MENU

Огляд блогосфери від UAINFO. 29 вересня 2021

1014 0

Шановні читачі, UAINFO.org пропонує до вашої уваги традиційну добірку найцікавішого зі світу блогосфери за сьогодні, 29 вересня.

У роковини трагедії Бабиного Яру МЗС закликало міжнародних партнерів долучитися до відновлення історичної правди

В Україні 29 вересня вшановують жертв Бабиного Яру в Києві. Цього та наступного дня 80 років тому німецькі нацисти провели перший масовий розстріл у Бабиному Яру та вбили майже 34 тисячі євреїв.

Міністерство закордонних справ виступило із заявою та закликало міжнародних партнерів долучитися зусиль з відновлення та утвердження історичної правди і справедливості, інформує UAINFO.org. 

«Конвеєр смерті у Бабиному Яру не зупинявся аж до визволення Києва від окупантів. Він забрав життя понад 100 тисяч українців, євреїв, ромів та людей інших національностей. Урочище Києва перетворилося на один із епіцентрів Голокосту в Східній Європі. Загалом у роки Другої світової війни нацисти вбили щонайменше півтора мільйона українських євреїв – чверть усіх жертв Голокосту на території Європи», - йдеться у заяві.

Бортник: Южный поток, против которого Украина, к слову, не ведет никакой борьбы, является более опасным, и может лишить нашу страну 60% ее транзита

"Венгрия подписала с «Газпромом» долгосрочный контракт на поставку газа. Российская компания будет продавать Венгрии 4,5 миллиарда кубометров газа в год в течение 15 лет, до 2036 года в обход территории Украины. В Украине сделка вызвала волну возмущений. Украинская сторона намерена обратиться в Европейскую комиссию для проверки сделки на соответствие европейскому законодательству в сфере энергетики. Со своей стороны Венгрия обвинила Украину во вмешательстве во внутренние дела", - об этом на своей страничке в Фейсбуке пишет политолог Руслан Бортник, информирует UAINFO.org.

"В сущности, идет подготовка к тому, чтобы лишить Украину части транзита после 2024 г. (окончания транзитного контракта).

В среднем в Венгрию через Украину транспортируется около 4 млрд куб. газа в год. Например, по итогам 2020г. было транспортировано - 4,2 млрд куб. м. газа.

Венгерский транзит составляет около 10% общего транзита газа Украины в год, предусмотренного на 2021-2024 годы объема прокачки, - в 40 млрд куб.

Ожидаемые потери от венгерского транзита для Украины после 2024 года могут составить - около 200 млн долл. в год.

Сейчас поставки газа в Венгрию осуществляются по двум направлениям - через Берегово на украинско-венгерской границе и Баумгартен на словацко- австрийской.

Нынешний прямой маршрут РФ-Украина-Венгрия, является более коротким и выгодным для Венгрии....

Южный поток, против которого Украина, к слову, не ведет никакой борьбы, является более опасным, может лишить нашу страну 60% её транзита. Через Южный поток газ могут получать все Балканы и страны Южной Европы - ключевые направления нашего транзита.

Новий уряд Німеччини опиниться під потужним тиском – Financial Times

Ніхто не здобув рішучої перемоги на виборах у Німеччині. І жоден із двох кандидатів, здатних створити коаліцію та стати канцлером, соціал-демократ Олаф Шольц та кандидат від Християнсько-демократичного союзу (ХДС) Армін Лашет, не виступає за кардинальні політичні зміни. Але навіть попри це відчувається динаміка, яка може врешті-решт змінити Німеччину, пише Financial Times.

Партійна система Німеччини змінюється. СДПН (Соціал-демократична партія) і ХДС, раніше відомі як «народні партії», відчули, як їхня частка голосів скорочується. Тепер вони повинні визнати, що політична ситуація в країні змінилася, інформує UAINFO.org з посиланням на ZN.UA.  

Це було особливо важко для ХДС. Партія канцлера Ангели Меркель помітила, що її частка голосів скоротилася з 32,9 відсотка у 2017 році до 24,1 відсотка на виборах цього року. Тоді як для соціал-демократів 25,7 % голосів можна вважати великим успіхом. Три місяці тому згідно з прогнозами, вони отримували підтримку лише на рівні 15 відсотків. У межах партії навіть були сумніви щодо того, чи варто взагалі висувати кандидата на пост канцлера.

Сазонов: Если я еще раз услышу про "молочку" или хорошие дороги в Беларуси – наверное, сразу буду бить. Без предупреждений

В Минске их гбшники ворвались в квартиру нелояльного к власти айтишника. Легкая жертва, ага. Одного он успел застрелить. Не такая уж легкая жертва оказалась.

Об этом на своей странице в Facebook пишет политолог Кирилл Сазонов, информирует  UAINFO.org.

Но все равно его учили писать коды, а их стрелять - исход предсказуем. Кодер проиграет. Потом его убили, конечно. Было бы странно верить в другой сценарий.

Потрясающая страна. Если я еще раз услышу про молочку или хорошие дороги в Беларуси – наверное, сразу буду бить. Без предупреждений.

Бывшая пресс-секретарь Трампа рассказала, что он обещал Путину наедине

Стефани Гришэм, одна из бывших пресс-секретарей президента США Дональда Трампа, написала книгу, в которой раскрыла "культуру лжи", которая под влиянием Трампа сформировалась за четыре года его пребывания в Белом доме.

Об этом написала газета USA Today, информиует UAINFO.org со ссылкой на Фокус.

"Обман случайно просочился в Белый дом, словно он был в системе кондиционирования воздуха", – говорится в ее книге под названием "Сейчас я отвечу на ваши вопросы: что я видела в Белом доме Трампа" ("I'll Take Your Questions Now: What I Saw at the Trump White House").

Українським документалістам вдалося зафільмувати сучасний окупований Донецьк

Ексклюзивні кадри покажуть у стрічці «ЄвроДонбас». На них – будинок Джона Юза, засновника Донецька. Особняк має велику історичну значущість, проте зараз стоїть занедбаний та майже повністю зруйнований. Документальний фільм «ЄвроДонбас» Корнія Грицюка націлений розвінчати радянські міфи та розказати, що понад 100 років тому Донбас був невіддільною складовою європейської економіки, пише UAINFO.org

Американська та бельгійська спадщина Маріуполя, бельгійська – Лисичанську, німецьке коріння Нью-Йорку (донедавна смт. Новгородське), французька історія Дружківки та британська – Донецьку: аби показати засекречену радянськими істориками, європейську історію Донбасу, команда фільму «ЄвроДонбас» по крупицях збирала інформацію, яка здебільшого була знищена в часи УРСР. Автори спілкувалися з істориками та експертами, з нащадками європейців, що брали участь у розбудові Донбасу, а також здобула унікальні архівні матеріали від кількох європейських країн: рідкісні фотокартки та документи, які підтверджують потужні європейське коріння регіону. Знімальній групі вдалося дістати такі матеріали з Британії та Бельгії, які раніше не бачив жоден українець.

Продюсерка та співсценаристка фільму Анна Паленчук родом з Києва та до початку війни ніколи не була в Донецьку. Але під час роботи над «ЄвроДонбасом» Анна наново відкрила для себе історію цього краю та цілковито нею захопилася.

Російська біатлоністка змінить громадянство і виступатиме за Україну. ФОТО

Російська біатлоністка Дар'я Сидорова отримає українське громадянство, після чого зможе виступати за збірну України.

Про це повідомив в ексклюзивному інтерв'ю "Суспільному" президент Федерації біатлону України Володимир Бринзак, який почав підготовку нашої збірної до нового сезону, інформує  UAINFO.org.

"Ми зараз чекаємо на указ президента з приводу громадянства. Як тільки буде указ, вона отримає паспорт, вступить у Київський державний університет і, сподіваюся, виступатиме на Універсіаді в грудні цього року", — сказав він.

Дар'я Сидорова є чемпіонкою Россі серед юніорок. З березня цього року вона тренується зі збірною України, і за словами тренера, має хороші перспективи.

"Даша поступово буде адаптуватися в Україні, буде намагатися потрапити в команду вже в наступному році для підготовки до нового олімпійського циклу. Я бачу в ній перспективи. Вона дуже добре бігає. Навіть у спринті було видно, що в неї інший хід, тільки на першому колі програла три секунди Блашко, а в інших виграла. Думаю, вона нам допоможе", — додав Бринзак.

The Guardian: Третина перехворілих страждають від симптомів COVID-19 ще три-шість місяців

Вчені зробили невтішні висновки для тих, хто заразився коронавірусом. Симптоми COVID-19 виявляються у 37% пацієнтів ще протягом трьох-шести місяців після одужання.

Про це пише The Guardian, інформує UAINFO.org з посиланням на УНІАН.   

Дослідження провели вчені з Оксфордського університету, Національного інституту медичних досліджень і Оксфордського центру біомедичних досліджень здоров'я. Аналіз проводили на підставі даних понад 270 тисяч жителів США, які перехворіли на COVID-19.

Дженнифер Лопес в сексуальном наряде агитировала за вакцинацию 

В Нью-Йорке состоялся концерт Global Citizen Live, который в этом году был посвящен вакцинации от COVID-19. Мероприятие посетило много зрителей, а одной из тех, кто на нем выступил, была певица Дженнифер Лопес, пишет ТСН, информирует UAINFO.org

Она исполнила несколько своих хитов и много танцевала. Лопес и ее балет были с ног до головы одеты в наряды от Dolce & Gabbana из новой коллекции, которую бренд совсем недавно представил в Венеции.

Лук для выступления Дженнифер состоял из черного комбинезона, верх которого украшала золотая вышивка, характерная для итальянской марки. Также на звезде было пальто с пейзажами Венеции, которое она сняла перед танцем.

Підписуйся на сторінки UAINFO у FacebookTwitter і YouTube

UAINFO


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини