MENU

Огляд блогосфери від UAINFO. 16 листопада 2021

128 0

Шановні читачі, UAINFO.org пропонує до вашої уваги традиційну добірку найцікавішого зі світу блогосфери за сьогодні, 16 листопада. 

Росія може готувати в Україні повторення сценарію 2014 року – Gazeta Polska Codziennie

Росія знову розпалює напругу у відносинах з Україною та ЄС. Президент Володимир Зеленський, як і західні партнери України, каже, що біля кордону Росія зібрала приблизно 100 тисяч солдатів. Водночас Зеленський закликав не сіяти паніку, бо вважає дії Кремля елементом психологічного тиску, що завдає більшої шкоди, аніж бойові дії. За словами українського президента, армія Україна готова відбити будь-яку агресію. 

Минулого тижня американські ЗМІ повідомляли, що Росія зібрала на кордоні з Україною бронетанкові війська та піхоту, нагадує Петар Петровіч на сторінках Gazeta Polska Codziennie, інформує UAINFO.org з посиланням на ZN.UA.

Проте після переговорів з главою української дипломатії Кулебою очільник Держдепу США Блінкен заявив, що Росія може припуститися серйозної помилки, намагаючись повторити сценарій вторгнення 2014 року.  

Блінкен тоді запевнив у відданості США територіальної цілісності України. Кулеба сказав, що Росія реалізує агресивний сценарій через енергетичну та міграційну кризу, організовуючи дезінформацію та зосереджуючи війська біля українських кордонів.

Арсен Аваков: Не верю во второй срок Зеленского

Арсен Аваков – один из опытнейших политиков Украины, настоящий политический тяжеловес. Он проработал министром внутренних дел при двух президентах в четырех правительствах: Яценюка, Гройсмана, Гончарука и Шмыгаля, пишет Украинская правда, информиурет UAINFO.org.

На его позиции никак не повлияли громкие скандалы: "дело рюкзаков", перестрелка в Княжичах, изнасилование в Кагарлыке и другие. 

Во времена президентства Петра Порошенко его называли вторым после премьера человеком в Кабмине. Во времена Владимира Зеленского – "отдельным правительством в правительстве".

За несколько месяцев до увольнения Авакова Зеленский публично заявил, что переписывается с фигуранткой дела об убийстве Павла Шеремета Яной Дугарь. По большому счету, это была публичная пощечина тогдашнему министру. После этого отношения между Аваковым и президентом только ухудшались.

После отставки Аваков временно выпал из информационного поля. Напоминал о себе только фотографиями из Италии в Instagram.

Однако несколько недель назад совершенно неожиданно он раскритиковал кадровую политику Зеленского, его окружения и работу СНБО в эфире телеканала "Украина 24", принадлежащем Ринату Ахметову.

После этого СМИ, анонимные Telegram-каналы и блогеры начали активно обсуждать войну Авакова с Офисом президента, а также возможные политические союзы бывшего министра.

Клімкін: Німеччина домовилася з Путіним про газ через нашу голову

Припинення сертифікації "Північного потоку-2" не має нас сильно радувати. Скоріше навпаки, адже створюється окрема компанія, що відповідатиме за частину "Північного потоку-2" на німецькій території і в німецьких територіальних водах.

Про це у Facebook пише ексміністр закордонних справ України Павло Клімкін, інформує UAINFO.org.

Там буде в повному обсязі діяти законодавство Євросоюзу. А от стосовно іншої частини ПП2 схоже є домовленість з європейського законодавства "з"їхати". На фоні заповнення газпромом сховищ насамперед у Німеччині виглядає так, що Німеччина з Путіним з основних енергетичних питань домовилася. Путін не дасть "замерзнути" Європі, що само по собі виглядає кепсько. Путін гру звісно не виграв, але цей раунд в Німеччині так і це буде їй коштувати.

Схоже, що домовилися без нашої участі і через нашу голову, тому хотілося б знати, як враховані наші інтереси щодо продовження транзитного контракту з газпромом та купівлі газу в ЄС. Якщо таких домовленостей немає, то нам це коштуватиме набагато більше, ніж Німеччині. Енергетика це наш слабкий ланцюг і Кремль намагатиметься зруйнувати саме його.

Почти три десятка человек, связанных с семьей Зеленского или студией "Квартал 95", получили высокие госдолжности – Bihus.Info

За время президентства Владимира Зеленского около трех десятков человек, которые связанные со студией "Квартал 95" либо с семьей президента, получили высокие государственные должности. Карьеру приближенные к Зеленскому люди сейчас строят в СБУ, АМКУ, "Укрзалізниці", Кабмине и Верховной Раде.

В расследовании Bihus.Info "Из архитекторов в УЗ, из кассы – в СБУ" речь идет не только об известных ранее сотрудниках "Квартала 95", например Иване Баканове или Юрие Корявченкове, но также о тех, кто стал публично известным после победы Зеленского на президентских выборах в 2019 году, информирует UAINFO.org.

Так, например некий Александр Виглиано, до 2019 года работавший архитектором, стал заместителем руководителя проектного офиса "Укрзалізниці". По информации журналистов, до этого он никак не был связан с железной дорогой. СМИ связывают такое стремительный карьерный рост Виглиано с тем, что его жена Людмила сотрудничает с ООО "Квартал 95". Кроме того, в 2019 году она пожертвовала на предвыборную кампанию Зеленского 700 тысяч гривен.

Никакого кэша! В Офисе президента рассказали, как можно будет получить тысячу Зеленского и на что потратить

Вчера президент Украины Владимир Зеленский во время видеообращения рассказал, что украинцы, прошедшие полный курс вакцинации против коронавируса, смогут в приложении "Дія" получить тысячу гривен на некоторые услуги. Пресс-секретарь главы государства Сергей Никифоров рассказал УП все нюансы такого поощрения, пишет ZN.UA, информирует UAINFO.org

Деньги нельзя будет получить наличными на руки – они будут существовать в виде своеобразного депозита, потратить который можно будет только на определенный перечень услуг.

"Ключевое на самом деле здесь – это не тысяча за вакцинацию. Это масштабная программа по поддержке бизнеса, просто она опосредована. Власти не напрямую дают деньги бизнесу, власти выдают деньги людям – таким образом поддерживая их решение вакцинироваться – то есть убиваем одним выстрелом двух зайцев. А во-вторых – это ведь не живые деньги их нельзя будет потратить на водку и сигареты", — объяснил Никифоров. 

Пока еще неизвестно, в каком виде граждане получат свои бонусы. Это может быть сертификат, цифровой ваучер, депозит, или нечто подобное.

Перечень услуг, которые можно будет оплатить этой тысячей, будет формироваться с учетом всех сфер, нуждающихся в поддержке государства из-за пандемии и карантинных ограничений.

Никифоров отметил, что сейчас неизвестно, когда точно будет действовать акция, однако напомнил о дедлайне, озвученном президентом - 19 декабря.

У російському місті задушили посіпаку "Мотороли" – соцмережі

У російському місті Вологда задушили Олександра Зубкова – колишнього бойовика, посіпаку знищеного ватажка банди "Спарта" самопроголошеної "ДНР" Арсена Павлова ("Моторола").

Зубов убитий в під'їзді будинку своєї матері, повідомив у Facebook нібито співробітник британської Секретної розвідувальної служби MI6 Zuri Tristanovich, інформує UAINFO.org з посиланням на УНІАН.

За його даними, екс-бойовик був п'яний та бешкетував.

"Зубков прийшов в будинок свій матері, де в під'їзді зчепився з її сусідом – начальником місцевої поліції. Втихомирювати п'яного бешкетника вибігли інші люди й спільними зусиллями задушили Зубкова", – йдеться в повідомленні.

"Співробітник розвідки" додав, що Зубов брав участь у бойових діях, був офіцером і отримав низку нагород – "Знак воїн-інтернаціоналіст", "За бойові заслуги", "Полковий знак Спарта", "Відзнаку Спарта I ступеня", а також "Відзнаку Спарта II ступеня".

Ціни на проїзд у Києві піднімуться з 1 січня: скільки коштуватиме один квиток

З 1 січня ціни на проїзд у комунальному транспорті підвищаться – одна поїздка коштуватиме 20 грн.

Про це повідомили у Київській міській держадміністрації, інформує  UAINFO.org

"Столиця вимушена підвищити вартість проїзду у комунальному громадському транспорті, щоб забезпечити його стабільну роботу та безпеку перевезення пасажирів. Одна поїздка у комунальному транспорті (метрополітені, трамваї, тролейбусі, автобусі) коштуватиме 20 грн у разі придбання разового квитка", – йдеться у повідомленні.

Однак, якщо проїзд оплачувати карткою киянина, вартість проїзду становитиме 12 грн незалежно від кількості поїздок. Однак, це за умови відсутності пільг. 

Поповнюючи електронний квиток, вартість поїздки становитиме від 15 грн (при купівлі 50 квитків) до 20 грн (при купівлі 1-9 поїздки).

В КМДА заявили, що як і раніше можна буде придбати проїзні квитки на місяць зі знижками. Одна поїздка коштуватиме від 14,20 грн залежно від типу проїзного. Також залишаються в обігу проїзні квитки, що використовуються з моменту активації: на 24 години, 48 та 72 години. 

«Місто зберігає пільги для всіх соціально-вразливих категорій населення. Наразі кияни мають можливість придбати наперед поїздки за ціною 6,50 грн і деякий час користуватися транспортом за старими цінами. За процедурою підвищення тарифів сьогодні розпочнуться громадські обговорення у форматі електронних консультацій, які триватимуть 15 днів. Встановити нові тарифи заплановано з 01.01.2022 року», – підсумували в КМДА.

"Пусть застрелится": экс-"НеАнгелы" устроили публичный скандал

Украинские певицы Виктория Смеюха и Слава Каминская поссорились на глазах у пользователей социальной сети Instagram, пишет УНИАН, информирует UAINFO.org.

Так, Виктория опубликовала видео из ресторана, на котором официант преподнес ей торт с изображением Славы Каминской. 

"От поклонников, чувство юмора которых достойно похвалы, мне подарили торт, с которым я с удовольствием безжалостно расправилась.И мне понравилось! Да, даже если кто-то пока не в силах отпустить эту историю. Даже если у кого-то пока не настолько насыщенная профессиональная жизнь, чтобы перестать цепляться за прошлое и выезжать за счет других", - подписала видео Виктория.

Підписуйся на сторінки UAINFO у FacebookTwitter і YouTube 

UAINFO


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини