєвський – Достоєвським. Від цього не втрачають своєї цінності "Нібелунги" чи "Біси". Просто це потрібно усвідомлювати.

Як і українцям потрібно тепер усвідомлювати, що діячі радянської культури, яких вони вважали своїми, можуть виявитися шовіністами й українофобами.

Критерії в цій ситуації є дуже простими...

Підписуйся на сторінки UAINFO у FacebookTwitter і YouTube

UAINFO


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини