MENU

Огляд блогосфери від UAINFO. 26 серпня 2021

117 0

Шановні читачі, UAINFO.org пропонує до вашої уваги традиційну добірку найцікавішого зі світу блогосфери за сьогодні, 26 серпня.

Террористический акт в Кабуле на руку Талибану: российские пропагандисты помогут, – Коваленко

Для понимания ситуации. ИГИЛ в Афганистане не особо жалуют. Причём, сами же талибы.

По сути, конфликт с талибами и прессинг со стороны международной коалиции привели к тому, что в Афганистане с ИГИЛ было, не настолько катастрофично, как в Ираке или Сирии, пишет в своем блоге военно-политический обозреватель Александр Коваленко, информирует UAINFO.org.

Кроме того, сейчас талибы всячески стараются себя позиционировать как легитимную власть в Афганистане, с которой международное сообщество должно вести диалог как с равными. А для этого им нужно как можно дольше строить из себя цивилизованных. То есть, хотя бы пару месяцев не забивать женщин камнями, потому, что они умеют читать и не сжигать университеты. И этот взрыв, им, на первый взгляд, ну вообще не на руку… Или?  

Айдер Муждабаєв: Керсті, перетелефонуй Путіну і забудь про Україну!

Президентка Естонії – звичайна європейська лівачка. Точніше, східноєвропейська, що ще гірше. Вона не впливає на будь-яку політику, точніше, впливає на неї трохи менше ніж ніяк.

Про це у своєму блозі на УП пише заступник генерального директора кримськотатарського телеканалу ATR Айдер Муждабаєв, інформує UAINFO.org.

Декілька років тому вона щиро хотіла подружитися з путіним, але щось пішло не так: він її принизив і послав, грубо кажучи. А для лівака, якого послав "великий російський фюрер", немає жодного способу моральної компенсації, крім наїздів на Україну. Евріка! Вона ж може її принижувати, і за це їй нічого не буде! 

Проте, вона тут не має рації. Буде. Ганьба десь протягом доби, а потім – повний ігнор. І ти теж забудь про Україну, шановна президентка Керсті. Будь ласка, за що завгодно – ось тільки за неї не хвилюйся. З цього приводу спи спокійно. Краще щодня телефонуй путіну, може, він колись візьме слухавку, і все повториться знов.

"Керсті Кальюлайд буде соромно за свої слова", – експерт про те, чому Україна має чимшвидше виконати "домашнє завдання" для вступу до ЄС  

Президент Естонії Керсті Кальюлайд висловила недалекоглядну позицію у інтерв’ю українським медіа, зазначивши, що Україні знадобиться "20 років роботи для отримання членства у ЄС", адже такий термін є надто розмитим і не має жодного підґрунтя. Натомість Україна у свою чергу має працювати над "домашнім завданням", щоб довести свою спроможність отримати членство у осяжній перспективі. 

Про це в ефірі українського телеканалу сказав політичний експерт Микола Давидюк, передає UAINFO.org.

"Пані президент може робити заяви щодо своєї країни. Загалом існує велика кількість факторів, які можуть змінити всі карти і вплинути (на процес отримання Україною членства в ЄС- ред.). Приміром, як пані президент може говорити про 20 років для України, коли Естонія у 1989-1990 роках навіть не думала про отримання незалежності, і раптом це стало можливим", - обурився він, коментуючи заяву президента Естонії Керсті Кальюлайд.     

Політичний експерт додав, що на відміну від чинного президента, 9-й президент Естонської Республіки Даля Грибаускайте "не шукала будь-яку можливість вказати, де Україна є слабкою", натомість здійснювала всіляку підтримку і сприяння Україні.  

Глава Мінфіну Сергій Марченко: Якщо у вас немає накопичень в недержавному фонді, розраховувати на пенсію взагалі не варто

Кількість працюючих в Україні постійно скорочуватиметься, а кількість пенсіонерів – зростатиме, тому розраховувати лише на солідарну систему пенсійного страхування не варто.

Про це міністр фінансів Сергій Марченко сказав в інтерв'ю агентству Інтерфакс-Україна, інформує UAINFO.org.

Він додав, що реформа системи пенсійного забезпечення має бути поетапною, держава не може "відразу піти й роздати кошти недержавним пенсійним фондам, це неприйнятно".

"Тож на початку залучатимемо державну накопичувальну інституцію: державний пенсійний фонд чи державну керуючу компанію. До того ж на початковому етапі в нас небагато інструментів для вкладень — це можуть бути ОВДП. Багато скепсису, що, мовляв, ми йдемо проти течії, що накопичувальна система показала свою неефективність. Це не так. Солідарна пенсія має бути разом з накопичувальною. Якщо у вас немає накопичень в недержавному пенсійному фонді, розраховувати на пенсію взагалі не варто. Темпи старіння населення такі, що кількість працюючих постійно скорочуватиметься, а кількість пенсіонерів — зростатиме", — пояснив міністр.

Постачальникам комунальних послуг дозволили відключати боржникам газ, світло та воду

В Україні постачальники комунальних послуг знову зможуть відключати від послуг українців з боргами за комунальні послуги.

Це стало можливо після внесення змін до Закону "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України, спрямованих на запобігання виникненню та поширенню коронавірусної хвороби (COVID-19)". Про це йдеться в сюжеті ТСН.uа, інформує UAINFO.org з посиланням на УНІАН.

Раніше на період дії карантину і 30 днів після нього заборонялося нарахування пені та накладення штрафних санкцій за борги з оплати комунальних послуг.

Після внесення правок до Закону дана заборона діятиме тільки в регіонах, де встановлено "червоний" рівень епідеміологічної небезпеки.

"Або вб’ють, або не вб’ють": Навальний дав перше інтерв’ю з колонії

Російський опозиціонер Олексій Навальний, який зараз перебуває в російській колонії, дав перше інтерв’ю за час перебування в ув’язненні.

Він письмово відповів на запитання газети The New York Times, що зайняло 54 сторінки. На сайті Навального опублікували всі питання і відповіді, які він дав російською мовою, інформує UAINFO.org з посиланням на УНІАН.

Олексій Навальний оцінив ризик того, що його вб'ють у в'язниці.

"Довгі роки я повинен був виправдовуватися, відповідаючи на запитання "чому вас досі не вбили?" і "чому вас не посадили?". Тепер, коли у мене в чекбоксах цих пунктів стоять галочки, я повинен оцінювати ймовірність своєї смерті в тюрмі. Ну, очевидно, відповідь як в анекдоті: 50% – або вб’ють, або не вб’ють", - зазначив Навальний. 

Він також розповів про свій типовий день у колонії і ставлення до нього співробітників. За його словами, все організовано так, щоб він цілодобово перебував під максимальним контролем.

Дівчинку народжену під час евакуації з Афганістану, назвали на честь літака

Афганську дівчинку, яка народилася на борту літака ВПС США під час евакуації, батьки вирішили назвати на честь літака.

Про це повідомляє CNN, інформує UAINFO.org з посиланням на УНІАН.

"Ми поговорили з матір'ю і батьком дитини, що народилася на борту C-17, що летів на базу Рамштайн, вони назвали дівчинку Річ. Назвали так, тому що у літака C-17, який доставив їх з Катару в Рамштайн, був позивний Reach", - розповів глава Європейського командування збройних сил США генерал Тод Волтерс. 

Нагадаємо, в однієї з пасажирок евакуаційного рейсу з Афганістану почалися пологи прямо на борту військового літака США Boeing C-17.

Українськiй призерці Олімпіади, яка віддала тренеру подаровану квартиру, вручили ще одну. ВІДЕО

Українська борчиня Ірина Коляденко, яка віддала подаровану їй за "бронзу" Олімпіади-2020 квартиру своєму тренеру, таки отримала власне житло. 

Про це в ефірі 5 каналу розповів мер Ірпеня Олександр Маркушин, інформує UAINFO.org з посиланням на УНІАН.

Після того як Коляденко зі своїм тренером відвідала будинок з подарованою квартирою, до них у гості прийшов мер Ірпіня Олександр Маркушин. Він вручив призерці Олімпійських ігор у Токіо ще одну квартиру.

"Вирішили нашим містом, нашими підприємцями вручити ще одну квартиру нашій Коляденко і показати приклад іншим громадам: якщо є така ситуація, то потрібно дарувати дві квартири", – пояснив Маркушин.

"Сердце и яйца нельзя купить на трансферном рынке", – Де Дзерби о матче "Шахтера" с "Монако"

Наставник горняков считает, что "Шахтер" больше заслужил выход в групповой этап Лиги Чемпионов, чем "Монако".

Главный тренер донецкого "Шахтера" Роберто Де Дзерби раскрыл "секрет успеха" футболистов во вчерашнем матче с "Монако", завершившийся ничьей 2:2 и обеспечивший "горнякам" выход в групповой этап Лиги Чемпионов УЕФА 2021-2022. Об этом наставник "горняков" рассказал на послематчевой конференции, информирует UAINFO.org со ссылкой на Фокус.   

По словам специалиста, "Шахтер" играл на оборону и отдал инициативу в матче "монегаскам", но это не было решением тренерского штаба.

Роберто Де Дзерби отметил, что "горняки" в первом тайме не смогли показать скоростной футбол из-за жесткого прессинга "Монако", а игра кардинально изменилась после выхода на поле Фернандо и Михаила Мудрика.

Паралімпіада: Єлизавета Мерешко завоювала другу медаль у плаванні

Українська плавчиня Єлизавета Мерешко завоювала вже другу медаль на Паралімпіаді у Токіо.

Як повідомляє Радіо Свобода, у другий день ігор Мерешко виборола "срібло" на дистанції 200 метрів комплексним плаванням, інформує UAINFO.org.

При цьому, як заявили у Національному паралімпійському комітеті, у попердніх запливах Мерешко встановила світовий рекорд. 

Напередодні вона завоювала золоту нагороду на дистанції 50 метрів вільним стилем.

Підписуйся на сторінки UAINFO у FacebookTwitter і YouTube

UAINFO


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини