MENU

Огляд блогосфери від UAINFO. 6 вересня 2021

232 0

Шановні читачі, UAINFO.org пропонує до вашої уваги традиційну добірку найцікавішого зі світу блогосфери за сьогодні, 6 вересня.

Береза: Очень хорошее интервью со Стефанчуком. Оно показывает, кто у нас во власти, и куда они тащат страну

"Прочитал интервью вице-спикера ВР Стефанчука. Это тот вице-спикер от "Слуги народа", который рассказывал, что у своей тёщи арендует жилье и получал за это компенсацию из бюджета. В общем, пытался за счёт налогоплательщиков и рыбку съесть и на... лодке покататься. Так вот, прочитав его интервью я вспомнил старую поговорку - Молчи, за умного сойдёшь. Это, как раз, случай Стефанчука", - об этом на своей страничке в Фейсбуке пишет Борислав Береза, информирует UAINFO.org

"Когда я читаю слова вице-спикера ВР о том, что "консолидацию других фракций по вопросу отзыва нардепов найти пока не удается", то понимаю, что ляпнувший такое либо идиот, либо дешёвый популист. Хотя, помня сколько ему платит Украина и какой вред он приносит вместе с остальной #прислугой, то не так уж дёшево эти слуги нам обходится. Начнём с того, что хочется узнать у нашего вице-спикера, а в каких демократических странах есть отзыв депутатов из парламента? И когда он скажет, что нет такой процедуры в демократических странах, то спросить, что ж у него в голове за барак, если он не только озвучивает подобное, но и сообщает всем нам, что #моносброд хочет инициировать закон об отзыве? Видимо он, как и все совки, скучает по этой процедуре. Ведь отзыв депутата в той или иной форме был в СССР и в странах тогда находящихся под контролем Москвы - в Венгрии, Польше, ГДР, Румынии, Чехословакии и Югославии. А сегодня практика отзыва депутата применятся в КНР, Северной Корее и на Кубе. Опять эти хунвейбины тащат Украину прочь от демократических стандартов. От них можно ждать, что они и головную боль будут лечить гильотиной. Все же окончание Трускавецого Риксоса заметно. Стефанчук не понимает какие санкции последуют от ЕС и США за подобное. И самым малым будет то, что из-за этого Украина попадёт под мониторинг от ПАСЕ. А дальше пойдёт по нарастающей.

Татаров і Єрмак намагаються зірвати конкурс на главу САП через ОАСК, тому ОП і загальмував ліквідацію суду, – Шабунін

Через своїх членів комісії Татаров / Єрмак намагаються зірвати конкурс з обрання нового Спеціалізованого антикорупційного прокурора через ОАСК. Позов розглядає суддя Огурцов, який є підозрюваним у справі НАБУ. Він примусово залучив до судового процесу всіх кандидатів, щоб подальші скарги та інші позови забирати собі.

Про це пише на своїй сторінці у Фейсбуці пише голова правління громадської організації "Центр протидії корупції" Віталій Шабунін, інформує UAINFO.org.  

"02.09 зобов’язання Зеленського зі спільної з Байденом заяви: "...негайне обрання нового Спеціалізованого антикорупційного прокурора..." Це обрання затягнулося вже на рік. Про вплив влади на конкурс в свіжому інтерв’ю розповів міжнародний член комісії Драго Кос. Окрім через своїх членів комісії Татаров/Єрмак пробують зірвати конкурс через ОАСК", - заявив він. 

"Позов розглядає один з пуделів Вовка ("суддя" Огурцов), який є підозрюваним у справі НАБУ. Він примусово залучив у судовий процес всіх кандидатів, щоб подальші скарги і інші позови забирати собі. Це, до речі, одна з причин, чому Офіс Зеленського затормозив ліквідацію ОАСКу: у Єрмака/Татарова з Вовком все чікі-пікі", - підкреслив Шабунін.

334 забытых ангела, или Неудобные даты России

Знаете, почему история повторяется? Почему повторяются трагедии, войны? В большинстве случаев из-за того, что общество не выучило урок — социальный, психологический, политический, моральный. И тогда история повторяется. Мол, а вот вам, ребята, старые грабли для нового танца. Учите матчасть, пересдавайте. И так будет до тех пор, пока…

Пока в головах критического большинства социума не отложится важная социальная, политическая, психологическая или моральная парадигма, пишет  Олена Степова для сайта группы "ИС", информирует UAINFO.org.

Но, каждый раз общество забывает. Забывает о трагедии, войне, героях. Пользуясь нашей амнезией – забытьем, враг переписывает нам нашу историю, создает нам «героев», показывает нам  нужный ему путь, подсказываем нужные ему выводы.

И как только общество забывает, засыпает, убаюканное очередной сказкой о «какая разница, так было нужно, а что мы могли, власть она разберется, все не так однозначно», как просыпается история и бьет, точечно, точно, резко и больно. И тогда общество снова плачет, хоронит, теряет, кричит «герои не умирают», и… забывает. Забывает даты, героев и врагов, имена, факты. Тихо переворачивает свой календарь, обходя острые углы, затирая неудобные даты и воспоминания.

Портников: В Естонії обрали нового президента. На що варто звернути увагу Україні

Новий президент Естонії: інтелектуал на чолі країни

Жорсткі і відверті висловлювання одного з гостей саміту «Кримська платформа» – президентки Естонії Керсті Кальюлайд про європейські та євроатлантичні перспективи України і реальні можливості інвестування до української економіки викликали жваву дискусію серед політиків і журналістів. Президенту Естонії відповідали навіть високопоставлені українські чиновники – віцепрем’єр Ольга Стефанишина та міністр закордонних справ Дмитро Кулеба. І дійсно, політики – особливо глави держав – зазвичай не висловлюють свою думку з такою відвертістю. Не випадково існують так звані дипломатичні вирази, якими прийнято замінювати правду, не дуже приємну для господарів, пише Віталій Портников для "Радіо Свобода", інформує UAINFO.org.

Тим часом, Керсті Кальюлайд, давній друг України – вона була першою іноземною очільницею держави, хто відвідав лінію розмежування на Донбасі, – могла дозволити собі розкіш відвертості саме тому, що знала: вже за кілька днів у парламенті Естонії буде обраний її наступник.

У Путіна заявили про завершення будівництва "Північного потоку-2"

Будівництво газопроводу "Північний потік-2" буде закінчено найближчими днями.

У Балтійському морі вже здійснено зварювання останньої труби газопроводу. Про це повідомили в прес-службі оператора проекту. 

"6 вересня фахівці трубоукладальної баржі "Фортуна" здійснили зварювання останньої труби другої нитки газопроводу "Північний потік 2", після чого труба під номером 200 858 буде занурена на дно Балтійського моря в німецьких водах", - сказано в повідомленні. 

Як зазначає компанія, далі відбудуться пусконалагоджувальні роботи по другій нитці для введення трубопроводу в експлуатацію до кінця 2021 року.

ПриватБанк продаст коллекторам долги украинцев на 700 млн грн

Наблюдательный совет ПриватБанка принял решение о продаже права требования по портфелю карточных кредитов на общую сумму более 700 млн грн. Участникам рынка будет предложен портфель в более 90 тысяч "безнадежных" кредитов.

"Условия продажи будут максимально честными и прозрачными – права требования по таким портфелем будут предложены на голландском аукционе и включают только тело кредита и начисленные проценты", – завили представители финучреждения. Об этом сообщает пресс-служба ПриватБанка, информирует UAINFO.org. 

В частности, к участию в конкурсе будут допущены профессиональные компании, отвечающие жестким законодательным требованиям и строгим внутренним стандартам банка.

Комодського варана визнано видом під загрозою вимирання

Комодський варан, найбільша ящірка у світі, віднесена до видів під загрозою вимирання.

Про це йдеться в новому списку Міжнародного союзу охорони природи (IUCN), пише N+1, інформує UAINFO.org з посиланням на УНІАН.

Друге за рік оновлення списку датується початком вересня, і якщо раніше цих рептилій відносили до вразливих видів, тепер їх природоохоронний статус змінено на "під загрозою вимирання".

За словами науковців, комодським варанам загрожує нова проблема - зміна клімату внаслідок дій людини. Дослідження показують, що пов'язане з таненням льодовиків зростання рівня моря може затопити значну частину сучасного ареалу цих ящірок. У такому випадку лише за 45 років вид позбудеться мінімум 30% місць проживання.

Помер знаменитий французький актор Жан-Поль Бельмондо

Французький актор театру і кіно Жан-Поль Бельмондо помер у віці 88 років. Про цю трагічну подію повідомив його адвокат. Причина смерті поки невідома.

Про це повідомляє Le Figaro, інформує UAINFO.org з посиланням на УНІАН.

Нагадаємо, славу Бельмондо принесла роль аморального шанувальника Хамфрі Богарта у фільмі "На останньому диханні" (1959). У перших своїх картинах він створив образ молодого бунтаря з чарівною посмішкою і став одним з улюблених акторів європейської молоді. Найчастіше грав гострохарактерні ролі в комедіях і бойовиках.

Попри успішну кар'єру, Бельмондо таки вирішив завершити її. У 2015 році він заявив, що більше не буде зніматися у фільмах. 

Підписуйся на сторінки UAINFO у FacebookTwitter і YouTube

UAINFO


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини