MENU

Огляд блогосфери від UAINFO. 16 квітня 2021

157 0

Шановні читачі, UAINFO.org пропонує до вашої уваги традиційну добірку найцікавішого зі світу блогосфери за сьогодні, 16 квітня.

The Economist: Кремль стягивает войска к границе Украины ради "дипломатии принуждения"

В последний раз, когда Россия собирала так много войск у границ Украины, она вторглась на территорию соседа и аннексировала Крым. Командир войсками США в Европе генерал Тодд Волтерс подтвердил, что стягивание сил на протяжении последних недель "полностью отражает размеры, темпы и масштабы" российской активности в 2014 году.

Публичное признание министра обороны РФ Сергея Шойгу, что его страна и вправду отправила две армии и три воздушно-десантных отряда к границе Украины, но якобы для "военных учений", точно никого не успокоило. Как пишет The Economist, вторжению семь лет назад тоже предшествовали похожие сомнительные "маневры", информирует UAINFO.org 

Цель стягивания войск России остается непонятной. Это точно не обычные учения. Например, вблизи Воронежа в 200 километрах от украинской территории развернули систему военной связи дальнего действия. Ее используют лишь крупные боевые единицы. А это, по мнению аналитиков оборонно-разведывательной компании Janes, "указывает на масштабы развертывания" войск. Аналитик Janes Том Буллок подметил, что российские войска продолжают двигаться в направлении границы.

Именно Макрон может сейчас сделать "искусственное дыхание" нормандскому формату, – Зеленский

Президент Украины Владимир Зеленский прокомментировал переговоры в нормандском формате и заявил, что глава Французской Республики Макрон может "оживить" этот формат.

Как информирует Цензор.НЕТ со ссылкой на пресс-службу Офиса Президента, об этом Зеленский заявил в интервью французскому изданию Le Figaro, информирует UAINFO.org

Отвечая на вопрос, мертв ли нормандский формат, президент отметил, что "искусственное дыхание" может сделать сейчас именно президент франции Макрон. 

"Да, именно сейчас. Мне кажется, что нормандский формат был в коме, потом мы смогли встретиться в конце 2019 года. И действительно я увидел, что у этого формата, если продолжать аллегорию, бьется сердце, появился пульс. Но сейчас мы видим, что со здоровьем формата есть проблемы из-за того, что один орган не хочет работать", - подчеркнул глава государства.

"Ментальність та втрата роботи в локдаун", - експерт пояснила, чому кияни не платять за "комуналку"

Київ посідає перше місце серед міст України, де рівень заборгованості за спожиті комунальні послуги є найвищим.  

Про це під час ефіру на телеканалі «Україна» сказала Тетяна Бойко, координатор житлово-комунальних та енергетичних програм Громадянської мережі «ОПОРА», член ради Реанімаційного пакета реформ, передає UAINFO.org.    

«Станом на сьогодні заборгованість за послуги ЖКГ серед киян (в тому числі за послуги з теплопостачання і гарячого водопостачання), складає понад 4 млрд грн. Те, що кияни сплачують найгірше за комунальні послуги, я пов’язую тим, що місцева влада завжди дотувала з місцевих бюджетів цю галузь у столиці, і таким чином полегшувала можливості оплати для киян», - сказала вона. 

Тетяна Бойко наголосила, що зараз склався складний час для всіх українців у питанні оплати за спожиті комунальні послуги, тому що за останній рік відбулось зростання вартості комунальних послуг у зв’язку із подорожчанням газу. А також на ситуацію із несплатою за комунальні послуги впливає зменшення рівня доходів населення і відсутність роботи у зв’язку із впровадження карантину.  

"Голий вбивця". Під посольством РФ в Чехії встановили статую Путіна на золотому унітазі. ФОТО

У Чехії біля посольства Росії активісти організації Капутін провели незвичайну акцію протесту проти агресивних дій Росії щодо України.

Про це повідомляється на офіційній сторінці організації в Facebook, інформує UAINFO.org з посланням на НВ.

Так, на площі Бориса Нємцова 16 квітня вони встановили золотий унітаз і посадили на нього ляльку, яка схожа на президента РФ Володимира Путіна. Під ногами лялкі був напис голий вбивця. Вони також повісили на ворота посольства Росії в Чехії золоті йоржики.

Тернополянка у соцмережі познайомилася з “італійцем” і втратила 200 000 гривень

Знайомство у соціальній мережі обернулося для 52-річної жінки втратою коштів.

Як повідомляє UAINFO.org, про це сьогодні, 15 квітня, інформують у прес-службі Головного управління Національної поліції у Тернопільській області.

До співробітників Тернопільського районного управління поліції звернулася жителька обласного центру, 1969 року народження, і повідомила про те, що чоловік з яким вона познайомилася в соціальній мережі, заволодів її грошима – 6650 євро.

Зі слів заявниці, віртуальне знайомство відбулося 22 березня цього року. Чоловік назвався італійцем і повідомив, що працює по контракту на закритому об’єкті. Гроші просив, аби мати змогу приїхати до неї. Жінка двома трансакціями через банк перечислила  217 тисяч гривень. Проте «італієць» вимагав ще більше – просив перерахувати ще сім тисяч євро. Тоді тернополянка збагнула, що потрапила у шахрайську пастку і звернулася до поліції.

"Дальше – смирительная рубашка и прочие радости": Навальный сообщил о своем самочувствии и угрозе принудительного кормления

Политик Алексей Навальный, который 17-й день держит голодовку в исправительной колонии № 2 в Покрове Владимирской области, сообщил, что ему угрожают принудительным кормлением.

Об этом говорится в сообщении, опубликованном в инстаграме оппозиционера, информирует UAINFO.org

Жизнь удивительно ходит по кругу. Вот сегодня утром надо мной стояла женщина-полковник и говорила: ваш анализ крови свидетельствует о серьезном ухудшении здоровья и риске. Если вы не откажетесь от голодовки, то мы готовы перейти к принудительному кормлению уже сейчас. И дальше расписывала мне прелести принудительного кормления. Смирительная рубашка и прочие радости. А я слушал и возвращался в детский сад. Мне три года, и похожая женщина заставляет меня есть кожу вареной курицы.  

Навальный заявил, что показал сотрудникам ФСИН «пальцем в пункт закона» и попросил не кормить его принудительно. Он также отметил, что имеет право на то, чтобы его осмотрел независимый врач.

"Непотопляемая": история медсестры, которая пережила три кораблекрушения, включая "Титаник"

Ирландка Вайолет Джессоп пережила три катастрофы на кораблях одной и той же судоходной компании, и все эти события вошли в историю.

Об этом пишет Вокруг света, информирует UAINFO.org.    

Вайолетт Джессоп родилась в Аргентине, в многодетной семье ирландских эмигрантов. Вайолетт была старшей из девяти детей, трое ее братьев и сестер умерли в детстве. Сама она тоже могла умереть, заразившись туберкулезом, но, вопреки прогнозу врача, выжила.

После смерти отца семья перебралась обратно в Великобританию, где мать Вайолет нашла хорошую работу — стюардессы на почтовом корабле. Но когда мать заболела и слегла, Вайолет, бросив монастырскую школу, вышла на работу вместо миссис Джессоп. Поначалу ее не хотели брать — стюардессами обычно служиди женщины среднего возраста, с которыми не заигрывали пассажиры, а она была юной и хорошенькой. Так что для собеседований Вайолет старалась одеться как можно проще, чтобы скрыть красивую фигуру. В итоге ее все же взяли — сначала на почтовый корабль, а позже — в крупнейшую британскую судоходную компанию White Star Line. 

«Олимпик»: столкновение с крейсером

Это был первый из из трех лайнеров-близнецов класса «Олимпик», построенных  компанией в стремлении обогнать своего главного конкурента Cunard Line. Три корабля — «Олимпик», «Титаник» и «Гигантик» — были, по существу, предвестниками роскошных круизных лайнеров. На корабле имелись бассейн, корт для сквоша,  спортзал, хамам. Не только первый, но и второй, и третий класс были гораздо комфортнее, чем на судах конкурентов.  Большое внимание инженеры-конструкторы уделяли безопасности — это привлекало состоятельных клиентов. Наконец, это были самые большие на тот момент суда в мире. Чтобы они могли пришвартоваться в порту, пришлось углублять дно.

З лишайнику. Вчені в РФ спробували створити препарат для діабетиків, але вийшла... горілка

Новосибірські вчені, Микола Баранов та Оксана Афанасьєва, випадково винайшли безпохмільну горілку, поки шукали препарат для боротьби з цукровим діабетом.

Ефекту полегшення похмілля дослідникам вдалося домогтися завдяки екстрактам з лишайника ягелю, запевняють російські ЗМІ, інформує UAINFO.org з посиланням на НВ,

Новосибірські розробники вже отримали патент на технологію виробництва горілки, при вживанні якої знижується постінтоксикаційна дія в порівнянні зі звичайним спиртним напоєм. 

Вчені виділили з ягелю олігосахариди і додали їх в різні рідини, в тому числі в горілку.

"Ми довгі роки займаємося отриманням чогось дійсно корисного з такого рослинної сировини, як ягель. Він досить поширений по півночі, його давно вивчають. Нам з вченими з Якутська і новосибірських інститутів вдалося отримувати з ягелю досить засвоювану частина, яка організмом буде сприйматися. він є транспортом для певних речовин, виступає як сорбент для різних з'єднань", — відзначає один з авторів технології Микола Баранов.

Дачний сезон. Як локдаун позначився на оренді будинків під Києвом

Ажіотажу на ринку оренди заміських будинків під Києвом у березні і квітні, як в минулому році, не спостерігається. Разом з тим у першій половині квітня укладено на 25% більше угод у порівнянні з першою половиною березня.

Про це РБК-Україна розповів керуючий партнер консалтингової компанії SV Development Сергій Степенко, інформує UAINFO.org

За його оцінкою, за місяць у Київській області може бути здано в оренду близько 2 тисяч будинків. Ці показники в кілька разів нижче, ніж у квітні минулого року, коли кількість бажаючих зняти котедж або дачу зросла в рази.

Торішній ажіотаж

Після введення першого в Україні локдауну в середині березня минулого року, телефони агентств нерухомості не змовкали. Багато жителів Києва шукали альтернативу столичних квартир, в яких доводилося цілодобово перебувати всією родиною. Виходом для багатьох у цій ситуації стала оренда заміських будинків. Тоді попитом, як кажуть ріелтори, користувалися всі об'єкти – від дач без опалення і зручностями на вулиці до елітних котеджів.

Ажіотаж, як це зазвичай буває, привів до зростання цін. Наприклад, будинки радянської побудови, які в "доковидні" часи здавалися в оренду за 10 тисяч гривень, подорожчали до 20-22 тисяч гривень в місяць. Котеджі, які раніше пропонували по 17-20 тисяч гривень, виросли в ціні до 1,5 тисячі доларів на місяць. І причому часто орендарі навіть не торгувалися.

Підписуйся на сторінки UAINFO у FacebookTwitter і YouTube 

UAINFO


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини