MENU

Огляд блогосфери від UAINFO. 29 березня 2021

307 0

Шановні читачі, UAINFO.org пропонує до вашої уваги традиційну добірку найцікавішого зі світу блогосфери за сьогодні, 29 березня.

Бабченко: Убит Александр Мандич с позывным "Ташкент". Почему активист, ветеран, участник Майдана не мог иметь дома оружие для самозащиты?

В Киеве из собственной квартиры похищен и убит общественный активист Александр Мандич с позывным "Ташкент". Подозреваемые насильно удерживали Мандича в квартире течение часа. Мужчину избивали, нанося множественные травмы, затем затолкнули в автомобиль и увезли в неизвестном направлении. Его тело с ножевыми ранениями обнаружили в канаве на территории в Киевской области.

Об этом в Facebook пишет Аркадий Бабченко, информирует UAINFO.org.

Вот объясните мне... Сейчас. Секунду. Я сейчас очень зол. Сейчас выдохну, и попробую написать спокойно.

Вот объясните мне, почему активист, ветеран, участник Майдана – не мог иметь дома оружие для самозащиты?

Вот быть убитым – мог. А защитить себя – нет?

Почему ублюдки, которые пришли к нему, вот наверняка были вооружены, а он – нет?

"Ситуація критична": у Києві можуть закрити школи, дитсадки та обмежити роботу транспорту

У зв'язку із критичною ситуацією з COVID-19 в Києві можуть закрити початкову школу, дитячі садки та обмежити роботу транспорту.

«(Епідемічна – УНІАН) ситуація поки що, на жаль, зовсім не покращилася. Бачимо, м'яко кажучи, не зовсім серйозне ставлення до карантинних обмежень з боку містян. За останні два тижні ми ввели понад тисячі ліжок додатково до 5 тисяч, які були напередодні цієї третьої хвилі. Заповненість їх достатньо серйозна», - заявив перший заступник голови Київської міськдержадміністрації Микола Поворозник в ефірі "Україна 24", інформує UAINFO.org з посиланням на УНІАН

«Ситуація критична, у нас сьогодні діти 1-4 класів пішли до школи. Ми шукаємо логічні варіанти для роботи міста, але якщо ситуація не зміниться, нам доведеться закривати і 1-4 класи, і дитячі садочки зокрема, і ухвалювати рішення щодо обмеження роботи транспорту загалом», - додав він.

Анна Маляр: Так ми ніколи не зупинимо сепаратизм. Безкарність розв'язує руки не лише непокараним, але й тим, хто вагається вчиняти чи не вчиняти злочин

"Так ми ніколи не зупинимо сепаратизм. Людина, яка в пгт. Новодонецьке була причетна до організації злочинного "референдуму" у 2014 та підтримувала окупантів тепер перемагає на 50-му окрузі у довиборах до Верховної Ради", - про це на  своїй сторінці у Фейсбуці пише юрист Анна Маляр, інформує UAINFO.org.

"Після злочинного так званого "референдуму" ця людина встигла ще побувати мером Добропілля. Власне з цієї позиції він і балотувався зараз у нардепи. Тепер, судячи з екзитполів, він нам буде писати закони.

Це і є правда життя, яку багато хто не хоче визнати.

1. Багаті люди, місцеві князьки - як не притягались до відповідальності, так і не притягаються. До цього чоловіка були претензії в правоохоронців, і навіть суди були, але чомусь не за ст. 110 ККУ Посягання на територіальну цілісність і недоторканість України. Якось так вийшло, що до цих пір в ютубі є відео на підтвердження ознак саме цього злочину, є тисячі свідків, які тоді взяли участь у вчиненні цього злочину і прийшли на той злочинний так званий "референдум", дехто навіть публічно на камеру дякував голові Новодонецького за організацію і ми це бачимо, а правоохоронці - ні.

Лікарі з України переїжджають в Німеччину, отримуючи ліцензії в одному з регіонів – Die Welt

Частіше українських медиків дозволи на роботу на німецькій території отримують лише сирійські лікарі.

У федеральній землі Саксонія-Анхальт дедалі більше лікарів, які мають іноземне походження. Загалом у цій частині Німеччини 1505 таких медиків отримали ліцензії станом на кінець минулого року.

Про це пише Die Welt з посиланням на Медичну асоціалію Магдебургу, інформує UAINFO.org.

Більшість з них працюють в стаціонарному секторі. Лише 172 іноземних лікаря ведуть приватну практику або ж зайняті в центрах догляду.

Видання зауважує, що найчастіше німецькі ліцензії в Саксонії-Анхальт отримують лікарі з Сирії. Україна ж на другому місці серед країн походження новоприбулих медиків. Слідом за нашою країною йдуть Румунія і Польща. Разом з тим, прес-секретар Медичної асоціації запевняє, що дипломи з Америки, Азії, Африки й Європи теж ліцензуються в регіоні. І якихось чітких тенденцій зараз немає.

В Австрії напали на двох українських підлітків і поранили ножем одного з них

В австрійському Граці група невідомих напала посеред дня на двох українських підлітків, завдавши одному з них ножове поранення.

Як передає Укрінформ, про інцидент повідомила у понеділок австрійська газета Heute, інформує  UAINFO.org

Інцидент стався у неділю, 28 березня, о 16.15 в місті Грац. Двоє братів віком 15 та 17 років, обоє громадяни України, прийшли на зустріч з невідомим для продажу йому куртки, про що попередньо домовилися через соцмережі.

Очікуваний покупець призначив зустріч у пішохідному підземному переході. Під час примірки ним куртки з обох боків переходу до братів підійшли ще 4-5 невідомих осіб у масках. Один з них витягнув пістолет і став погрожувати 17-річному хлопцю, вимагаючи наявні гроші та цінні предмети, а також принесений одяг. Українець почав чинити опір, у результаті чого зав’язалася бійка. Один із зловмисників витягнув ножа і вдарив ним старшого брата у верхню частину тіла. Після цього нападники втекли.

Ганапольский: Это цугцванг, как бы Путин ни поступил, он проиграет

Колоссальный вопрос для Путина, и мы это прямо сейчас увидим. Предложение приехать, или онлайн-собраться сделано. И вот несчастный Путин – для него сейчас страшный выбор. Перед ним никто не извинялся, и извиняться не собирается.

Значит, либо он включается из своего кабинета и обращается к миру, но у него на лбу горит вот эта надпись, который его то ли заслуженно, то ли незаслуженно оскорбил Байден. А если он это не делает, то он изображает из себя слабого, обидчивого, даже не президента. Потому что нельзя не заниматься окружающей средой. И Байден собирает действительно сходку очень важную для мира. Для мира, для всего человечества, пишет в своем блоге Матвей Ганапольский, информирует UAINFO.org

Поэтому Путин в очень сложной ситуации. Если он примет участие в этом деле без извинений, а извинений не будет, — то значит, он слабый лидер, которого можно оскорблять. И естественно, все российские вот эти патриоты будут говорить "как это он"? А если он не примет участие, значит, он тоже слабый, потому что обиделся на фоне колоссальных проблем с окружающей средой.

Россия гордится экспортом своей вакцины, а сама тайно импортирует ее из-за рубежа – The New York Times

https://uainfo.org/blognews/1617013316-rossiya-gorditsya-eksportom-svoey-vaktsiny-a-sama-tayno-importiruet.html

Россия называет вакцину «Спутник V» триумфом своих ученых. Но программа вакцинации в стране по-прежнему полагается на импорт…

Об этом пишет Эндрю Крамер, The New York Times, информирует UAINFO.org.

Россия с помпой объявляет о поставках отечественной вакцины «Спутник V» в Латинскую Америку, Африку и даже в некоторые страны Европы, заявляя, что помогает решить проблему дефицита в мире.

Но Москва хранит молчание о том, что Россия также занимается импортом вакцины.

Российское правительство заключило контракт о производстве «Спутника V» с южнокорейской компанией, которая уже отправляет ее в Россию, и планирует сделать то же самое с компанией из Индии.

Чоловіка Ольги Сумської попросили залишити шоу "Голос країни". ВІДЕО

Народний артист України та чоловік Ольги Сумської Віталій Борисюк вразив тренерів шоу "Голос країни", виконавши непросту композицію "Привид опери".

"Я хотів би у тебе попросити, щоб ти дав можливість цим молодим виконавцям пройти далі", – звернувся наставник Олег Винник до Віталія. Та Борисюк сказав тренеру, що все ж він сам має вирішити його долю на проекті, інформує UAINFO.org.

"Щоб кожен розумів, хто сидить на цих стільцях, – беріть приклад", – сказав Олег учасникам своєї команди й попрощався з Віталієм.

Підписуйся на сторінки UAINFO у FacebookTwitter і YouTube

UAINFO


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини