MENU

Огляд блогосфери від UAINFO. 29 липня 2021

135 0

Шановні читачі, UAINFO.org пропонує до вашої уваги традиційну добірку найцікавішого зі світу блогосфери за сьогодні,  29 липня.

Гармаш: "Нормандський та Мінський формати без політичної волі РФ – нежиттєздатні"

Нормандський і Мінський формат як майданчики для переговорів щодо вирішення військового протистояння на Сході України можуть дати ті чи інші позитивні результати, але не можуть вирішити проблеми миру через відсутність політичної волі з боку Російської Федерації.  

Про це в ефірі українського телеканалу сказав представник Донеччини в тристоронній контактній групі Сергій Гармаш, передає UAINFO.org.

"Нормандський і Мінський формат як майданчики для вирішення військового конфлікту в Україні підтримують свою життєздатність, працюють і вирішують певні тактичні питання, але вирішити проблеми миру жоден майданчик не може, оскільки Російська Федерація не має політичної волі", - сказав він. 

Портников: Зустріч Байдена із Тихановською – це очевидний сигнал Москві і Києву

Зустріч американського президента Джозефа Байдена із колишнім кандидатом на посаду президента Білорусі Світланою Тихановською – очевидний сигнал Білого дому Кремлю

Сполучені Штати не збираються погоджуватися із перетворенням пострадянського простору на зону російського самоуправства і допомагатимуть тим, хто виступає за зміни, пише для Еспресо журналіст Віталій Портников, інформує UAINFO.org.

Звичайно, мені можуть сказати у відповідь, що сам по собі цей сигнал нічого не означає. Що білоруський диктатор Олександр Лукашенко повністю контролює ситуацію в країні, а Володимир Путін продовжить допомагати йому втриматися при владі – навіть і ціною жахливих репресій. 

Все це так. Але коли президент Сполучених Штатів Рональд Рейган приймав у Білому домі представників української діаспори та цитував під час цієї зустрічі антиімперські рядки Тараса Шевченка, мало хто міг собі уявити, що пройде всього кілька років – і огидний Радянський Союз буде стертий з політичної карти світу і з'явиться незалежна Україна. Так що тут дуже важливим є сам вектор розвитку, сам інтерес провідної держави цивілізованого світу до змін у нашому регіоні. А решта додасться просто тому, що Росії нема чого запропонувати іншим країнам, крім страху.

"Інфляція в Україні виходить з-під контролю, це – відповідальність НБУ та уряду", – економіст  

Пришвидшення інфляційних процесів в Україні є наслідком в тому числі неефективної роботи Національного банку України та уряду, а також наслідком пришвидшення світової інфляції і чутливості української економіки, що має сировинну структуру.  

Про це в ефірі українського телеканалу сказав економіст Борис Кушнірук, передає UAINFO.org.

"Щодо інфляційних процесів, то є претензії до НБУ. Зараз інфляція вийшла з-під контролю. Ми спостерігали друк коштів 2020 року на програму "Велике будівництво", що починає вдаряти по всій ситуації в цілому, коли первинна монетарна база грошей, що залежить від емісії НБУ – зросла на 25%. Це не могло не вдарити по інфляційній стабільності", - сказав він. 

Керівництво АРМА відсторонили і відправили під домашній арешт

Тимчасово виконуючого обов'язки голови Нацагентства з питань виявлення та управління активами, отриманими від корупційних злочинів (АРМА), його заступника і начальника управління відсторонили від посад. Їх підозрюють у привласненні понад 400 тисяч доларів.

Про це РБК-Україна повідомили в прес-службі Державного бюро розслідувань, інформує UAINFO.org.

У прес-службі зазначили, що суд обрав підозрюваним запобіжний захід у вигляді домашнього арешту.

Напередодні ДБР разом з СБУ викрили зловживання в керівництві АРМА. За даними слідства, протягом серпня-грудня 2020 року тимчасовий в.о. голови, його заступник та начальник управління цієї установи у змові з адвокатами та фізичною особою заволоділи коштами, які були передані в управління АРМА.

Борис Джонсон осоромився з парасолькою в присутності принца Чарльза. ВІДЕО

Борис Джонсон потрапив у незручне становище в присутності принца Чарльза. Вони обидва були серед запрошених на церемонію відкриття у Стаффорді меморіалу поліцейським, які загинули при виконанні обов'язків.

Під час заходу пішов дощ. Спадкоємець престолу без будь-яких проблем розкрив парасольку. Прем'єр-міністр вирішив наслідувати його приклад. Однак порив вітру вивернув парасольку глави уряду навиворіт. Боротьба Джонсона з парасолькою розвеселила людей, що сиділи з ним поруч (включаючи принца Уельського) та викликала живий відгук у мережі.

Медична експертка ЮНІСЕФ пояснила, чи потрібно вакцинуватися третьою дозою проти коронавірусу. ВІДЕО

Вакцинуватися третьою дозою проти коронавірусу українцям поки непотрібно.

Про це в ефірі "Сніданку з 1+1" розповіла медична експертка ЮНІСЕФ Катерина Булавінова, повідомляє ТСН.

За її словами, за кордоном справді випробовують практику щеплювати людей тричі. Втім поки на це пішли лише дві країни - Ізраїль та Велика Британія. В Україні ж рекомендацій про необхідну третю дозу препарату ще немає - принаймні поки не буде вакциновано більшість громадян. 

До кінця літа міністр Віктор Ляшко планує щепити 10 млн людей, нині вакцинацію пройшли майже 1 млн 900 тис., і за останніми рішеннями Міністерства охорони здоров'я, які вже надійшли до регіонів, вколоти вакцину відтепер можна і дітям віком старше 12 років, зазначила Булавінова.

"Золото все-таки має приїхати в Україну": плавець Романчук – про свою бронзу в Токіо

Український плавець Михайло Романчук після того, як став бронзовим призером Олімпіади в Токіо, поділився враженнями та емоціями.

24-річний уродженець Рівного спробує показати кращий результат 1 серпня на своїй коронній дистанції - 1500 метрів.

Слова Романчука наводить suspilne.media, інформує UAINFO.org.

"До цієї нагороди я йшов 18 років. З 6 років, коли почав займатися плаванням та прийшов до свого тренера Петра Нагорного, разом з яким і вдалося досягти всіх результатів. Звичайно, без нього б нічого цього не було".  

Підписуйся на сторінки UAINFO у FacebookTwitter і YouTube

UAINFO


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини