MENU

Огляд блогосфери від UAINFO. 26 квітня 2021

207 0

Шановні читачі, UAINFO.org пропонує до вашої уваги традиційну добірку найцікавішого зі світу блогосфери за сьогодні, 26 квітня.

Washington Post: Через 35 років Чорнобиль лякає і дає надію водночас

Велика і порожня зона відчуження навколо Чорнобиля, де сталася найгірша в історії ядерна катастрофа, стала страшним пам'ятником людським помилкам. Минуло 35 років після вибуху реактора Чорнобильської АЕС. Тепер українці намагаються знайти в цьому місці натхнення й втіху, а ще заробити.

Про це пише Washington Post, інформує UAINFO.org з посиланням на УНІАН.

В 4-му реакторі електростанції, розташованої за 110 кілометрів від Києва, почалася пожежа пізно вночі 26 квітня 1986 року. Будівля була зруйнована, а в небо злетіли радіоактивні матеріали. Влада СРСР зробила катастрофу ще гіршою, не розповівши суспільству про те, що сталося. Попри те, що жителів Прип'яті евакуювали наступного ж дня, 2 мільйони киян нічого не знали про загрозу від викиду радіації. Світ дізнався про катастрофу лише після того, як у Швеції зафіксували підвищений рівень радіації.

Зрештою, більше 100 тисяч людей були евакуйовані з околиці, а 2,6 тисяч квадратних кілометрів були відділені в зону відчуження. В ній лишилися тільки робітники, які розбирали уламки й поспіхом намагалися збудувати саркофаг, щоб накрити реактор. Радіація з пошкодженого реактора продовжувала просочуватися аж до 2019 року. Тожі всю будівлю накрили велетенським накриттям у формі арки. Після того, як роботи всередині почали розбирати ректор, у чиновників з'явилося відчуття оптимізму щодо зони.

Покушение на Александра Лукашенко: ГУ ГШ ВС РФ (ГРУ) заметает следы и ублажает Владимира Путина

В последнее время я начинаю всё больше осознавать то, насколько стремительно приближается Беларусь к уровню Северной Кореи. Страны, в которой “великого лидера”, чуть ли не каждый день пытаются устранить коварные западные заговорщики.

Так, вчера, так называемые участники, так называемого заговора против Александра Лукашенко Федута, Зянкович и Костусев якобы признались в попытке захвата власти. Но, если бы просто признались, так выложили все карты на стол, а именно – стоял за заговором никто ни будь, а советник президента США Джо Байдена - Майкл Карпентер, пишет военно-политический обозреватель Александр Коваленко, информирует UAINFO.org.  

Країна, де квітнуть "благодійні" фонди, засновниками яких є різноманітні політичні діячі, які "допомагають" бідним і пенсіонерам – це ганьба правлячого класу, – журналіст

Справа Черновецького живе.

Завжди вважав що справа політиків – зробити так, щоб в країні не було таких прошарків населення, які потребують підтримки продуктовими наборами. Зробити все можливе для того, щоб економіка так наповнювала бюджет податками, щоб це давало змогу державі забезпечувати пенсіонерів і достатьньою пенсією і необхідною соціальною допомогою, пише на своїй сторінці у Facebook Сергій Гайдай, інформує UAINFO.org.  

Особливо якщо ці політики у владі вже більш ніж 20-ть років, і займали найвищі посади в державі, і якщо за ці роки їх статки виросли до мільярдних (у долл) цифр.

Країна, де квітнуть різні "благодійні" фонди, засновники яких різноманітні політичні діячі, які "допомагають" бідним і пенсіонерам – це ганьба правлячого класу. 

Завжди вважав, що продуктовий набір в обмін на лояльність і голоси – це ознака корумпованого і цинічного популіста, який красивими гаслами та от такою «благодійністью» купує собі можливість грабувати країну у владі.

Илья Кива оконфузился на защите диссертации

Народный депутат Илья Кива сегодня, 26 апреля, во время защиты кандидатской диссертации не смог ответить на вопрос оппонента. Соответствующее видео опубликовала в Facebook журналист Марьяна Пьецух, информирует  UAINFO.org.   

Илья Кива на защите своей диссертации в сфере госуправления не ответил на вопрос оппонента, какой смысл он вкладывает в понятие "демократический евроинтегрированный государственный управленческий аппарат". 

Нардеп пообещал ответить на данный вопрос, который "он полностью понял", "в следующей научной работе". "Спасибо за вопрос. Понял его полностью. Хочу сказать, что ответ на вопрос мы предоставим в следующей научной работе, которую будем обязательно внедрять", - ответил Илья Кива.

Казарин: Очень хочется пожить в скучной стране. Впрочем, это вряд ли случится на моей памяти

Очень хочется скучных политиков. Без крайностей и истерик. Без фиглярства и эпатажа. Бюрократов в костюмах, которые станут говорить цифрами и процентами.

Очень хочется скучных политических ток-шоу. Которые никто не будет смотреть. Потому что на экранах будут спорить о зубодробительных деталях. Никто не устроит стендап. Никто не придет с вилами. Никто не полезет в драку. У этих программ будут минимальные рейтинги, потому что они не будут похожи на развлекательные. А разговор о будущем перестанет напоминать манеж, пишет жрналист Павел Казарин для Украинской правды, информирует UAINFO.org

Очень хочется повесток, а не персоналий. Потому что сейчас мы отождествляем первое со вторым. Спорим не о подходах, а о фамилиях. Считаем новизну критерием качества, а молодость – синонимом прогрессивности. 

Очень хочется репутаций и злопамятности. Когда второе стоит на страже первого. Чтобы расследования замечали не только социальные сети. Чтобы закон не был инструментом расправы с конкурентами. Хочется границ и рамок, пересечение которых будет фатальным.

Лікар-інфекціоніст: Для тих 99,9 %, хто одужав за ці два масштабні спалахи, ковід вже залишився позаду. І нічого більше не станеться

"Щось змінилось? Про ситуацію на передовій. Двоповерхова цегляна будівля. Вид, з першого погляду, кепський. Старі вікна, полущена цегла, сірі залізні двері. Ні яскравої світлодіодної вивіски, ні сучасного білосніжного фасаду. Випадковий прохожий ніколи би не подумав, що перед ним лікарняний корпус, де кожного дня успішно рятують півсотні життів. Таке наше сьогодення. Часто буває, що за яскравою зовнішністю ховається порожнеча та сором, а за непривабливими атрибутами розсуд та впевненість", - про це на своїй сторінці у Фейсбуці пише лікар-інфекціоніст Євген Дубровський, інформує UAINFO.org.   

"Старенька пошарпана будівля – це густо населений персоналом та хворими інфекційний корпус. Історія його давня та різноманітна. Тут бачили все. Стіни, як губка, ввібрали в себе весь смуток людського болю, відчаю, сльози. І навпаки – нестримний потяг до життя, надію на порятунок та невимовну радість одужання. Стіни стоять мовчки. Але вони все бачили та запам’ятали.

Роль та внесок цього непривабливого старенького корпусу в подоланні коронавірусної епідемії, як і інших відділень госпіталя в цілому, назавжди ввійде в історію. Можливо, колись, цей період ще назвуть золотим періодом для цього лікарняного мурашника, адже поставлені задачі та виклики, з якими успішно впорались, були нереальними. За старими стінами, як за ребрами грудної клітини, б’ється живе серце персоналу лікарні. Цей єдиний, злагоджений та впевнений в собі організм не схибив.

Пять признаков токсичных родителей

Моя знакомая, Нина, родилась в мусульманской стране. Уже с юношеского возраста она жила – и до сих пор живет – в Украине, но некоторые постулаты, вбитые в голову строгим дедушкой-мусульманином, до сих пор ее преследуют.

Например – что родители святы. Не могут ошибаться. Не могут быть неправы. И разумеется никогда, ни за что, не могут быть подвергнуты критике или сомнению, пишет в своем блоге психолог Елена Любченко, информирует UAINFO.org.   

И что Нина? Скромная и красивая, но неуверенная в себе, вышла замуж за того, кого одобрила мама. Образование получила очень формальное, такое же как у мамы (декан Нины был маминым одногруппником – так что все легко решилось), работает теперь на нелюбимой работе.

Недавно призналась, что у мужа есть другая женщина – и не просто женщина, семья! И все об этом знают, «но что уже поделать, у нас сын скоро идет в институт, буду терпеть». Поддерживает ли ее мама? Нет – мама говорит, что это Нина виновата, что не смогла «удержать» и «привязать».

Тіна Кароль покидає шоу "Голос країни". Хто може замінити зірку на проекті?

25 квітня пройшов суперфінал шоу "Голос країни. Перезавантаження". Глядачі дізналися ім'я переможця 11 сезону, а також деякі подробиці нового сезону вокального проекту.

Переможцем шоу став учасник команди Наді Дорофєєвої – Сергій Лазановський. Раніше на етапі нокаутів співак залишав проект, але завдяки нововведенням, глядачі змогли повернути його в шоу шляхом голосування, інформує UAINFO.org з посиланням на НВ.

Надя Дорофєєва в 11 сезоні вперше стала самостійним тренером "Дорослого" Голосу і з першого разу змогла здобути перемогу. За неї в суперфіналі Dorofeeva боролася з Тіною Кароль, співачкою, яка пробула в тренерському кріслі шоу рекордну кількість сезонів — вісім. Крім цього, вона п’ять разів ставала переможницею.

Підписуйся на сторінки UAINFO у FacebookTwitter і YouTube 

UAINFO


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини