MENU

Огляд блогосфери від UAINFO. 1 вересня 2021

104 0

Шановні читачі, UAINFO.org пропонує до вашої уваги традиційну добірку найцікавішого зі світу блогосфери за сьогодні, 1 вересня.

Зустріч Байдена із Зеленським є перевіркою зобов’язань США – The Financial Times

Зустріч у середу президента США Джо Байдена з українським колегою Володимиром Зеленським є лакмусовим папірцем для виконання зобов’язань Вашингтона перед американськими союзниками.

Як передає Укрінформ, про це йдеться в редакційній статті американської газети The Financial Times, інформує UAINFO.org.

Автори нагадують, що Україна ще з 2014 року мала особливу надію на теперішнього американського лідера, коли Джо Байден на той час у статусі віцепрезидента США після Революції Гідності приїхав до Києва запевнити у підтримці Сполучених Штатів як «вашого партнера та вашого друга» у протистоянні російській агресії та просуванні продемократичних реформ.   

«Сім років потому уряд у Києві спостерігає за тим, як зовнішня політика Байдена розгортається, з наростаючою тривогою», - зазначає Financial Times.

На думку авторів, дві події «підірвали» віру Києва.

Пропагандисти РФ "атакували" главу українського МЗС у Вашингтоні й отримали жорстку відповідь. ВІДЕО

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба під час візиту до Вашингтона відмовився відповідати на запитання представників російських пропагандистських ЗМІ.

Відповідне відео опублікували низка російських ЗМІ, інформує UAINFO.org з посиланням на УНІАН.

На ньому "журналіст" намагається запитати у Кулеби, чи буде тема Росії звучати в ході переговорів делегацій України й США. Той у відповідь кілька разів повторює, що не дає коментарів росЗМІ.

"Я не спілкуюся з російськими ЗМІ з 2000-якогось року... Я вам відповів. Можете викласти мою відповідь – я не спілкуюся з російськими ЗМІ", – заявив український міністр.

США уклали "секретну" угоду з Талібаном для евакуації американців – CNN

США уклали секретну домовленість з талібами про встановлення "секретних воріт" в аеропорту Кабула для евакуації американців з Афганістану, повідомили CNN представники міністерства оборони США.

За домовленістю таліби супроводжували американців до воріт, щоб "забезпечити їх безпеку", , інформує UAINFO.org з посиланням на ZN.UA.

Чиновники повідомили CNN: "Американців повідомили про те, щоб вони збиралися в заздалегідь встановлених пунктах збору недалеко від аеропорту, де таліби зберуть американців, перевірять їх повноваження і відвезуть їх на невелику відстань до воріт, укомплектованих американськими військами, які стояли поруч з ними".

Посольство США в Афганістані попередило американських громадян в суботу, щоб вони не їхали в аеропорт Кабула через загрози безпеки.

Депутат Трухін вперше прокоментував скандальну ДТП

https://uainfo.org/blognews/1630503843-deputat-truhin-vpershe-prokomentuvav-skandalnu-dtp.html

Депутат від "Слуги народу" Олександр Трухін заявив, що під час ДТП він сильно вдарився головою, тому перебуває на лікуванні. Також він розповів "Інтерфакс Україна", що зараз співпрацює з поліцією, інформує UAINFO.org з посиланням на ZN.UA.

"Так, я дійсно був на місці аварії. І не збирався цього приховувати — ні тоді, ні зараз. Під час аварії сильно вдарився головою. Працівники швидкої допомоги, які прибули на місце події, діагностували закриту черепно-мозкову травму і гіпертонічний криз", — пояснив депутат.

Трухін розповів, що повідомив соратника зі "слуги народу" про ДТП одразу після інциденту. Проте Олександр Корнієнко заявив учора, що дізнався про аварію лише зі ЗМІ, хоча особисто бачився з депутатом 28 серпня. 

За словами Трухіна, поліція вже отримала від нього усю необхідну документацію. Водії усіх авто одразу після ДТП здали тести на драгері, аби засвідчитися, що у жодного з них не перевищено рівень алкоголю у крові.  

"Наскільки я знаю, тяжкої травми ніхто не отримав. Я не підтримую звʼязок з постраждалими, але, в разі необхідності, звичайно, готовий надати їм будь-яку допомогу і підтримку. Сам я зараз проходжу амбулаторне лікування і дуже просив би зрозуміти, що найближчим часом не готовий до зайвої публічності", — пояснив він.

У НКРЕКП роз'яснили, чиїм коштом мають бути встановлені газові лічильники населенню

Національна комісія, що здійснює регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП), дала роз'яснення, чиїм коштом повинні бути встановлені газові лічильники у будинках у побутових споживачів.

Про це регулятор повідомив у відповідь на запит УНІАН, інформує UAINFO.org.

Зазначається, що відповідно до закону "Про забезпечення комерційного обліку природного газу", суб'єкти господарювання, які здійснюють розподіл природного газу на відповідній території, зобов'язані забезпечити встановлення лічильників газу для населення, яке проживає у квартирах і приватних будинках, в яких газ використовується тільки для приготування їжі – до 1 січня 2023 року.

Згідно з даними регулятора, на 1 липня 2021 року в Україні не забезпечені приладами обліку понад 1 мільйона споживачів.

Чого і як навчали в давнину, або Про бичачий хвіст і ослячу лавку

З нагоди початку нового навчального року розповідаємо про школу в стародавні часи

Знову 1 вересня – друге «ковідне», але, як завжди, таке хвилююче для всіх: і для дітей, котрі підуть у перший клас, і для дорослих, які вперше збиратимуть і відправлятимуть малечу, як казав Григорій Сковорода, «у велике житейськеє море». Нинішня освіта, у порівнянні навіть із тим, що було 20-30 років тому, не кажучи вже про більш давні часи – щось неймовірне, радше схоже на казку, чари, у порівнянні з минулим. Утім, незмінним, принаймні поки що, залишається формула «учень – учитель», та й шкіл поки що ніхто не скасовував – вони існують по всьому світу – від найбідніших у Південному Судані до найпрестижніших приватних навчальних закладів Великобританії, пише Світлана Шевцова для Укрінформу, передає UAINFO.org.

Укрінформ пропонує здійснити екскурс у минуле: як і чому навчалися діти в добу античності? Що було головне, що – другорядне, а на що взагалі не звертали увагу? А як було за часів Григорія Савича Сковороди? Як карали за непослух у школі стародавньої Греції і як – в Україні ХVІІІ століття? Що таке нотата? А калькулюм?

Вчені розповіли, з чим було пов'язане одне з найшвидших потеплінь історії Землі

Група вчених під керівництвом дослідників з Університету Ексетера з'ясувала, що стало причиною одного з найшвидших потеплінь в історії Землі. Ця подія тривала близько 150 тисяч років і супроводжувалася значними підвищеннями температури, повідомляє Phys.org.

Попередні дослідження показали, що вулканічна активність призвела до збільшення викидів вуглецю. У ході ж нового дослідження вчені зафіксували значне підвищення вмісту ртуті, яке також могло бути пов'язано з виверженнями вулканів, інформує UAINFO.org з посиланням на ZN.UA

У ході дослідження вчені вивчили зразки, взяті в Північному морі. Вони показали значне підвищення вмісту ртуті безпосередньо перед і на самому початку потепління. Дослідники також з'ясували, що принаймні ще один резервуар вуглекислого газу став причиною викиду значної кількості парникових газів у процесі потепління.

Принцеса Діана незадовго до смерті збиралася разом із синами переїхати в США, — ЗМІ

Принцеса Уельська після розлучення з принцом Чарльзом у 1996 році серйозно задумалася про те, щоб разом зі своїми синами Вільямом і Гаррі полетіти в США і почати там життя та кар'єру з чистого аркуша.

Про це виданню Daily Mail розповів її колишній тренер з вокалу Стюарт Пірс, який працював з нею з 1995 року до самої її загибелі в 1997-му, інформує UAINFO.org з посиланням на Фокус.

Підписуйся на сторінки UAINFO у FacebookTwitter і YouTube

UAINFO


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини