MENU

Огляд блогосфери від UAINFO. 23 квітня 2021

133 0

Шановні читачі, UAINFO.org пропонує до вашої уваги традиційну добірку найцікавішого зі світу блогосфери за сьогодні, 23 квітня.

Россия начала отводить войска с оккупированного Крыма. ВИДЕО

Минобороны России начало возвращать на свои постоянные базы войска, которые ранее стянула во временно оккупированный Крым.

Военных возвращают согласно с указанием министра обороны РФ генерала армии Сергея Шойгу, передает ТАСС.информирует UAINFO.org.   

"Войска Южного военного округа и Воздушно-десантных войск, задействованные в мероприятиях внезапной проверки, приступили к возвращению в пункты постоянной дислокации", – говорится в сообщении. 

Отмечается, что сейчас российские воинские подразделения и соединения отправляются на железнодорожные станции погрузки и аэродромы, осуществляют погрузку на десантные корабли, железнодорожные платформы и самолеты военно-транспортной авиации. К 1 мая все они должны вернутся в места дислокации в России.

"Наличка" вне закона: украинцы должны отнести деньги в банк и заплатить 5% за это государству

Украинцы получают уже не совет, а закон, по которому им нужно вынуть наличные деньги «из-под матраса», положить их в банк и заплатить за эту процедуру 5% государству.

Об этом пишет «Судебно-юридическая газета», информирует UAINFO.org.

При чем – даже, если человек годами копил наличные деньги абсолютно легально, с «белой зарплаты», откладывая себе на сложные времена, эти средства окажутся вне закона. Для того, чтобы их легализовать, нужно будет нести все в банк и платить «дань» государству.

Это предусмотрено законопроектами о «налоговой амнистии» авторства Владимира Зеленского, которые Президент подал в Верховную Раду. Часть из них (5153, 5156) 30 марта 2021 года уже принята за основу, и в скором времени они могут быть приняты как законы.

Главным идеологом тут выступает член команды Зеленского, глава «налогового» Комитета Верховной Рады Даниил Гетманцев, который давно «болеет» этой идеей.

Мобілізація за добу. Закон про резервістів набрав чинності

Закон про створення територіальних центрів комплектування та соцпідтримки сьогодні набрав чинності. Документ дозволить у разі потреби за добу мобілізувати резервістів.

Він вчора був опублікований у виданні "Голос України", інформує UAINFO.org з посиланням на РБК-Україна.

Закон набрав чинності на наступний день після оприлюднення.

Для резервістів вводять новий вид служби, який дозволить дуже оперативно протягом доби в разі загострення ситуації на фронті або порушення кордонів держави залучити вже існуючий резерв.

До нього увійде невелика група громадян, які вже відслужили і мають бойовий досвід.

Аудит "коронавірусного фонду" виявив порушень на 407 млн ​​грн

Державна аудиторська служба України за підсумками перевірки використання коштів Спеціального фонду по боротьбі з коронавірусом у 2020 році виявила фінансові порушення на суму 406,8 млн грн, які призвели до втрат фінансових і матеріальних ресурсів на суму 114,4 млн грн.

Крім цього, служба виявила проблемні питання та недоліки при використанні коштів фонду, які вплинули на ефективність і результативність використання 25 мдрд 624,8 млн грн. Про це сказано у відповіді Держаудитслужби на інформаційний запит LB.ua, інформує UAINFO.org.

Аудит використання коштів "ковідного фонду", згідно з меморандумом України та Міжнародного валютного фонду, потрібно було провести до кінця березня 2021 года. Під час аудиту перевірили використання коштів фонду в розмірі 44 млрд 494,2 млн грн – 66,9% від загальної суми використаних коштів (66 млрд 525,3 млн грн).

Загальний же обсяг спецфонду станом на 31 грудня 2020 року склав 80 млрд 913,8 млн грн, а виділено з нього після відповідних постанов Кабінету міністрів було 78 млрд 427,7 млн грн. Загалом Держаудитслужба та її територіальні органи провели 962 заходи державного контролю, з яких чотири державних фінансових аудити, 280 ревізій, 457 перевірок закупівель та 221 моніторинг процедур закупівель.

Нардеп Шахов не вказав у декларації цивільну дружину, на яку оформлені котеджі, квартири і земельні ділянки – Схеми

Народний депутат від групи Довіра Сергій Шахов не вказав в декларації за 2020 рік цивільну дружину і майно, оформлене на неї, зокрема котеджі під Києвом, столичні квартири, земельні ділянки та низку компаній.

Про це йдеться в розслідуванні програми Схеми, інформує UAINFO.org з посиланням на НВ.

За інформацією журналістів, ймовірну цивільну дружину Шахова звати Інна Журба. На неї оформлено будинок площею понад 600 кв.м. в котеджному містечку Сонячна долина в селі Романків Київської області. 

Торік, коли Шахов хворів на COVID-19, повідомлялося, що він живе в Романкові. Тоді ж депутат казав, що коронавірусом заразилася його дружина. Але в його декларації за 2020 рік немає інформації ні про цивільну дружину, ні про її активи, доходи та майно.

За даними реєстру прав на нерухоме майно, Інна Журба має ще один великий котедж у цьому містечку площею 1 330 кв.м. Також вона володіє 27 земельними ділянками в Київській області загальною площею майже 113 гектарів.

Шпионский скандал между Россией и Чехией: замять, как раньше, не удастся

Дипломатическо-шпионский скандал между Россией и Чехией набирает обороты. 20 апреля вице-премьер и глава чешского МИДа Ян Гамачек допустил возможность высылки из страны всех российских дипломатов. За пару дней до этого Чехия уже выслала 18 сотрудников российского посольства в Праге из-за подозрений в причастности российских спецслужб к взрыву на складе боеприпасов в 2014 году. Москва ответила высылкой 20 дипломатов, что составляет более половины сотрудников чешского посольства в России, пишет Ксения Кириллова для parlament.ua, информирует UAINFO.org.

"Петров и Боширов" устроили взрыв на складе боеприпасов в Чехии

Как сообщил на экстренной пресс-конференции 17 апреля премьер-министр Чехии Андрей Бабиш, "существуют обоснованные подозрения" в причастности секретной военной части ГРУ №29155 к взрывам на складе боеприпасов во Врбетице, в результате чего погибли двое местных жителей. При этом подозреваемыми в организации взрыва являются знаменитые "туристы из Солсбери" Александр Мишкин и Анатолий Чепига, больше известные под фамилиями Петров и Боширов. Именно эти имена они использовали 7 лет назад для въезда в Чехию, попутно подстраховавшись и часть поездок осуществляя под именами соответственно граждан Молдовы и Таджикистана Николая Попы и Руслана Табарова.

Як правитимуть у церквах на Великдень у Києві: Кличко розповів про обмеження

У Києві влада ухвалила особливі вимоги до проведення релігійних заходів під час святкування Вербної неділі та Великодня.

Як передає кореспондент УНІАН, про це повідомив Київський міський голова Віталій Кличко під час онлайн-брифінгу, інформує UAINFO.org.

"Наближаються Великодні свята, тривалі вихідні і дуже ризикований момент для епідемічної ситуації. Люди збираються йти в церкви, святкувати компаніями, відвідувати публічні місця. І дуже важливо, щоб наслідком радості від свята не стала біда від хвороби, щоб у середині травня ми знову не отримали різкого сплеску захворюваності. Сьогодні вранці відбулося засідання міського штабу з ліквідації наслідків надзвичайної ситуації, на якому, зокрема, ухвалили особливі вимоги до проведення релігійних заходів під час святкування Вербної неділі та Великодня", - сказав Кличко.

Наталія Сумська розповіла, що змушена утримувати 38-річну доньку

Народна артистка України, актриса Наталія Сумська розповіла про складні стосунки з донькою від першого шлюбу - 38-річною Дариною.

Одкровеннями вона поділилася в програмі "Зірковий шлях", інформує UAINFO.org.   

6 років Дарина пропрацювала в ансамблі Державної прикордонної служби України. Але коли вийшла заміж - пішла з роботи.  Три роки тому донька Наталії овдовіла. А всі клопоти з утримання онуки та доньки лягли на плечі Сумської. 

"Всі ці проблеми повинна вирішувати я. вона не працює. Просто живе на світі. Вона повністю сподівається, що я їй все надам, всі ці можливості. Це було свого часу й у тата її, він чекав, що його запросять, що йому запропонують. Не сам йшов, а чекав милості від когось", - розповіла актриса.

Підписуйся на сторінки UAINFO у FacebookTwitter і YouTube 

UAINFO


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини