MENU

Огляд блогосфери від UAINFO. 26 травня 2021

173 0

Шановні читачі, UAINFO.org пропонує до вашої уваги традиційну добірку найцікавішого зі світу блогосфери за сьогодні,  26 травня.

Сім років тому розпочались бої між українськими військовими та російськими терористичними угрупованнями за Донецький аеропорт

"Сьогодні знаковий день в сучасній російсько-українській війні - розпочалась облога Донецького аеропорту.  Сім років тому 26 травня 2014 року розпочались бої між українськими військовими та російськими терористичними угрупованнями за Донецький аеропорт", - про це на своїй сторінці у Фейсбуці пише політолог Віктор Таран, інформує UAINFO.org.  

"Бої за Донецький аеропорт тривали 242 дні – з 26 травня 2014 року по 21 січня 2015-го. За 242 дні оборони ворог поніс великі втрати. Знищено близько 1000 російських терористів; понад 2500 отримали поранення.  

Донецький аеропорт став символом героїзму українських військових. Аеропорт називали «українськими Фермопілами» об який росіяни поламали зуби Мужніх захисників летовища в Україні прозвали «кіборгами» Дійсно, те як вони боролись у ті дні здається не може витримати жодна людина.

В Україну прибула перша партія вакцини Pfizer, закуплена за кошти держбюджету. ФОТО, ВІДЕО

В Україну доставлено першу партію вакцини Comirnaty американсько-німецького виробництва компаній Pfizer/BioNTech, яка закуплена за кошти державного бюджету.

Як передає кореспондент УНІАН, о 10:01 літак з вакцинами приземлився в міжнародному аеропорту "Київ" ім. Сікорського (Жуляни) з Варшави (Польща), інформує UAINFO.org.  

Генеральний директор Центру громадського здоров'я МОЗ України Роман Родина на брифінгу сказав, що сьогодні доставлено 117 тис. доз вакцини, а завтра очікується ще 50 тис. 

Таким чином, усього 167 тис. доз буде доставлено до кінця тижня.

Доставленою вакциною щеплюватимуть освітян, медиків, представників силових структур. 

Володимир Вдовіченко, Жанна Еппле, Ольга Кабо, Олексій Чадов і компанія: Уряд готує санкції проти 11 російських акторів

Кабінет міністрів планує затвердити застосування економічних та інших обмежувальних заходів до 11 російських представників сфери культури та мистецтв.

Про це свідчить порядок денний засідання Кабміну, яке відбудеться сьогодні, інформує UAINFO.org.

За проєктом розпорядження, уряд протягом трьох днів пропонує внести на розгляд РНБО пропозиції щодо застосування 3-річних санкцій до російський акторів. Під час засідання Кабінету міністрів з цього запитання буде доповідати віцепрем’єр-міністр, міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Олексій Резніков. 

Йдеться про таких акторів: Володимир Вдовіченко, Жанна Еппле, Ольга Кабо, Дмитро Орлов, Олександр Петров, Євгенія Проніна, Анастасія Сланевська, Євгенія Стичкіна, Ярослав Сумішевський, Павло Трубінер, Олексій Чадов Цим діячам культури закидають "демонстративне та умисне" порушення порядку в'їзду до окупованого Криму. 

НКРЕКП заборонила газовим компаніям брати з населення плату за зміну постачальника газу

Національна комісія, що здійснює держрегулювання у сферах енергетики і комунальних послуг (НКРЕКП), заборонила газовим компаніям брати зі споживачів плату за зміну постачальника газу.

Відповідне рішення регулятор прийняв на засіданні 26 травня, інформує UAINFO.org з посиланням на УНІАН.

У рішенні сказано, що всім споживачам гарантується право вибору постачальника, а також забороняється стягувати плату або вимагати будь-яку іншу фінансову компенсацію у зв'язку зі зміною постачальника.

Чинний постачальник також не має права встановлювати умови для припинення договору поставки, які обмежують право споживача на зміну постачальника.

7 квітня Національна комісія, що здійснює регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП), остаточно затвердила постанову, що регулює умови річного контракту на постачання газу для населення, який за замовчуванням отримали всі споживачі з 1 травня 2021 року.

Риба, м'ясо та "молочка": які фальсифікати найчастіше везуть в українські школи та магазини

Фальсифікація харчових продуктів є проблемою номер один в Україні. Щорічно фахівці вилучають тисячі кілограмів підроблених продуктів.

Про це на своїй сторінці в соцмережі Facebook написала голова Державної служби з питань безпеки продуктів харчування та захисту споживачів Владислава Магалецька, інформує UAINFO.org

"Фальсифікат в нашій країні зараз - це проблема номер один. У тому числі це наслідок пандемії, яка вдарила по кишенях українців і активізувала "ділків", – написала вона.

За словами Магалецької, фахівці Держпродспоживслужби у співпраці з громадськими організаціями та правоохоронними органами постійно вилучають фальсифікат по всій країні. У тому числі знаходять підроблені продукти в школах.

"Передбачила свою смерть": за загадкових обставин померла "дівчина-Барбі". ФОТО

Померла 32-річна Одеська поетеса Ольга Архангельська, яка близько 10 років переробляла свою зовнішність під ляльку Барбі.

Про це повідомила подруга дівчини – українська модель Валерія Лук'янова на своїй сторінці "ВКонтакте", яка відома під псевдонімом "одеська Барбі", інформує UAINFO.org з посиланням на УНІАН.

Разом з Валерією вони часто публікували спільні фото в соцмережах і мали багатьох шанувальників. 

Українські спортсменки здобули золото, перемігши росіянок у фіналі чемпіонату Європи зі стрільби

Жіноча збірна України зупинила опір Росії у вирішальному матчі чемпіонату Європи зі стрільби пневматичним пістолетом на 10 метрів.

Про це повідомив НОК у своєму Twitter, інформує UAINFO.org.

Турнір пройшов у хорватському містечку Осієк. У фінальному двобої українки здолали опоненток з Росії з рахунком 17:11. В паралельному поєдинку за третє місце збірна Сербії розбила вщент Польщу - 16:8.

"Чудовий день, щоб з'явитися на світ, Стефаніє!". Сергій Притула втретє став батьком. ФОТО

Новонароджену назвали Стефанією. Це третя дитина телеведучого – він вже виховує доньку Соломію та сина Дмитра.

Український телеведучий, комік, актор і продюсер Сергій Притула втретє став батьком. Про це він повідомив в Facebook 25 травня та поділився двома сімейними знімками, інформує UAINFO.org.  

На першому фото Сергій позує з двома старшими дітьми і вагітною дружиною Катериною, а на другому – тримає на руках новонароджену Стефанію.

"Чудовий день, щоб з'явитися на світ, Стефаніє! Братик і сестричка дуже чекали тебе! А ми з мамою дякуємо Богові за Тебе! Ласкаво просимо в Сім'ю і в океан любові!" – написав Притула.

Підписуйся на сторінки UAINFO у FacebookTwitter і YouTube 

UAINFO


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини