MENU

Огляд блогосфери від UAINFO. 27 серпня 2021

258 0

Шановні читачі, UAINFO.org пропонує до вашої уваги традиційну добірку найцікавішого зі світу блогосфери за сьогодні, 27 серпня.

The Economist: Где будет следующий глобальный джихад после Афганистана

В Йемене они запускали фейерверки, в Сомали раздавали сладости, в Сирии хвалили талибов за то, что они стали "живым примером" того, как с помощью джихада можно "свергнуть преступный режим". Во всем мире джихадисты воодушевлены падением Кабула. Благодаря силе воли, терпению и хитрости малобюджетная группировка боевиков “победила Америку” и взяла под контроль страну средних размеров. Для мусульман, жаждущих изгнания неверных и свержения светских государств, это стало доказательством того, что Бог одобряет это. Журнал The Economist пишет, что последствия этого могли ощущаться далеко и широко? информирует UAINFO.org со ссылкой на ZN.UA.

В ближайшие несколько дней президенту США Джо Байдену придется разбираться с беспорядком, который он создал в аэропорту Кабула, где толпы людей стремятся покинуть страну. Это опасный момент для его президентства. В более долгосрочной перспективе мир должен справиться с тем, что унижение Америки послужит толчком к развитию джихадизма. Главный риск заключается не в том, что террористы будут использовать Афганистан в качестве базы для нанесения ударов по Западу, как это произошло 11 сентября 2001 года. Сейчас такие атаки затруднены, поскольку богатые страны имеют более высокий уровень безопасности. Кроме того, талибы вряд ли будут терпеть большие тренировочные лагеря для террористов с мировым именем, поскольку они жаждут признания и помощи.

Суддя Верховного суду Гусак подав у відставку

Суддя Касаційного адміністративного суду у складі Верховного суду Микола Гусак подав у відставку. Відповідну заяву отримала Вища рада правосуддя.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на порядок денний ВРП, інформує UAINFO.org.

Питання відставки Гусака розглянуть на засіданні Вищої ради правосуддя, яке відбудеться 7 вересня.

Гусак працює у Верховному суді ще з 2001 року. У 2017 році його включили до складу Першої Дисциплінарної палати. Крім того, з 2017 по 2019 рік суддя Гусак був членом Вищої ради правосуддя. 

За останній рік це вже п'ятий суддя Верховного суду, який вирішив подати у відставку. Всього у Верховному суді працює 190 суддів.

Українські бійці показали відео ліквідації російського снайпера на Донбасі

Українські бійці ліквідували російського найманця на Донбасі.

Відео опубліковано на сторінці К2 54 ОМБр у Facebook, інформує UAINFO.org.

Там зазначили, що давно обіцяли показати відео ліквідації російських найманців, тому вирішили зробити це до Дня Незалежності.

"Так ось, наші дуже хороші друзі, які протягом довгих років російсько-української війни пліч-о-пліч з розвідниками К-2 відбивають агресію руського миру, вміють дуже влучно стріляти і фіксувати це. На відео - ліквідація снайпера росіян, який поїхав на концерт кобзона", – йдеться у повідомленні.

Лукашенко сделал заявление об Украине. Говорит, что не хочет рвать экономические отношения

Александр Лукашенко заявил, что не хочет рвать экономические отношения с Украиной. Белорусская сторона ведет диалог с украинской.

Об этом сообщает РБК-Украина, ссылаясь на сайт президента Беларуси, информирует UAINFO.org.

По его словам, украинцы - "это наши люди", как бы "себя там не позиционировал ваш президент".

"По словам Александра Лукашенко, сегодня, несмотря на позицию украинского руководства, белорусская сторона ведет диалог о том, чтобы не порвать экономические отношения, и думает о развитии сотрудничества", - говорится в сообщении.

Екс-"регіонал" Царьов розкрив подробиці смерті його 17-річної доньки

Колишній нардеп-втікач з "Партії регіонів" Олег Царьов розповів подробиці смерті його доньки.

Про це сам Царьов, який знаходиться в розшуку, написав у Telegram, інформує UAINFO.org з посиланням на УНІАН.

Він стверджує, що його донька могла померти через лікарську помилку: у 17-річної дівчини після розтину знайшли гематому.

Дівчину протягом декількох тижнів турбував головний біль і вона вирішила пройти медобстеження, але у приватній клініці їй не змогли поставити діагноз.

"Фахівці клініки провели всі аналізи і дослідження (аналізи крові, спинномозковій рідині, МРТ), але не поставили правильний діагноз. Якби вони не помилилися, то Катю можна було врятувати – відкачати гематому. Хворобу визначили тільки після розтину", - додав екс-нардеп.

Степова: "ДНР" и "ЛНР" договорились о безвизе: теперь заживут

На 8-м году жизни, не приходя в сознание, "республика" "лнр" и "республика" "днр" на форуме "Море. Лес", который проходит в "международном курорте Седово", заявили о намерении открыть "границы" для своих "граждан" и установить "безвизовое" посещение своих "стран".

Еще раз, Донецк, возможно, разрешит Луганску приезжать к ним без получения визы, разрешения, досмотра, но, это не точно, пишет Олена Степова для "МС", информирует UAINFO.org.

Господи, есть два вопроса: как перестать смеяться и за что нам все это? И одна просьба: Господи, жги!

Ах, нет, у меня еще один вопрос к любителям «пожить по-русски, назад в СССР, новороссия»: скажите, неуважаемые, а как вы видите мир с «республиками» по всей этой вашей «новороссии», которую вы мечтаете установить по всей территории Украины?

Вот, представьте себе на миг, что в 2014-м получилось и вся Украина разбита на «рыгспублики» с «границами», «паспортами», «визами», досмотром, комендантским часом, ловлей «укро-нациков», «свидомитов», расстрелами, лагерями? Что глазки забегали, а «наваросы»? Не представляется? Не комфортно?

Вот луганчане скрипят зубами в соцсетях, рассказывая про 9-часовое стояние на «границе» с «днр», чтобы попасть после обыска и шмона в «международный курорт Седово», где уровень засранности и зассанности территории побил все рекорды, думаю, что и международные тоже.

Захисний щиток не заміняє маску: українців попередили про штрафи

Глава парламентського комітету з питань здоров'я нації Михайло Радуцький заявив, що захисний щиток на обличчі не прирівнюється до маски. За використання такого щитка, як зазначив нардеп, буде загрожувати штраф за порушення карантину.

Про це йдеться у повідомленні Радуцького в Facebook, інформує UAINFO.org.

"Згідно з дослідженнями вчених, вони не є альтернативою медичним маскам. Такі мініатюрні щитки просто змінюють напрям руху потоку повітря, який ми видихаємо. Але це нічого принципово не змінює, якщо йдеться про закрите приміщення з поганою вентиляцією", - пояснив нардеп. 

Радуцький наголосив, що Нацполіція повинна притягати до відповідальності людей, які користуються захисними щитками точно так, як і тих, хто не носить маску або носить неналежним чином.

Україна здобула ювілейну 500-ту медаль за історію виступів на Паралімпійських іграх

Паралімпійська збірна України завоювала уже 14 медалей на Іграх-2020 у Токіо. В активі українських атлетів одне "золото", вісім срібних та п'ять бронзових нагород – це станом на середину третього змагального дня.

Чотирнадцята медаль в Токіо стала історичною для української паралімпійської збірної - це 500 нагорода за весь час виступів на Паралімпійських іграх. Цю медаль завоював 32-річний Сергій Кліпперт (13 медаль в його кар'єрі на Паралімпіадах) у плаванні на дистанції 100 метрів на спині, повідомляє UAINFO.org з посиланням на Суспільне.

З цих 500 медалей 388 зайововано на Літніх Паралімпіадах, 112 - на Зимових.

Підписуйся на сторінки UAINFO у FacebookTwitter і YouTube

UAINFO


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини