MENU

Огляд блогосфери від UAINFO. 2 березня 2021

192 0

Шановні читачі, UAINFO.org пропонує до вашої уваги традиційну добірку найцікавішого зі світу блогосфери за сьогодні, 2 березня.

Арестович вважає, що операцію проти ПВК Вагнера міг зірвати Порошенко, якщо вона взагалі була. ВІДЕО

Радник глави ОПУ Олексій Арестович стверджує, що до зриву операції українських спецслужб проти бойовиків ПВК Вагнера може бути причетний колишній президент Петро Порошенко.

Як повідомляє НВ, про це він заявив в інтерв'ю Politeka, інформує UAINFO.org.

Арестович вважає, що, якщо цією справою займеться тимчасова слідча комісія Верховної Ради, на створенні якої наполягає Порошенко, то його і колишнього керівника Головного управління розвідки Василя Бурбу "може чекати багато неприємних сюрпризів".

"Знайдуть справжніх винних, а справжні винні якраз ті, хто більше всіх кричить. На злодієві шапка горить", — сказав він.

За словами Арестовича, оскільки саме Порошенко ініціював у 2018 році спецоперацію по захопленню вагнерівців, то він міг її і злити.

Президент Зеленский сделал прививку от коронавируса в зоне проведения ООС

Президент Украины Владимир Зеленский во вторник, 2 марта, получил прививку против коронавируса индийской вакциной CoviShield (она же AstraZeneca).

Фотографией он поделился в Instagram

Ранее в ОПУ информировали, что гарант должен вакцинироваться во время поездки в зону проведения операции Объединенных сил (ООС) на Донбассе. 

До этого глава государства заявлял, что готов сделать прививку против COVID-19 в прямом эфире и первым доступным в стране препаратом. Хотя и считает, что это неправильно, ведь первая небольшая партия препаратов предназначена для вакцинации медиков.

Financial Times: Зеленський нарешті взявся за олігархів, чому тільки зараз?

Український президент почав битву зі "старою гвардією", щоб повернути старий імідж і налагодити зв'язок з новою адміністрацією в США.

Минулого місяця президент Володимир Зеленський закрив три телеканали, пов'язані з політиком-мільярдером з тісними зв'язками в Кремлі. І цей крок дав надію, що лідер України готується почати ширшу боротьбу з могутніми олігархами в країні.

Як пише Financial Times, лояльні до Москви телеканали зняли з ефірів за те, що вони поширювали російську дезінформацію, інформує UAINFO.org.

Вони належали соратнику Віктора Медведчука, олігарха, який хвалиться, що президент Росії Володимир Путін - хрещений батько однієї з його доньок. Через кілька днів після закриття телеканалів активи й нафтопровід інших соратників Медведчука теж були заморожені.

Що не так із законопроектами про відповідальність за колаборацію

В січні цього року, після того як в боротьбу за звання головного патріота країни вступив Володимир Зеленський, "Європейська солідарність" вирішила підняти градус патріотизму і запропонувала ввести відповідальність за колаборацію. Звичайно, не зрозуміло, чому за часів каденції Петра Порошенка це питання не було вирішено, але це, як і багато інших питань, без відповіді.

23 лютого «Європейська солідарність» зареєструвала так званий «законопроект про колаборацію» (р.№ 5135). Наступного дня гонку боротьби з колаборантами підтримали «Слуги народу» і зареєстрували свій законопроект р.№5144пише у своєму блозі Микола Мельник.

З політичної точки зору законопроект «Слуг народу» виглядає, як рефлексія на дії політичних опонентів, і вони здебільшого намагаються перехопити ініціативу у політичних опонентів, аніж розібратись в тонкощах колаборації.

Понад місяць екс-шоумен Скічко незаконно обіймає посаду голови Черкаської ОДА. А чому незаконно? – Борислав Береза

"У конкурсі на головного порушника Конституції України та Закону України «Про статус народного депутата України» у цьому році з'явився новий лідер - Дмитро Разумков. Вже понад місяць, як 29-річний екс-шоумен, пан Скічко, незаконно обіймає посаду голови Черкаської ОДА. А чому незаконно?! А тому що він і далі суміщає посаду народного депутата України з посадою Голови ОДА! І це незаконно", - про це на своїй сторінці у Фейсбуці пише Борислав Береза, інформує UAINFO.org.

"Але саме спікер ВР несе відповідальність за те, щоб таких порушень не відбувалося. Те, що Скічко боязливий, наче дитина, було і так зрозуміло з самого початку. Те що він номінальний Голова ОДА - це також зрозуміло, бо у Скічка нуль досвіду с будь-якої діяльності на посаді керівника, тож він лише обличчя! Злі язики кажуть, що головою Черкаської ОДА він став завдяки своєму тестю-олігарху.

Reuters: Администрация Байдена отказалась от перезагрузки отношений с РФ

Администрация президента США Джо Байдена не стремится к перезагрузке отношений с Россией. Основная задача - сделать их предсказуемыми.

Как сообщает РБК-Украина, об этом заявил высокопоставленный чиновник администрации, передает Reuters, информирует  UAINFO.org

"Я думаю, что мы, конечно же, ожидаем, что отношения с Москвой будут продолжать представлять собой вызов, и мы к нему готовы. Наша цель - иметь отношения с Россией, которые были бы предсказуемыми и стабильными", - отметил он. 

По его словам, Вашингтон не будет закрывать глаза на враждебное поведение Москвы.

Лікар-інфекціоніст пояснила, чи можна заразитися коронавірусом через вакцину

Зараження коронавірусом через вакцину проти нього не є можливим, оскільки вірус не може існувати в м'язі.

Про це розповіла лікар-інфекціоніст Ольга Кобевко в ефірі "Громадського радіо", інформує UAINFO.org.

"Вакциною не можна інфікуватись на коронавірус, бо вона не містить живого вірусу. У м’язі коронавірус не зможе існувати, бо це не його середовище. Тому вірус для нас буде безпечним у цьому плані, і ми не можемо інфікуватись внаслідок вакцинації", – запевнила вона.

Вона також закликала тих, хто вже перехворів, не бути безтурботними: імунітету зазвичай вистачає на 3-6 місяців, далі він починає знижуватися.

Білл Ґейтс повідомив, коли закінчиться епідемія Covid-19

Один із засновників корпорації Microsoft і мільярдер 65-річний Білл Ґейтс вважає, що пандемія Covid-19 завершиться не раніше 2022 року.

Ґейтс назвав дивом той факт, що у світі так швидко створили вакцини та почали масові щеплення, передає CNN. Але, за його словами, цього недостатньо, інформує UAINFO.org з посиланням на Gazeta.ua.

"Думаю, що США зможуть повернутися до майже "докоронавірусної" ситуації вже восени, проте для перемоги над вірусом необхідно робити більший внесок у глобальну боротьбу та поширювати вакцину", – сказав Ґейтс.

Українці взяли "срібло" та "бронзу" на Кубку Європи з фристайлу

У Швейцарії на етапі Кубка Європи з лижної акробатики українські спортсмени вибороли “срібло" та “бронзу”.

Про це повідомляє пресслужба Міноборони.

“У швейцарському Айроло проходить етап Кубка Європи з лижної акробатики. Спортсмен ЗС України Олександр Абраменко завоював для національної збірної срібну медаль”, – йдеться у повідомленні.

Ще один українець Максим Кузнецов став бронзовим призером. 

62-летний Алек Болдуин стал отцом в седьмой раз

62-летний голливудский актер Алек Болдуин стал отцом в седьмой раз. У знаменитости и его супруги Хиларии родилась девочка.

Счастливая мама поделилась в Instagram снимком, на котором изображены все дети и, собственно, новорожденная. Пресс-секретарь подтвердил эту информацию изданию PEOPLE.

Напомним, у пары есть сыновья Эдуардо, Ромео Алехандро Дэвид, Леонардо Энджел Чарльз и Рафаэль Томас, а также дочь Кармен Габриэла. Кроме того, у Болдуина есть старшая дочь Айрленд от брака с Ким Бейсингер.

Підписуйся на сторінки UAINFO у FacebookTwitter і YouTube

UAINFO


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини