MENU

Огляд блогосфери від UAINFO. 26 січня 2021

143 0

Шановні читачі, UAINFO.org пропонує до вашої уваги традиційну добірку найцікавішого зі світу блогосфери за сьогодні, 26 січня (натисніть на фото, щоб перейти до новини, яка Вас зацікавила). 

Европейский суд: у Украины есть уникальные аргументы для победы над РФ, которых не имела Грузия. Как их использовать?

После 12 лет тяжбы Грузии против России Европейский Суд по правам человека удовлетворил 15 из 16 пунктов жалобы. Грузия празднует победу, Россия потирает руки.

Повод для оптимизма кремлевским агрессорам дает вывод большинства состава суда, изложенный в п.141 решения. Европейский суд посчитал, что события во время активной фазы грузино-российской войны (8 – 12 августа 2008 года) не подпадают под юрисдикцию Российской Федерации в понимании Европейской конвенции по правам человека. Следовательно, Россия не несет ответственности за нарушение прав человека в указанные дни. Суд принял это решение, "принимая во внимание, в частности, большое количество заявленных жертв и спорных инцидентов, объем представленных доказательств, трудности в установлении соответствующих обстоятельств", пишет в своем блоге Андрей Сенченко, информирует UAINFO.org

Используя эту логику в отношении пятидневной войны против Грузии, Москва попытается распространить ее на семилетнюю войну против Украины.

Ображений Дубінський звернувся до Зеленського і налякав розвалом фракції "Слуга народу"

Депутат від партії "Слуги народу" Олександр Дубінський звернувся до президента Володимира Зеленського, заявивши, що фракція монобільшості у Верховній Раді розвалиться, якщо його з неї виключать.

Так він відреагував на висловлювання глави держави в його бік під час вчорашнього засідання СН. Про це "слуга" заявив у відеозверненні, опублікованому на його каналі в YouTube, інформує UAINFO.org

Перш за все Дубінський зазначив, що не хотів відповідати на "неприємні репліки" Зеленського під час наради у день народження президента 25 січня. А на відео заявив, що ніякого добровільного рішення про вихід із фракції з його боку не буде.

19,8 %: Рейтинг Зеленського катастрофічно падає – опитування

Якби вибори президента України відбувалися в другій половині січня 2021 року, то 19,8 %  українців (серед тих хто визначився) віддали б свій голос за чинного президента Володимира Зеленського. Про це свідчать результати опитування проведеного Київським міжнародним інститутом соціології 22 січня 2021 року.

Про це повідомляє UAINFO.org 

На другому місці – Петро Порошенко, якого підтримали б 15,7% виборців.

Далі йдуть Юлія Тимошенко (11,8%), Юрій Бойко (11%), Ігор Смешко (8,9%), Віктор Медведчук (7,5%), Володимир Гройсман (5,8%).

Олещук: Єдина політична сила, яка, згідно до рейтингів КМІС має підстави для оптимізму, – це ОПЗЖ. І це не остання дивина

Я не зовсім розумію, чому уся "патріотична спільнота" так радо кинулася репостити останні рейтинги від КМІС, бо єдина політична сила, яка, згідно до цих рейтингів має підстави для оптимізму, – це ОПЗЖ.

Про це на своїй сторінці у Facebook пише політолог Петро Олещук, інформує UAINFO.org

Якщо брати партійні рейтинги, то згідно з цим соціологічним дослідженням, за "ОПЗЖ" готові проголосувати 20,7% респондентів, які вже визначилися з вибором. А це на 5% більше, ніж у ЄС. Таким чином, зафіксоване опитуванням падіння рейтингу правлячої партії позначилось помітним зростанням лише у ОПЗЖ. Таким чином, єдиний бенефіціар усього "тарифного двіжу" – це ОПЗЖ, з чим їх і можна привітати. Якщо, звісно, ви хочете їх вітати.

Із рейтингами президентськими теж не все так просто.

Адвокат: Поки Зеленський гальмує, Портнов із Окружним адмінсудом пишуть нам власну історію

Торік Київська міська рада на підставі Закону "Про правовий статус і вшанування пам'яті борців за незалежність України у XX столітті" планувала відзначити памяті дати та річниці таких борців за незалежність: Івана Полтавця-Остряниці, Василя Левковича, Уласа Самчука, Василя Сидора, Юрія Липи, Володимира Кубійовича, Василя Галаси й Андрія Мельника

Про це на своїй сторінці у фейсбуці пише Роман Маселко, повідомляє UAINFO.org.

Однак Андрій Портнов вирішив, що це не видатні постаті, а злочинці. І що йому історичні факти, якщо в нього є Окружний адмінсуд.

У березні 2020-го він подав позов про скасування цього рішення Київради. Мовляв, він киянин і "громадський діяч" і не допустить відзначення річниці "злочинців".

Суддя Маруліна оперативно відкрила провадження та заборонила Київраді виконувати рішення про вшанування цих історичних постатей.

Солдат ЗСУ в ТікТок назвав росіян "братнім народом" і "злив" секретну інформацію

За словами колишнього українського військовослужбовця, ветерана війни на Донбасі Олександра Грамарчука, під час спілкування український солдат "злив" ворогові секретну інформацію.

Про скандальний факт повідомив на своїй сторінці в Facebook колишній український військовослужбовець, ветеран війни на Донбасі Олександр Грамарчук (Грім), інформує UAINFO.org.

Солдат-строковик Збройних сил України влаштував у соцмережі TikTok відеочат, до якого приєдналися терористи "ДНР".

Снєгирьов: Українська делегація занижує суб’єктність ОБСЄ в переговорах і таким чином підігрує Росії

19 і 21 січня відбулися чергові засідання Тристоронньої контактної групи (ТКГ) з врегулювання ситуації на Донбасі. Останні заяви української та російської сторін викликають багато запитань, а більшість тем, які обговорювалися під час зустрічей, не до кінця зрозумілі пересічним громадянам, пише Дмитро Снєгирьов для UAINFO.org.

Декілька слів про нові проблемні аспекти переговорів, загрозу перетворення Тристоронньої контактної групи на п’ятисторонню і нову тактику Кремля. 

Головне питання повістки дня, що принципово змінилося під час останніх раундів переговорів ТКГ? Варто зауважити, що характер останніх переговорів свідчить по те, що Російська Федерація посилює тиск на дипломатичному фронті. Це підтверджують одночасно кілька факторів та інформаційних епізодів. По-перше, ватажок «ДНР» Денис Пушилін заявив про ймовірність проведення в ОРДО ще одного т.зв. «референдуму про самовизначення». Це прямий натяк на вірогідність інтеграції самопроголошених «республік» до складу Російської Федерації. По-друге, в інформаційному просторі «республік» активно проштовхується нова ідеологічна концепція розвитку під назвою «Русский Донбасс». Це інформаційна підготовка до інтеграції квазіутворень в РФ. І по-третє, кілька днів тому до переговорного процесу були введені т.зв. «спостерігачі» від ОРДЛО. Водночас, найголовніший момент полягає в тому, що 21 січня в онлайн-засіданні несподівано взяв участь заступник голови Адміністрації президента РФ Дмитро Козак, який раніше жодного разу відкрито у переговорах не виступав. Він говорив емоційно, звинувачував Україну в небажанні визнавати бойовиків стороною переговорів і вимагав, щоб українська сторона обговорювала «дорожню карту», запропоновану Росією через своїх маріонеток. 

Постковідний синдром. Як відчути себе знову здоровим? Пояснює Євген Комаровський

Виник такий медичний термін – постковід або довгий ковід. Він починається після того, як закінчується етап боротьби імунної системи з вірусом

Виявилося, що за той час, поки вірус розмножувався в організмі, відбулися серйозні зміни не стільки навіть з боку легенів, скільки з боку практично всіх внутрішніх органів. І немає ще відповіді на питання, скільки потрібно часу, щоб все відновилося, пише у своєму блозі лікар Євген Комаровський, інформує UAINFO.org.

Як відчути себе знову здоровим? 

На румынском курорте медведь погнался за лыжником. ВИДЕО

Инцидент произошел в городе Предял, где находится популярный горнолыжный курорт.

На видео, опубликованном в сети, видно, как по склону спускается лыжник, за которым упорно бежит небольшой медведь. Об этом пишет Вокруг света, информирует UAINFO.org. 

Неизвестно, видел ли лыжник за собой медведя, но животное заметили люди, которые находились в кресельном подъемнике. Они начали кричать, чтобы предупредить туриста. В финале ролика медведь почти догоняет человека.

Підписуйся на сторінки UAINFO у FacebookTwitter і YouTube

UAINFO


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини