MENU

Огляд блогосфери від UAINFO. 9 березня 2021

285 0

Шановні читачі, UAINFO.org пропонує до вашої уваги традиційну добірку найцікавішого зі світу блогосфери за сьогодні, 9 березня.

Сьогодні – день народження Тараса Шевченка. Відомі і не дуже факти з життя Кобзаря

Сьогодні день народження Тараса Шевченка, українського поета, художника, мислителя.

Народився Тарас Шевченко (1814-1861) в селі Моринці, що на Черкащині, в сім'ї кріпаків поміщика Енгельгардта.

Дуже рано хлопець залишився круглим сиротою. Подальша доля малого Шевченка – аж до викупу його з кріпацтва – була пов'язана з долею Енгельгардта, з Петербургом. Тут Шевченко познайомився з учнем Академії мистецтв Іваном Сошенком, з поетом Євгеном Гребінкою, а згодом – з Карлом Брюлловим і Василем Жуковським, які відіграли в житті Шевченка надзвичайну роль, – у 1838 році викупили його з кріпацтва. Того ж року Шевченка зарахували учнем Академії мистецтв. Навчався він під керівництвом Карла Брюллова. А вже 18 квітня 1840 року з'явилася перша збірка поезій – «Кобзар» – подія величезного значення не тільки в історії української літератури, а й у самосвідомості українського народу, інформує UAINFO.org з посиланням на Укрінформ.

Медведчука допитали в СБУ в рамках розслідування справи щодо держзради – джерело

Служба безпеки України допитала народного депутата Віктора Медведчука в рамках розслідування справи про державну зраду, повідомило агентству "Інтерфакс-Україна" джерело в правоохоронних органах, інформує UAINFO.org.

"Медведчука у вівторок допитали в СБУ", - сказав співрозмовник агентства, додавши, що справа, у рамках якої здійснювалася слідча дія, стосується державної зради.

Аслунд про конфлікт із Мендель: Вона отримала високу посаду, але не дуже добре знає, як виконувати таку роботу

Економіст, співробітник Атлантичної ради, колишній член Наглядової ради "Укрзалізниці" Андерс Аслунд прокоментував конфлікт із прессекретаркою президента України Юлією Мендель.

Про це повідомляє Цензор.НЕТ із посиланням на "Прямий", інформує UAINFO.org.

"Ви прекрасно розумієте, це має не дуже серйозний вигляд. Ми взагалі не маємо жодних зв’язків з нею. Я її не бачив і не знаю", – сказав Аслунд 

Економіст наголосив, що його не звільняли з Наглядової ради "Укрзалізниці": "Це я пішов через те, що український парламент і президент вважали, що не треба платити людям, які сидять у наглядових радах, що, звичайно, політика щодо боротьби з корупцією… І, врешті-решт, це прем’єр-міністр Денис Шмигаль це питання вирішив. Але це він зробив після того, що я зробив доволі багато галасу, коли я пішов. Тому що корпоративне управління на державних підприємствах не дуже добре працює…".

Казанский: Олигарх Фукс рассказал в интервью о том, как весной 2014 года Кернес и Добкин хотели организовать в Харькове "народную республику"

"Олигарх Павел Фукс рассказал в интервью о том, как весной 2014 года Кернес и Добкин хотели организовать в Харькове "народную республику". Кернеса быстро отговорили с помощью угроз. А Добкин настаивал на том, что нужно делать ХНР", - об этом на своей страничке в Фейсбуке пишет журналист Денис Казанский, информирует UAINFO.org.

"Теперь этот человек, который пытался превратить Харьков в такую же нищую дыру, как и ОРДЛО, принести в город войну и разруху, собирается баллотироваться в мэры полуторамиллионного мегаполиса. То, что СБУ не имеет к нему никаких вопросов - даже не удивляет. К такому уже все привыкли. Но ведь кто-то же будет за Добкина голосовать. Судя по рейтингам, он выходит во второй тур и даже имеет неплохие шансы на победу

Хочуть, щоб в Україні використовували російську вакцину. Степанов назвав "замовників" антивакцинальної кампанії в Україні

Міністр охорони здоров'я Максим Степанов заявив, що в Україні розгорнута антивакцинальна кампанія. Вона спрямована на те, щоб чинити тиск на національну безпеку України.

Про це Степанов заявив під час брифінгу, інформує РБК-Україна.

За його словами, за цією антивакцинальною кампанією стоять політичні сили та експерти, які хочуть, щоб в Україні використовували вакцину російського виробництва.

"В інформаційному просторі країни розгорнута цілеспрямована антивакцинальна кампанія. Одним з можливих замовників антивакцинальної істерії, в тому числі є люди, які всіма правдами і неправдами хочуть, щоб Україна не використала вакцини провідних країн світу, які виготовлені провідними компаніями світу – той же Covishield, Pfizer, AstraZeneca інші вакцини. А використовували тільки вакцину, яка виготовляється в країні-агресорі", - заявив Степанов.

Врач-инфекционист: Мир снова погружается в хаос. От ковида не спрятаться. Те кто не болели будут завидовать переболевшим 

"Мутации и новая волна. Новости с передовой. Мир снова погружается в хаос. Уже все ждали весеннего солнышка, постепенного заката эпидемии и возвращения к нормальной жизни. А тут опять новая “волна”… Европа снова истерит в панике, в США высшие представители руководства нервно заявляют, что с такими темпами заражения населения не успевают всех провакцинировать, и вообще вакцина может оказаться уже устаревшей и надо ее быстро модернизировать…", - об этом на своей страничке в Фейсбуке пишет врач-инфекционист Евгений Дубровский, информирует UAINFO.org.  

"На первый взгляд, все пессимистично, выхода нет, круг замыкается…

Что творится у нас в госпитале? Да, больных снова стало больше. Голые цифры еще не совсем показательны, но приток новых больных ощутимо почувствовался. Тем более, что и вокруг, среди знакомых, друзей, коллег видно даже невооруженным взглядом всплеск новых заболевших. Да и что говорить: последние из еще не болевших ковидом медиков по очереди начали болеть.

Что случилось? Почему? 

 Я не поддерживаю мысль, что виноват во всем Буковель. Слишком много нестыковок. Буковель работает уже давно, с декабря. Был бы он очагом заражения – в январе, начале февраля мы бы увидели серьезный прирост больных. Но несмотря на ужасающие нарушения карантина во время новогодних праздников и святок ни через 2 недели, ни через месяц ничего не произошло.

Стало известно, как Елизавета II отреагировала на интервью Меган Маркл и принца Гарри

В понедельник, 8 марта, королева Елизавета II, принц Чарльз и принц Уильям провели переговоры в Виндзорском замке, где размышляли над тем, как отреагировать на скандальное интервью Меган Маркл и принца Гарри.

Об этом сообщает издание Daily Mail, информирует UAINFO.org.

По словам инсайдеров, в Букингемском дворце подготовили заявление, где отмечается любовь и благосклонные эмоции к Меган и Гарри. Елизавета II должна была подписать этот документ, чтобы избежать дальнейших напряженных отношений с супругами. Однако известно, что королева отказалась от этого решения.

Підписуйся на сторінки UAINFO у FacebookTwitter і YouTube

UAINFO


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини