MENU

Огляд блогосфери від UAINFO. 31 травня 2021

167 0

Шановні читачі, UAINFO.org пропонує до вашої уваги традиційну добірку найцікавішого зі світу блогосфери за сьогодні,  31 травня.

"Україна не стане членом НАТО та не отримає ПДЧ у найближчі 10 років", – експерти-міжнародники 

ukrayina-nato

Україні не варто розраховувати на членство у НАТО і отримання Плану дій щодо участі у НАТО у найближчі 10 років, що зумовлено геополітичними причинами і відсутністю запровадження стандартів НАТО у складові сектору безпеки та оборони. 

Про це в ефірі українського телеканалу сказав Євген Добряк, експерт-міжнароник, передає UAINFO.org

"Ми повинні розуміти, що Україна у найближчі 10 років не буде членом НАТО. Так само не варто розраховувати на отримання Плану дій щодо членства у НАТО", – сказав він. 

За словами експерта, Україна могла реально отримати ПДЧ у Бухаресті у 2008 році, коли "були готові політично і економічно", але цього не сталось, бо "ініціатива була заблокована Францією і Німеччиною".  

Слово народу. Чи зможуть українці керувати країною через референдуми

Володимир Зеленський допустив можливість референдуму по Донбасу. Поки влада роздумує над цією ідеєю, в опозиції вже готують грунт для голосування за заборону продажу землі. Крім всеукраїнського референдуму, у правлячій команді хочуть запропонувати українцям ще один інструмент народовладдя. 

Володимир Зеленський під час передвиборчої кампанії обіцяв українцям ухвалити закон про народовладдя. Виконати один із головних пунктів програми президенту і його політсилі вдалося не відразу. Тільки на підготовку документа про всеукраїнський референдум пішов майже рік, ще півроку знадобилося, щоб ухвалити його в другому читанні, пише Уляна Безпалько для РБК-Україна, інформує UAINFO.org.

Без підтримки партій пересічним громадянам майже нереально пройти всі законодавчі процедури, щоби довести справу до національного голосування. Першими скористатися цим інструментом хочуть у "Батьківщині". Партія Юлії Тимошенко погрожує на референдумі скасувати закон про ринок землі.

"Північний потік-2" осушить українську трубу. Без активних кроків на Україну чекає економічна катастрофа", – експерт-міжнародник 

Реалізація проєкту "Північний потік-2" несе значні економічні ризики для України. І тому українська влада має вжити негайних кроків задля запобігання критичної ситуації для країни. 

Про це в ефірі українського телеканалу сказав Андріан Прокіп, аналітик програми "Енергетика" аналітичного центру "Український інститут майбутнього", передає UAINFO.org.

За словами експерта, попри запровадження санкцій щодо російських компаній разом із відсутністю "твердої американської позиції", проєкт "Північний потік-2" буде реалізований. Для України реалізація проєкту нестиме суттєві економічні ризики через втрату транзитного потенціалу. 

"У випадку, якщо буде збудовано "Північний потік-2" і буде політична воля Російської Федерації, то вона цілком здатна буде "осушити" українську трубу. Для України без вжиття активних кроків це означатиме економічну катастрофу", - сказав він. 

За словами експерта, Україна мала б вжити "активних зусиль" у низці напрямів, щоб бути готовою ще до того часу, поки "Північний потік-2" буде збудовано. У першу чергу, мова іде про нарощування власного видобутку вуглеводнів.  

Уявіть президентський університет майбутнього: ректор – Милованов. Вчена рада – Тищенко та Кива. Викладачі – Арахамія, Корнієнко і Третьякова, – журналіст 

"Він таки хоче стати Володимиром "Великим". Зеленський анонсував створення президентського університету, щоб готувати "людей майбутнього".

За його словами, у новому університеті готуватимуть фахівців з інформаційної та кібербезпеки, штучного інтелекту, аерокосмічної галузі, а також біо та нанотехнологій", - про це на своїй сторінці у Фейсбуці пише журналіст Сергій Руденко, інформує UAINFO.org

"Уявіть тільки собі. Ректор - Милованов. Вчена рада університету - Тищенко, Кива. Викладачі - Арахамія, Корнієнко, сосни, Брагар і Третьякова. Студенти - кадровий резерв "Слуги народу". Дипломи з двома профілями - Зеленського і Єрмака", - завершує журналіст.

Бутусов: Каковы последствия поглощения Беларуси Путиным для Украины?

"Путин заявил о предоставлении Лукашенко кредита в 1,5 миллиарда долларов: каковы последствия поглощения РБ Путиным для Украины?", - об этом на своей страничке в Фейсбуке пишет журналист Юрий Бутусов, информирует UAINFO.org

"1. Лукашенко не уступит давлению и авиационной блокаде, продолжит репрессии против всех инакомыслящих, разрыв Беларуси от демократического мира будет возрастать. Лукашенко будет сидеть пока Путин не решит его заменить. Янукович за разрыв евроинтеграции получил 3 миллиарда долларов от Путина в ценных бумагах. Диктаторская премия от Кремля.

2. Минимум год Россия будет полностью поглощена подготовкой фактической аннексии, и вероятность широкомасштабных боевых действий в Украине становится на этот период маловероятной. Медведь будет переваривать очередной кусок.

В сети появились фото с тайной свадьбы Бориса Джонсона и Кэрри Саймондс 

В сети появились фото премьер-министра Великобритании Бориса Джонсона и его новоиспеченной супруги Кэрри Саймондс, сделанные на их тайной свадьбе в Вестминстерском соборе.

Как передает Sky News, предполагается, что 33-летняя супруга британского премьера возьмет фамилию мужа и будет известна как Кэрри Джонсон, информирует UAINFO.org

Отметим, что политику 56 лет, разница в возрасте пары – 23 года.

На честь українського фізика Івана Пулюя назвали планету

Міжнародна астрономічна спілка затвердила назву однієї з малих планет на честь українського фізика, дослідника рентгенівських променів, а також одного з перекладачів Біблії українською мовою Івана Пулюя.

Про це повідомив на своїй сторінці на Facebook один з авторів ініціативи, науковий співробітник Інституту фізики НАН України Василь Шендеровський, інформує UAINFO.org.

"Цього моменту вчені, колектив Тернопільського національного технічного університету ім. Івана Пулюя, мешканці Гримайлова чекали понад три роки. Міжнародна астрономічна спілка (IAU) назвала малу планету ім'ям Івана Пулюя (226858) Ivanpuluj=2004 TY 13, про що повідомлено в Bulletin WGSBN робочої групи з питань номенклатури небесних тіл", – написав Шендеровський.

Він також додав, що таким чином був реалізований один з пунктів заходів з відзначення 175-річчя від дня народження українського вченого. Відзначимо, що цього року відзначили вже 176 річницю з дня народження Івана Пулюя. 

В автокатастрофе погиб звезда сериала "Тарзан"

Прославившийся ролями в телесериалах "Тарзан", "Спасатели Малибу" и "Конан" американский киноактер 58-летний Джозеф Лара и его супруга погибли в авиакатастрофе. Их самолет рухнул в озеро в штате Теннесси. Об этом сообщает The Hollywood Reporter со ссылкой на Федеральное управление гражданской авиации США.

"Небольшой самолет Cessna C501 в субботу упал в озеро на севере штата, погибли семь человек", - говорится в заявлении, опубликованном на сайте администрации округа Резерфорд.

Спасательные службы округа Резерфорд объявили их всех погибшими. Было найдено тело одного из пассажиров самолета.

Оля Полякова: Когда тебя не воспринимают как музыканта, а только как секс-объект и кусок мяса, это в глубине души травмирует

Украинская певица Оля Полякова призналась, что известный продюсер Константин Меладзе действительно домогался ее. По словам артистки, об этой ситуации она рассказывала еще два года назад в одном из интервью, но на тот момент это не вызвало скандал.

Знаменитость заявила, что ее никто не заставлял и не бил, а просто "приставал". Об этом исполнительница сообщила в программе "Світське життя", информирует UAINFO.org.

"Я еще два года назад рассказала об этом у Гордона в интервью, и что, это вызвало скандал? Ну посадил на колени, ну немного посидела, встала... Меня же никто не заставлял, не бил или еще что-то. Ну приставал к тебе мужчина, так порадуйся", – сказала Полякова. 

Певица отметила, что тогда она не понимала, "что такого" сделал продюсер. По ее мнению, для современных женщин это нормально, так как люди, которые пристают к ним, не подвергаются осуждению.

Підписуйся на сторінки UAINFO у FacebookTwitter і YouTube

UAINFO


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини