MENU

Огляд блогосфери від UAINFO. 9 червня 2021

150 0

Шановні читачі, UAINFO.org пропонує до вашої уваги традиційну добірку найцікавішого зі світу блогосфери за сьогодні,  9 червня.

"Позитивний сигнал, але не з таким результатом, який потрібен Україні", – політичний експерт про дзвінок Байдена Зеленському

Телефонні переговори президента США Джо Байдена і президента України Володимира Зеленського напередодні офіційної зустрічі Байдена і президента РФ Володимира Путіна є позитивним сигналом для України. Але загалом має місце прорахунок з боку українських дипломатів, оскільки така зустріч не була особистою.  

Про це в ефірі українського телеканалу політичний експерт Руслан Синельников, передає UAINFO.org.

"Така телефонна розмова була довгоочікуваною і має загалом позитивний сигнал. Але те, що події розвиваються не в такій дипломатичній послідовності і не з таким результатом, який потрібен Україні – тут має місце недопрацювання саме наших дипломатів. Мала бути зустріч президентів, а не телефонний дзвінок", - сказав експерт.  

Верховный представитель ЕС впервые публично назвал Лукашенко диктатором

Верховный представитель ЕС по внешней политике Жозеп Боррель впервые публично назвал самопровозглашенного президента Беларуси Александра Лукашенко диктатором.

"Я полностью согласен с вами. Мы имеем дело с диктатором", сказал Боррель во время пленарной дискуссии в Европарламенте в Страсбурге, в которой говорилось о принудительной посадку в Минске лайнера авиакомпании Ryanair и дальнейшем задержание оппозиционного журналиста Романа Протасевича и его спутницы Софии Сапеги, пишет DW, сообщает UAINFO.org.

Боррель это сказал, обращаясь к евродепутатам, которые ранее обратились к соответствующему высказыванию в адрес Лукашенко.

Береза: В Офисе президента истерика из-за того, что 54,5% украинцев не хотят, чтоб Зеленский баллотировался на второй срок

"В Офисе президента истерика. Из-за информации, что 54,5% украинцев не хотят чтоб Зеленский баллотировался на второй срок. Думают, как объяснить величайшему политику современности по версии Ермака и Мендель почему растет количество тех, кто против его повторного переизбрания и, главное, кого назначить виноватым?", - об этом на своей страничке в Фейсбуке пишет Борислав Береза, информирует UAINFO.org.

"Вроде же все правильно делали. Видосики снимали, позитивных блогеров наплодили, форумы каждую неделю проводят, на которых обещают все и всем. Даже сериал "Санкции РНБО продлили на новый сезон". И ничего не помогает. В общем, там реальная паника.

Кулеба про розмову Єрмака та Джуліані: це частина складної дипломатичної гри

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба заявив, що розмова голови Офісу президента Андрія Єрмака з адвокатом колишнього президента США Дональда Трампа Рудольфом Джуліані в 2019 була частиною "складної дипломатичної гри". За його словами, тоді Україну намагалися втягнути у внутрішню політику США.

Про це він написав у своєму Facebook, інформує UAINFO.org.

За словами Кулеби, національний інтерес України тоді полягав в тому, щоб зберегти двопартійну підтримку в США, але не дати звинуватити Україну у "підіграванні" тій чи іншій стороні. Водночас не зіпсувати відносини з адміністрацією США.

“Розмова Андрія Єрмака була частиною цієї складної дипломатичної гри. Він все правильно зробив, нормально утримав розмову в межах конструктивної дипломатії, хоча на нього тиснув Джуліані з його неперевіреними даними та чіткою метою втягнути Україну у внутрішню політику США”, - зазначив міністр.

"Пізно заламувати руки", – експерт-міжнародник про можливе припинення Росією транзиту вуглеводнів через Україну 

Перспектива щодо транзиту російських вуглеводнів через територію України до Європейського Союзу буде залежати від поточної політики РФ, але на осяжну перспективу такий транзит збережеться. Проте Україні не варто розраховувати на доходи від транзиту як вагоме джерело доходів до Державного бюджету. 

Про це в ефірі українського телеканалу сказав експерт із міжнародних питань Олександр Сушко, передає UAINFO.org.

"Взагалі Україні з точки зору стратегічної перспективи останні 15 років не варто було розраховувати на те, що транзит залишатиметься вагомим джерелом доходів", - сказав він. 

За словами Олександра Сушка, Російська Федерація "ніколи не приховувала, що веде курс до припинення транзиту через Україну". 

Вирок "боснійському м'яснику" залишився у силі: Ратко Младич програв апеляцію і буде за ґратами довічно

Вирок "боснійському м'яснику" Ратко Младичу залишився у силі – апеляційна інстанція, створена в рамках трибуналу ООН, відхилила клопотання захисту ексгенерала.

Міжнародний залишковий механізм для кримінальних трибуналів (МЗМКТ) у вівторок, 8 червня, підтвердив вирок колишньому командувачу армії боснійських сербів, генералу Ратко Младичу, якого раніше було засуджено до довічного ув'язнення, інформує UAINFO.org з посиланням на DW.

"Апеляційна палата підтвердила вирок у вигляді довічного ув'язнення, винесений щодо пана Младича судовою палатою", - йдеться у заяві МЗМКТ, цитує агенція новин AFP.

Міжнародний трибунал щодо колишньої Югославії у Гаазі в листопаді 2017 року визнав Младича винним за 10-ма з 11 пунктів обвинувачення, зокрема в геноциді боснійських мусульман в Сребрениці в 1995 році і в порушенні законів і звичаїв ведення війни в Боснії і Герцеговині в 1992-1995 роках. Младич був засуджений до довічного ув'язнення.

ПЦУ покарала священника за скандальний пост про секс і аборти

Православна церква України на два місяці відсторонила від богослужінь і на три місяці заборонила публічну діяльність в соцмережах священнику Олександру Дедюхіну, пише ВВС, інформує UAINFO.org

Минулого тижня він втрапив у скандал через пост про аборти і відповідальність жінок за секс - в публікації він вжив зворот "Сучка не схоче - кобель не скоче".

Пізніше він відредагував цей пост і прибрав звідти скандальне висловлювання.

Вже тоді представники ПЦУ засудили поведінку Дедюхіна, назвавши його заяви неприпустимими, але тепер Православна церква затвердила для нього офіційне покарання у вигляді тимчасового відсторонення від богослужінь і заборони на публічну діяльність в соцмережах.

В ПЦУ розповіли, що Дедюхіна й раніше закликали бути обережнішим у висловлюваннях, але він на ці прохання не реагував.

National Geographic признал существование пятого океана

На карты американского телеканала National Geographic, транслирующего научно-популярные фильмы производства Национального географического общества США, теперь будут наносить пятый океан — Южный.

Об этом сообщает National Geographic, информирует UAINFO.org.   

National Geographic выпускает карты с 1915 года, и на них всегда были отмечены четыре океана: Атлантический, Тихий, Индийский и Северный Ледовитый. Вчера, 8 июня, во Всемирный день океанов картографы National Geographic признали, что есть еще пятый, Южный океан. 

«Южный океан давно признан учеными, но поскольку никогда не было согласия на международном уровне, мы никогда не признавали его официально», — пояснил географ Национального географического общества Алекс Тейт.

Двометрова модель впоралася зі своїми комплексами, вийшовши заміж за чоловіка, який нижчий за неї на 41 сантиметр. ФОТО

26-річна модель Елісане Сильва з бразильського міста Солінополіс, яка носить неофіційний титул найвищої жінки країни, розповіла, що її зріст у 2,03 сантиметра спричинено доброякісною пухлиною гіпофіза, яку вчасно не помітили.

Як повідомляє видання Daily Mail, вже у десять років зріст Елісане перевищував 175 сантиметрів. І вона все продовжувала рости. Однокласники з неї глузували. Дівчинці, яка стала жертвою булінгу, довелося навіть кинути школу, інформує UAINFO.org з посиланням на Факти.

У 2010 році Сільва зважилася розповісти свою історію бразильському телеканалу в обмін на оплату її медичного обстеження, яке не могла дозволити собі її сім'я. Їй поставили діагноз — гігантизм, від надлишку гормону росту. Після цього вона пройшла курс лікування, завдяки якому болі в кістках, які вона відчувала протягом багатьох років, зменшилися.

"Ох і гарячий буде сезон!". Злата Огневич показала фото зі зйомок другого сезону шоу "Холостячка". ФОТО

Українська співачка Злата Огневич показала нові фото зі зйомок другого сезону любовного реаліті Холостячка.

У своєму Instagram співачка опублікувала дві світлтни зі знімального майданчика. На першому фото Огнєвіч позувала у світлій міні-сукні з вирізом на грудях, тримаючи в руках тарілку, яку традиційно розмальовують перед початком роботи над проектом, а на другому – разом з ведучим шоу Григорієм Решетником.

"Ох і гарячий буде сезон. Це найпрекрасніше лето!!!", – підписала пост співачка.

Підписуйся на сторінки UAINFO у FacebookTwitter і YouTube

UAINFO


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини