MENU

Огляд блогосфери від UAINFO. 3 лютого 2021

370 0

Шановні читачі, UAINFO.org пропонує до вашої уваги традиційну добірку найцікавішого зі світу блогосфери за сьогодні, 3 лютого (натисніть на фото, щоб перейти до новини, яка Вас зацікавила). 

"Підтверджено фінансування з Росії": у Зеленського пояснили санкції проти телеканалів 112, ZIK та NewsOne

Прес-секретар президента України Юлія Мендель заявила про підтверджене фінансування телеканалів "NewsOne", "ZIK", "112 Україна", на які були накладені санкції згідно з рішенням Ради національної безпеки і оборони, з боку Російської Федерації.

Про це вона повідомила на своїй сторінці у Facebook, інформує  UAINFO.org.

"Рішення РНБО про накладання санкцій на Тараса Козака та низку телеканалів ухвалено відповідно до статті 5 закону України "Про санкції", постанови Верховної Ради № 2589–VIII від 4 жовтня 2018 року та пропозицій Служби безпеки України. Це рішення розроблено в законодавчому полі України", - заявила вона.

Англійський суд зобов’язав Коломойського та Боголюбова сплатити ПриватБанку ще 1 млн фунтів стерлінгів

Загальна сума виплат банку відповідачами має становити понад 12 млн фунтів стерлінгів.

За результатами слухання, яке відбулося 1 лютого 2021 року, Старший суддя, що встановлює розмір витрат, пан Гордон-Сейкер, задовольнив клопотання ПриватБанку щодо додаткового платежу в рахунок відшкодування витрат банку та зобов’язав пана Коломийського та пана Боголюбова, разом із іншими компаніями-відповідачами, здійснити додаткову виплату 1 млн фунтів стерлінгів на користь банку до 15 березня 2021 року, інформує UAINFO.org з посиланням на ZN.ua.

Таким чином, загальна сума виплачених коштів банку відповідачами разом із процентами становить понад 12 млн фунтів стерлінгів (що складається із проміжних виплат у розмірі 4,4 млн фунтів стерлінгів в рахунок юридичних витрат ПриватБанку, понесених в суді першої та апеляційної інстанції, та повернення 7,5 млн фунтів стерлінгів, сплачених банком відповідачам у грудні 2018 року). Відповідачів також зобов’язали сплатити витрати ПриватБанку у розмірі близько 35 тис фунтів стерлінгів, понесених у зв’язку із поданням такого клопотання.

Зеленському залишилося зробити ще 10 кроків, – політолог

Володимир Зеленський затвердив рішення РНБО про запровадження санкцій щодо народного депутата ОПЗЖ Тараса Козака, а також телеканалів "112 Україна", ZIK та NewsOne, які йому належать.

Це супер новина. Здається, Зеленський уважніше подивився Путіну в очі і зрозумів, що миру там немає, пише політолог Віктор Бобиренко, інформує UAINFO.org.

Або соціологи йому доповіли, що 20% ватного електорату йому вже не повернути.

Або йому щось абсолютно зрозуміле пояснили зі Штатів і посли країн G7 – чому Україна досі не в НАТО.

Або у нього з'явився мудрий радник (у що погано віриться)....

Опитування: Майже 50% українців підтримують відставку президента Зеленського

55,4% респондентів скоріше або повністю підтримують ідею відставки чинного уряду і формування нового Кабінету Міністрів. Не підтримують – 29,2%, а 15,4% не змогли відповісти на запитання. Про це свідчать результати опитування, проведене Київським міжнародним інститутом соціології з 27 січня по 1 лютого 2021 року.

Про це пише UAINFO.org.

Окрім того, 60,7% респондентів скоріше або повністю підтримують ідею розпуску парламенту і проведення позачергових виборів. Не підтримують – 27,7%, а 11,5% не змогли відповісти на запитання.

Разом із тим 47,6% респондентів скоріше або повністю підтримують ідею відставки президента В. Зеленського і проведення позачергових виборів. Не підтримують – 41,1%, а 11,4% не змогли відповісти на запитання.

Быков: Кто первым ринулся защищать российских пропагандистов? Дмитрий Песков. Ждем еще глубокую озабоченность от Киселева и Соловьева

«Кто первым ринулся защищать российских пропагандистов? Правильно, Дмитрий Песков и другие шефы российских пропагандистов. Ждем еще глубокую озабоченность от Киселева и Соловьева», - об этом на своей страничке в Фейсбуке пишет Сергей Быков, информирует UAINFO.org.

"Никакого российского влияния не было и мозги украинцам они не промывали. А спецоперацию придумал лично Джо Байден" - пропагандисты уже пытаются вас накормить этой низкопробной манной кашей.

Но правда куда менее романтична: По данным спецслужб, донецкий уголь поставляли в Украину под прикрытием Козака, на которого оформлена часть активов Медведчука. И, самолёт Виктора Владимировича тоже попал под санкции, поскольку и его Медведчук оформил на товарища Козака. Ни присесть - ни улететь, как говорится...

Жителям одного итальянского городка официально запретили болеть коронавирусом

На итальянском острове Сардиния власти городка Онифери власти издали указ, которым запретили местным жителям болеть коронавирусом СOVID-19. Такое решение приняла мэр Стефания Пирас, сообщило накануне агентство ANSA, информирует UAINFO.org

"Гражданам категорически запрещено болеть, требовать лечения и лекарств, и заражаться вирусом СOVID-19", – говорится в указе.

Такое решение мэр приняла после того, как ее населенный пункт фактически остался без врача, а попытки найти нового специалиста на данную должность не увенчались успехом. 

"Сейчас у нас даже нет замены, и мы не можем связаться с врачом из соседней страны, который изъявил бы готовность заменить наших, ввиду того, что они перегружены", – сказала Пирас.

Світлана Фус: Чим можна замінити червоне м'ясо та м'ясні продукти?

"До мене часто надходять запитання - чим можна замінити червоне м'ясо і м'ясні продукти? Пов'язано це з тим, що все більше наукових досліджень говорять про те, що надлишок його може бути шкідливим. На жаль, щоденне вживання м'ясних напівфабрикатів - ковбас, сосисок, шинки, готових котлет, дійсно істотно підвищує шанс розвитку раку, діабету і хвороб серця", - про це на своїй сторінці у Фейсбуці пише Світлана Фус, інформує UAINFO.org

"Однак червоне м'ясо корисне, тому що містить безліч поживних речовин, важливих для організму людини.

Це і повноцінний білок і вітаміни групи B, і мінерали (залізо, цинк, фосфор). Саме м'ясо - важливе джерело заліза, тому прибирати його з харчування не потрібно.

Режисер "Фаворитки" створить жіночу версію "Франкенштейна" з Еммою Стоун у головній ролі

Грецький режисер Йоргос Лантімос зніме фільм з актрисою, яка зіграла в його останній стрічці "Фаворитка" - Еммою Стоун.

Як пише НВ з посиланням на The Film Stage, режисер готується по-новому поглянути на історію Франкенштейна, знову воз'єднавшись на майданчику з Еммою Стоун. 

Фільм буде називатися Бідні нещасні (Poor Things), а Стоун зіграє в ньому Беллу Бакстер, «непостійну, надмірно сексуальну, емансиповану жіноку-Франкенштейна». Після того, як Белла тоне, рятуючись від жорстокого чоловіка, їй пересаджують мозок її ненародженої дитини.

Підписуйся на сторінки UAINFO у FacebookTwitter і YouTube

UAINFO


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини