MENU

Огляд блогосфери від UAINFO. 20 січня 2021

119 0

Шановні читачі, UAINFO.org пропонує до вашої уваги традиційну добірку найцікавішого зі світу блогосфери за сьогодні, 20 січня (натисніть на фото, щоб перейти до новини, яка Вас зацікавила). 

Джо Байден став президентом США

Сьогоді, 20 січня, Джо Байден склав присягу і став 46 президентом США

Про це повідомляє UAINFO.org.

Байден прийшов до влади в розпал безпрецедентної внутрішньополітичної кризи та руйнівної глобальної пандемії.

Поклавши руку на Біблію, 78-річний демократ склав присягу на вірність американському народові та став найстарішим президентом в історії США.

Прикметно, що президент склав присягу на родинній Бібліі, яку родина Байденів передає з покоління в покоління вже 127 років.

"Обіцяю, що я буду президентом усіх американців й американок", – наголосив Байден у своїй промові.

У центрі Мадрида прогримів потужний вибух. ВІДЕО

У Мадриді сьогодні, 20 січня, стався потужний вибух. Інцидент стався в центрі міста.

Про це повідомило агентство EHA News на сторінці в Twitter, інформує UAINFO.org.

В результаті потужного вибуху були пошкоджені три верхніх поверхи кварталу, розташованого на вулиці Толедо. На місце події вже прибули правоохоронці. 

Наразі невідомо, що саме вибухнуло в центрі Мадриду, та чи є загиблі або постраждалі. На відео, які поширюють в соцмережах, можна побачити, що руйнування, завдані вибухом, дійсно великі. Вулиця засипана уламками будинку.

Голова ОБСЄ категорично проти того, щоб називати конфлікт на Донбасі й у Криму замороженим

Анн Лінде певна, що війну на Донбасі й ситуацію в окупованому Криму не треба називати замороженим конфліктом

Про це нова очільниця ОБСЄ та міністерка закордонних справ Швеції заявила в інтерв’ю "Європейській правді", повідомляє UAINFO.org.

На запитання про те, чи може війна на Донбас перетворитися на заморожений конфлікт, високопосадовиця відповіла: "Ні. І я категорично проти того, щоби називати конфлікт на Донбасі чи у Криму замороженим. Бо це означатиме, що ви здалися й не вважаєте можливим його вирішити".

Лінде зауважила, що не вважає нинішню ситуацію з Донбасом замороженим конфліктом, тому що із цього приводу триває робота Тристоронньої контактної групи й перемовини в Нормандському форматі. 

Штепу взяли під нічний домашній арешт

Сьогодні, 20 січня, Орджонікідзевський райсуд Харкова обрав запобіжний захід Нелі Штепі

Як зазначив "Інтерфакс-Україна", обвинувачену в сепаратизмі колишню міську голову Слов'янська взяли під нічний домашній арешт, повідомляє UAINFO.org.

"Клопотання прокурора про обрання Нелі Ігорівні Штепі запобіжного заходу у вигляді домашнього арешту задовольнити частково, – заявив суддя. – Застосувати до обвинуваченої... запобіжний захід у вигляді нічного домашнього арешту терміном до 19 березня".

Згідно з документом, Штепа має перебувати вдома з 22:00 до 05:00.

Епоха Дональда Трампа добігла кінця. Ось як він "повертав Америці велич" — у 12 ключових подіях

20 січня рівно опівдні за Вашингтоном Дональд Трамп перестане виконувати обов’язки президента США. Завершилася ціла епоха, за якої республіканець обіцяв “повернути Америці велич” (“make America great again”).

Нromadske.ua пригадало коротко 12 найцікавіших і найпомітніших, на наш погляд, подій, якими Дональд Трамп увійде в історію як 45-ий президент Сполучених Штатів, інформує UAINFO.org.

За президентства Трампа американська економіка почувалася загалом дуже добре: мінімальне за 50 років безробіття, рекордна за той же період кількість робочих місць, зростання доходів населення, найвищі в історії показники біржових індексів.

Епідемія коронавірусу частину цих здобутків нівелювала. Наприклад, вперше з часів Великої депресії протягом одного президентського строку кількість робочих місць знизилась — наразі їх на 3 мільйони менше, ніж у 2016-му.

А втім, багато зі своїх економічних досягнень Трамп успадкував від свого попередника Барака Обами, додавши до них суттєве скорочення податків (передусім для великого бізнесу) й масову дерегуляцію.

Затримання Вікторії "Фортуни" Котеленець: ветеранку АТО посадили до СІЗО. У чому її звинувачують?

У Києві поліція затримала ветеранку ДУК ПС та УДА Вікторію Котеленець. Вона приїхала до Києва, щоб отримати у Міністерстві ветеранів посвідчення УБД. Там її і затримали.

Про це повідомила військовослужбовиця Олена Білозерська на своїй сторінці у Facebook, передає UAINFO.org.

"Вікторію засудили до тримання під вартою, вона в Лук'янівському СІЗО", – повідомила вона.

Білозерська також додала, що Котеленець підозрюють у тому, що вона нібито у так званій "ДНР" конвоювала українських полонених, коли окупанти у 2014 році влаштували "парад".

Вакцина Pfizer ефективна у боротьбі з новим штамом коронавірусу – дослідження

Вакцина від COVID-19, розроблена Pfizer/BioNTech, ефективна проти штаму коронавірусу, який виявили у Великобританії.

Про це йдеться в результатах дослідження BioNTech, інформує UAINFO.org з посиланням на НВ.  

Дослідники взяли 16 зразків крові пацієнтів, які вже отримали дози вакцини BioNTech і поєднали їх з лабораторно створеним британським штамом B.1.1.7. Виявилося, що істотних відхилень у дії препарату проти цього штаму немає і він також виробляє антитіла.

На основі отриманих даних вчені зробили висновок, що після введення вакцини Pfizer людина, швидше за все, не зможе заразитися новим штамом коронавірусу.

На российскую Лигу смеха зарегистрировались команды из оккупированных Донецка и Крыма

В российской версии украинского проекта "Лига смеха" на телеканале СТС намерены принять участие команды из оккупированных РФ территорий Украины. Об этом сообщается на сайте Международного союза КВН, информирует UAINFO.org

В списке команд – участниц кастинга, который состоится 25−27 января в московском Доме КВН, коллективы "Дуэт имени нет" и "Все Пуteam" указаны как представители Донецка из "ДНР".

Кроме того, из Керчи и Симферополя будут участвовать в отборе команды "B.A.N.G" и "Эльвад Вагнер".

Умер знаменитый украинский дизайнер Сергей Ермаков

Підписуйся на сторінки UAINFO у FacebookTwitter і YouTube

UAINFO


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини