MENU

Огляд блогосфери від UAINFO. 26 жовтня 2021

111 0

Шановні читачі, UAINFO.org пропонує до вашої уваги традиційну добірку найцікавішого зі світу блогосфери за сьогодні, 26 жовтня.

"Слід визначитись "хто в домі хазяїн", – політолог про ідею заснування жорсткої президентської республіки 

Впровадження президентсько-парламентської республіки із посиленням ролі органів місцевої влади і створенням двопалатного парламенту стало би найбільш збалансованим рішенням для України.  

Про це в ефірі українського телеканалу сказав політолог, кандидат політичних наук Олексій Буряченко, передає UAINFO.org

"Україні слід піти від колізійності, що пов’язана із функціями уряду і інституту президента, - і зрозуміти: хто в Україні "хазяїн в домі", - сказав він, коментуючи слова Секретаря РНБО Олексія Даніла щодо "заснування жорсткої президентської республіки". 

За його словами, не варто розцінювати пропозицію Олексія Данілова як "перший крок перед пропозицією президента щодо змін до Конституції".  

"Думаю, що це бачення виключно самого пана Данілова. Він мав на увазі, щоб Україна нарешті визначилась", - зазначив політолог.  

Полномочия Меркель на посту канцлера закончились

Во вторник, 25 октября, спустя месяц после парламентских выборов в ФРГ Бундестаг 20-го созыва собрался на учредительное заседание. В этот же день официально завершились полномочия канцлера Германии Ангелы Меркель. Но она останется на должности до избрания нового, сообщает Тagesspiegel, пишет Корреспондент, информирует UAINFO.org.

Отмечается, что президент Германии Франк-Вальтер Штайнмайер попросил Меркель продолжить исполнять полномочия до избрания нового канцлера.

Срок полномочий канцлера Германии официально заканчивается на сегодняшнем учредительном заседании парламента. Канцелярия президента Штайнмайера уже сообщила, что сегодня он вручит свидетельства об увольнении членам федерального правительства. 

Но статья 69 Основного Закона предусматривает, что федеральный президент может просить канцлера и ее министров продолжить работать, пока не будет назначен преемник. При этом ни канцлер, ни министры не могут отказаться.

"Ніхто не забутий". Венедіктова заявила про розслідування низки справ проти екс-глави МОЗ Степанова

Генеральний прокурор України Ірина Венедіктова заявила про розслідування низки кримінальних справ проти колишнього голови МОЗ Максима Степанова.

В ефірі ICTV вона зазначила, що кримінальних справ "фактових є досить багато", інформує UAINFO.org.

"Прокуратура вже давно розпочала розслідування. Але ми не можемо говорити емоціями. Ми можемо говорити конкретними доведеними фактами та доказами, які в суді встоять. У цьому випадку ніхто нікого не покриває. Ніхто не забутий і ніщо не забуто", – заявила Венедіктова.

Вона зазначила, що підозри можуть підписати після завершення розслідування.

"Він і є ОПЗЖ", – Вадим Рабінович заявив, що Ілля Кива "один із найцінніших людей" в їхній партії

Голова ОПЗЖ Вадим Рабінович заявив, що нардеп Ілля Кива "один із найцінніших людей" в їхній партії.

Про це він сказав в ефірі телеканалу Україна 24, інформує UAINFO.org.

"Кива перебуває під опікою одного із співголів ОПЗЖ – Вадима Рабіновича, тож ніхто йому нічого не зробить. Як каже Кива, він і є ОПЗЖ. А якщо серйозно, то я вам скажу – багато хто не розуміє, але я спробую пояснити. Кива – один із найцінніших людей у нашій партії з однієї простої причини – він людина, яка воювала, контужена", – сказав Рабінович. 

За словами нардепа, Кива "був затятий прихильник будь-якої війни".

"Скіфське золото" мають повернути Україні – рішення суду Амстердама

Апеляційний суд Амстердама виніс рішення у справі про "скіфське золото", яка розглядалася протягом семи років. Згідно з рішенням суду, колекцію кримських музеїв мають передати державі Україна.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на De Telegraaf, інформує UAINFO.org.

Зазначимо, йдеться про понад 560 предметів з музейного фонду України, які з 2013 року знаходяться на території Нідерландів. В основному це археологічні знахідки, вартість колекції складає близько 10 млн євро. 

За "скіфське золота" українська сторона судилася з музеями в окупованому Криму, колекція яких була передана на виставку до нідерландського Музею Алларда Пірсона. Після російської окупації півострова колекцію не передавали кримським музеям

"Кварталу 95" не продлили контракт на телеканале Коломойского

В новом году существует вероятность, что юмористическое шоу "Квартал 95" будет выходить на другом канале. Об этом рассказал художественный руководитель "Женского квартала" Александр Пикалов, пишет ZN.UA, информирует UAINFO.org

По его словам, телеканал "1+1" после того, как Зеленский стал президентом, продлевает контракт со студией "Квартал 95" на год, и на следующий год контракт еще не переподписан. Поэтому он не исключает, что шоу может выходить в новом году на другом канале. 

"Мне кажется, что теоретически может. Я не знаю условий контракта, в котором там все состоянии. И я не знаю, что с нашим ранее сделанным продуктом. Все концерты “Квартала” — они же кому-то принадлежат? Это ведь тоже имущество какое-то. Может, мы не являемся собственниками этого, я этого не знаю. Мне как-то это было всегда интересно", — сказал Пикалов, передает "Украинская правда".

Зараженная гречка: из РФ в Украину завезли крупу, вызывающую астму

В Украину завезли зараженную опасным аллергеном гречку из России. Вредный организм – амброзия полынолистная – вызывает воспаление слизистой верхних дыхательных путей и приступы бронхиальной астмы.

Опасный груз был доставлен в Харьков. В текущее время относительно него применены фитосанитарные процедуры, сообщает пресс-служба ГУ Госпродпотребслужбы в Харьковской области, информирует UAINFO.org.    

Какая ситуация с гречкой в Украине

Украина бьет рекорды по сбору гречки. По состоянию на 23 октября, аграрии уже намолотили 107 тыс. тонн гречневой крупы – при общем прогнозе в 100 тыс. тонн.

При этом сбор урожая завершен всего в 15 областях. А следовательно, общий показатель будет еще выше. Таким образом, дефицита гречки в Украине не будет.

"Часто думаю про вас": Кличко-молодший зворушливим дописом у мережі згадав свого покійного тренера

Колишній чемпіон світу у надважкій вазі, легендарний український боксер Володимир Кличко вшанував пам'ять свого тренера Емануеля Стюарда. В день його смерті боксер опублікував фотографію зі своїм колишнім тренером Еммануелем Стюардом і присвятив йому кілька рядків у своєму блозі в Instagram.

"Я думаю про вас досить часто. Поминали вас у цей день вашої смерті. Спасибі, Емануель Стюард, за час, проведений разом. Спасибі за те, що ви були моїм наставником і заохочували мою любов до цього чудового виду спорту – боксу", – написав Володимир Кличко, інформує UAINFO.org.

Емануель Стюард пішов з життя 25 жовтня 2012 року у віці 68 років. Причиною смерті стала тривала онкологічна хвороба.

"Подорожувати – так, жити – тільки в Україні". Українська призерка Олімпіади в Токіо Ярослава Магучіх розповіла про пропозиції виступати за інші країни

Бронзова призерка Олімпіади-2020 у стрибках у висоту Ярослава Магучіх розповіла, що їй пропонували виступати за інші країни.

В інтерв'ю YouTube-каналу Бегущий Банкир, Магучіх зізналася, що пропозиції приходили з багатьох країн – зокрема, Німеччини, США та Кіпру, інформує UAINFO.org.

"Пропонували переїхати виступати за них, тренеру писали і дзвонили. Але ні. Я не можу переїхати, не бачу себе в якійсь іншій країні. Жити, вчитися – не бачу взагалі. Подорожувати – так, жити – тільки в Україні. На даний момент у мене така точка зору, я не знаю, що буде через 10−15 років", – заявила спортсменка.

Підписуйся на сторінки UAINFO у FacebookTwitter і YouTube 

UAINFO


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини