MENU

Огляд блогосфери від UAINFO. 5 лютого 2021

227 0

Шановні читачі, UAINFO.org пропонує до вашої уваги традиційну добірку найцікавішого зі світу блогосфери за сьогодні, 5 лютого (натисніть на фото, щоб перейти до новини, яка Вас зацікавила). 

Аваков розповів, чому Порошенко не запровадив санкції проти каналів Медведчука

Арсен Аваков сказав, що доказів для закриття каналів Медведчука було достатньо ще за президентства Порошенка.

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков вважає, що у колишнього президента Петра Порошенка не вистачило політичної волі, щоб запровадити санкції проти телеканалів Віктора Медведчука.

Про це він сказав в ефірі шоу "Право на владу", інформує UAINFO.org.

"У мене була дуже послідовна позиція всі ці роки і в багатьох моїх друзів так само. Але в якийсь момент часу у низки членів РНБО й у президента Петра Олексійовича, який багато зробив для країни, але в цьому питанні не ухвалив такого рішення, не вистачило політичної волі, а у Зеленського вистачило", -зазначив Аваков.

"Киву збудило, але недостатньо": у Раді ледь не сталася бійка між нардепами. ВІДЕО

У Верховній Раді під час сьогоднішнього пленарного засідання ледь не сталася бійка, учасником якої мігстати скандальний нардеп від ОПЗЖ Ілля Кива.

Відповідне відео з'явилося в Телеграм-каналі "Недоторкані", інформує UAINFO.org з посиланням на УНІАН.

На записі видно, як Кива обурився виступом колеги з фракції "Голос" Романа Лозинського, який виступив на підтримку санкцій проти проросійських телеканалів. Зокрема, той запропонував не пускати в Раду журналістів заблокованих телеканалів. У відповідь на це нардеп від ОПЗЖ спробував прорватися до трибуни, проте був зупинений іншими депутатами, які оточили Лозинського й не пустили Киву до нього.

"А в парламенті могла сьогодні відбутися перша бійка. Причому незапланована. Голосистий Лозинський вийшов на трибуну і став кричати "Рашизм не пройде!". Це дуже збудило Киву, але, все-таки, недостатньо. Обійшлося без махача", - йдеться в повідомленні.

Во время карантина Зеленский устроил вечеринку на свой день рождения – "Схемы"

Несмотря на карантин, президент Украины Владимир Зеленский 29 января устроил вечеринку в честь своего дня рождения в квартире совладельца студии "Квартал-95" и бизнес-партнера Игоря Коломойского Тимура Миндича в Киеве.

Об этом сообщают Схемы, информирует UAINFO.org 

По подсчетам журналистов, на праздновании находилось около 30 гостей, и никто из них не был в защитной маске.  В соответствии с перечнем карантинных ограничений Кабмина, которые действуют с 25 января по 28 февраля, запрещается проведение массовых мероприятий, "в которых принимает участие более 20 человек и не соблюдается дистанция в 1,5 метра".

Празднование состоялось в доме на Грушевского, 9а в Киеве, где семья президента имеет апартаменты, оформленные на кипрскую фирму Елены Зеленская.  Однако, по данным "Схем", само мероприятие состоялось в другой квартире с террасой, которая, согласно реестра прав на недвижимое имущество, принадлежит совладельцу студии "Квартал-95", близкому товарищу и бизнес-партнеру Игоря Коломойского Тимуру Миндичу.

Нардеп зі "Слуги народу" задекларував близько 2 млн грн виграшу від шести різних фірм

Заступник голови комітету Верховної Ради з питань правоохоронної діяльності, нардеп від "Слуги народу" Максим Павлюк задекларував 1,9 млн грн виграшу від шести різних фірм.

Про це повідомляє "Інтерфакс-Україна" з посиланням на дані його електронної декларації на сайті Національного агентства з протидії корупції, інформує UAINFO.org

Згідно з оприлюдненою інформацією, Павлюк 26 січня отримав 446 тис 858 гривень виграшу від фірми "АйЛОТ", 249 тисяч гривень – від "Західний трейд", 373 тисячі гривень – від "Київський трейд".

А також 249 тисяч гривень від "Дніпровський трейд", 373 тисячі гривень – від "Прикарпатський трейд" і 249 тисяч гривень від "Подільський трейд".

Повідомляється, що як вид даного доходу в декларації вказана виплата частини виграшу.

Фурса: После прихода Байдена на пост президента США чудеса стали происходить в Украине

"После прихода Байдена на пост президента США чудеса стали происходить в Украине. Такой концентрации позитивных шагов мы тут не видели уже очень давно, если вообще видели.

И если ради простого телефонного звонка с ним в Украине уже выгоняют из фракции партии власти Дубинского и прикрывают российско-медведчуковские телеканалы, то прямо боишься представить, что будет сделано ради визита в Белый Дом. Кто знает, может судебная реформа, по поводу которой на этой недели активно встречались с президентом послы G7. Но это уже похоже на магию. Впрочем, не без нее. Намедни Украина выиграла у Коломойского и Ко арбитраж по поводу претензий Коломойского и Ко к Украине на сумму в 6 млрд долларов. Ну как выиграла. Просто арбитраж решил, что это ни к нему. И тут вроде и Байден не причем, все-таки Стокгольм, и начинаешь подозревать, что мы вошли в период анти-ретроградного Меркурия для Украины и по гороскопу 2021 год должен быть успешен для страны, рожденной в определенной комбинации звезд, свет которых долетает до нас через миллионы лет", - об этом на своей страничке в Фейсбуке пишет Сергей Фурса, информирует UAINFO.org.

Він зауважив, що таким чином Україна захищається від інформаційної отрути.

Стокгольмский с

Со своей верёвкой и мылом, или стокгольмский синдром... по-русски.

В сети появилось видео, на котором арестовнные граждане России толкают заглохший посреди дороги автозак для того, чтобы доехать до места заключения в Егорьевске, сообщает UAINFO.org.

Об этом в Твиттере сообщил координатор штаба Алексея Навального Бориса Золотаревского и выложил соответствуюшее видео.

индром по-русски. Сеть взорвало видео, на котором арестованные россияне толкают заглохший автозак, чтобы доехать до места заключения

ВВС: Чому Ванга знову популярна та чи передбачила вона коронавірус?

Крім розповсюдження коронавірусу, пандемія також посприяла поширенню дезінформації та теорій змови: в інтернеті поновилися чутки про ймовірні пророцтва людей, які нібито могли передбачити майбутнє, хоча цьому немає жодних наукових доказів.

Про це пише ВВС, інформує UAINFO.org.

Серед ясновидців, які знову набули популярності через пандемію, - пророчиця Вангелія Пандева з Болгарії, більш відома як Баба Ванга. Її передбачення важливих світових подій викликають інтерес навіть через чверть століття після її смерті.

"Екстрасенси та гороскопи можуть бути нешкідливою розвагою, але слід бути дуже обережним, щоб не стати жертвою шахрайства, особливо якщо ви опинилися в непростих життєвих обставинах", - розповідає белградська психологиня Єлена Зулевич Сербській службі BBC.

"Не можна ухвалювати важливі рішення на основі гороскопу та порад ясновидців", - додає вона.

Помер зірка шоу "Україна має талант" Петро Сказків. ФОТО, ВІДЕО

Помер відомий український музикант-цимбаліст Петро Сказків, який здобув популярність після участі в 7 сезоні шоу "Україна має талант" у 2015 році.

Про це в Facebook повідомила підприємниця Наталія Кульчицька, а потім новину підтвердив голова Ворохтянської громади Олег Дзем'юк, пише "Репортер", інформує UAINFO.org

Про свій діагноз Петро дізнався в листопаді 2020 року.

"Друзі! Зараз у мене серйозні проблеми зі здоров'ям. 1,5 місяця тому я потрапив до лікарні з пневмонією, а згодом лікарі діагностували у мене плоскоклітинний рак легенів G2", - писав він у своєму Facebook.

Тоді багато хто підтримав його фінансово, проте медицина виявилася безсилою перед недугою.

На Львівщині руйнується старовинна дерев’яна церква зі списку ЮНЕСКО. ФОТО

Найстаріша дерев'яна церква на Львівщині і найстаріша тридільна церква в Україні потребує негайного порятунку. В потелицькій дерев’яній церкві, яка споруджена 1502 року та входить до спадщини ЮНЕСКО, протікає дах і руйнуються стіни.

Про це повідомляє департамент архітектури та містобудування Львівської ОДА у Фейсбуці, передає UAINFO.org.

"Настаріша дерев‘яна церква на Львівщині і найстаріша тридільна церква в Україні потребує негайного порятунку. Потелицька дерев’яна церква споруджена 1502 року. 21 червня 2013 року на 37-й сесії комітету Світової спадщини ЮНЕСКО, Церква Святого Духа, разом з іншими дерев'яними церквами карпатського регіону, була включена у список світової спадщини ЮНЕСКО. Наразі храм протікає і потребує термінової комплексної реставрації", – йдеться у повідомленні. 

У Олега Сенцова народилася донька: режисер опублікував перше спільне фото

В українського режисера і колишнього в'язня Кремля Олега Сенцова народилася донька, яку назвали Емма.

Про це він сам повідомив в Facebook, інформує UAINFO.org

"Донька Емма", – коротко підписав він зворушливе фото з новонародженою донькою.

Додамо, що у Сенцова вже є двоє дітей: Аліна (2002 р.н.) і Влад (2004 р.н).

Підписуйся на сторінки UAINFO у FacebookTwitter і YouTube

UAINFO


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини