MENU

Огляд блогосфери від UAINFO. 16 грудня 2020

297 0

Шановні читачі, UAINFO.org пропонує до вашої уваги традиційну добірку найцікавішого зі світу блогосфери за сьогодні, 16 грудня (натисніть на фото, щоб перейти до новини, яка Вас зацікавила).

Генасамблея ООН прийняла оновлену резолюцію щодо прав людини в Криму

Генасамблея ООН прийняла оновлену резолюцію щодо прав людини в Криму

Генеральна асамблея ООН прийняла оновлену резолюцію "Ситуація з правами людини в Автономній Республіці Крим та місті Севастополь, Україна". Документ підтримали понад 60 країн-учасниць.

Про це повідомив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба в Twitter, інформує UAINFO.org.

"Вдячний усім партнерам за їх рішучу підтримку посиленої в цьому році резолюції ГА ООН з прав людини в Криму. Черговий доказ глобальної солідарності з Україною у невизнання спроби Росії анексувати Крим", - написав він.

Резолюція закликає посилити тиск на Росію в міжнародних рамках, щоб змусити виконувати свої зобов'язання з міжнародного права в якості окупуючої держави, а також надати доступ в Крим для міжнародних місій зі спостереження.

Кабмін денонсував три угоди з СНД у сфері атомної енергетики

Кабінет міністрів ухвалив рішення про вихід України з міжнародних договорів, укладених у рамках Співдружності незалежних держав. Три з цих угод – у сфері атомної енергії.

Відповідна постанова ухвалена під час засідання уряду 16 грудня 2020 року, яке транслювалося на Youtube, інформує UAINFO.org з посиланням на РБК-Україна

Як зазначається в пояснювальній записці до проекту постанови, правова база щодо співробітництва з СНД в енергетичній сфері здебільшого втратила своє практичне значення і потребує перегляду на предмет відповідності сучасному стану міжнародних відносин у зазначеній сфері.

Кулеба гадає, що українці не готові до "дуже потрібної спокійної розмови про Росію"

Україна буде змушена прийти до розмови про стратегію співіснування з Росією. Як зазначила "Європейська правда", про це на конференції "Дипломатія-2021" заявив Дмитро Кулеба, повідомляє UAINFO.org.

Водночас міністр закордонних справ наголосив, що не вважає таку дискусію реальною зараз.

"Українське суспільство не готове до спокійної розмови про Росію. Але ми нікуди не втечемо від географії, це треба розуміти", – сказав очільник МЗС.

Посадовці ЗСУ могли наживатися на перевезенні тіл загиблих на Донбасі військових

За результатами перевірки встановлено, що "дії певних посадових осіб мають ознаки приватного інтересу при проведенні процедур публічних закупівель".

У Міноборони повідомили, що деякі посадовці Цивільно-військового співробітництва Генштабу ЗСУ могли наживатися на перевезенні тіл загиблих на Донбасі бійців.

Про це повідомляє прес-служба Міноборони на сторінці в Facebook, інформує UAINFO.org.

На початку грудня журналістка Яніна Соколова опублікувала відео "Хто і як краде гроші на похованнях загиблих українських воїнів", пише УП.

За її даними, чиновники з управління Цивільно військового співробітництва Генштабу ЗСУ наживаються на перевезенні тіл загиблих бійців, закупівлі трун та вінків за завищеними цінами.

Зокрема, йшлося про ФОП Ткачук І.І., який надавав послуги Міноборони за завищеною ціною.

Курс может упасть до 26 грн/долл в первой половине 2021 года – Dragon Capital

Компания Dragon Capital прогнозирует, что в 2021 году средний курс гривни к доллару будет на уровне 27,2 грн/$, а в конце года — 28 грн/$.

Об этом гендиректор компании Dragon Capital (владеет журналом НВ, Радио НВ и сайтом NV.ua) Томаш Фиала сказал в  интервью Liga.net, информирует UAINFO.org.

«Благодаря высоким ценам на наш экспорт, профициту текущего счета и возобновившемуся интересу иностранных инвесторов к нашим ОВГЗ мы ожидаем средний курс в 2021 на уровне 27,2 грн/$, а в конце года — 28 грн/$.

В первом полугодии курс может укрепиться больше — до 26 грн/$.

Мы не ожидаем, что НБУ позволит курсу укрепиться более, чем на 10%. Это бы навредило экономическому росту», — заявил он.

"Підрядник давав гарантію 50 років": Кличко прокоментував інцидент на Шулявському мосту

Мер очікує, що генпідрядник будівництва відшкодує збитки за пошкоджені автомобілі після падіння електроопор.

Мер Києва Віталій Кличко розраховує, що правоохоронці оперативно завершать розслідування, й винні у падінні електроопор на Шулявському шляхопроводі понесуть відповідальність.

Про це він сказав під час онлайн-брифінгу, інформує UAINFO.org.

Він заявив, що вчорашній інцидент на Шулявському мосту обурив киян. "І я також вкрай обурений тим, що на шляхопроводі, відкритому рік тому, впали три опори освітлення. На новий міст, хочу нагадати, підрядник давав гарантію 50 років", - зауважив Кличко.

Юрист опубликовал схему организации, управления и исполнения убийств, организованных Путиным с применением боевых отравляющих веществ за пределами РФ

После опубликования расследования попыток убийства Алексея Навального, конкретных имен, должностей и то, что все они наследили, мне пришлось детально уточнить важнейшую опубликованную информацию, пишет юрист, директор международной ассоциации "Институт национальной политики" Юрий Шулипа, информирует UAINFO.org

Хотя практически все те же государственные преступники тем или иным образом участвуют в убийствах с применением БОВ внутри России.

На этой схеме максимально точно установлены и указаны все основные путинские подельники-исполнители убийств. За исключением недавно покинувшего свой пост, после неудавшегося убийства Алексея Навального – 1-го заместителя директора ФСБ, генерала армии Сергея Смирнова, что ни в коем случае не снимает ответственность с последнего за совершенные особо тяжкие преступления.

Борьба обостряется: битва проектов накануне, возможно, прощальной пресс-конференции Путина

До ежегодной пресс-конференции президента РФ Владимира Путина осталось менее 24 часов, а информационное пространство России продолжают разрывать одно сенсационное расследование за другим, в той или иной степени раскрывающие подноготную работы спецслужб и личную жизнь первых лиц государства

Об этом пишет Александр Коваленко (zloy_odessit), сообщает UAINFO.org.

И, казалось бы, в то время как в открытый доступ поступают эксклюзивные материалы, изобличающие кулуарную жизнь российской политической элиты и спецоперации силовых структур, они не направленны однозначно против режима Путина, а являются следствием конфронтации сформировавшегося вокруг президента РФ силового пула – клановой формации. Причём именно сейчас отчётливо видно, как ставшие клановыми столпами Шойгу, Патрушев, Нарышкин и Бортников, при отчётливом ослаблении центральной власти в лице Путина, обостряют внутреннюю борьбу за больший ареал влияния, в период транзита власти.

Львів може отримати вулицю знаного фантаста – уродженця міста

Наступного року – сторіччя Станіслава Лема. Він був нашим великим земляком!

Про це на своїй сторінці у фейсбуці пише Микола Княжицький, повідомляє UAINFO.org.

У світі знають його фантастику та футурологію. А я люблю "Високий замок", твір про Львів.

Коли читаєш Лемові спогади, думаєш, як багато витерпіли його мешканці. І як змінювалися назви вулиць.

Лем народився на вулиці Браєровській. У радянські часи це була вулиця Галана, зараз вулиця Лепкого коло Університету.

Так хочеться, щоб українські назви більше ніколи не змінювалися. Назви на честь й українських героїв, і великих представників інших народів, які були нашими добрими сусідами. Один із них – Станіслав Лем.

Утерянный более сотни лет назад артефакт из пирамиды в Гизе найден в коробке из-под сигар

Находке любопытного университетского работника более 5 тысяч лет. Последний раз артефакт видели почти сто лет назад.

Об єтом пишет Daily Mail, информирует UAINFO.org.

Работая с предметами, хранящимися в азиатской секции коллекции Абердинского университета в Шотландии, археолог Абир Эладани обратила внимание на жестянку из-под сигар с изображением символики бывшего королевства Египет (оно просуществовало до 1953 года). Внутри коробки находились куски древесины, явно древнего происхождения. Сопоставив записи университета, она пришла к выводу, что это утерянные артефакты, которые были найдены в ходе раскопок, проводимых знаменитым археологом Диксоном в 1872 году. Считается, что объекты датируется 3341-3094 гг. до нашей эры. Есть предположение, что куски дерева были частью измерительного прибора, которым пользовались архитекторы при строительстве.

Підписуйся на сторінки UAINFO у FacebookTwitter і YouTube

UAINFO


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини