MENU

Огляд блогосфери від UAINFO. 18 листопада 2021

124 0

Шановні читачі, UAINFO.org пропонує до вашої уваги традиційну добірку найцікавішого зі світу блогосфери за сьогодні, 18 листопада. 

Прикордонникам дозволили застосовувати силу і зброю для захисту кордону

Верховна Рада ухвалила закон про внесення змін до закону України "Про Державну прикордонну службу України" щодо вдосконалення порядку використання та застосування заходів примусу, бойової техніки та озброєння особовим складом Державної прикордонної служби України (№5232).

Як передає кореспондент УНІАН, за це рішення проголосував 271 з 321 народного депутата, зареєстрованого в сесійній залі, інформує UAINFO.org.

Що дозволили прикордонникам

Законом надається право прикордонникам використовувати і застосовувати заходи примусу (фізичний вплив, спеціальні засоби, вогнепальну зброю, озброєння та бойову техніку, зброю кораблів, катерів та суден забезпечення, озброєння повітряних суден) в порядку та на підставах, передбачених цим законом, статутами Збройних сил України та іншими нормативно-правовими актами.

Крім того, з метою захисту та охорони державного кордону України можуть застосовуватися засоби візуального і технічного спостереження та фіксації, технічні засоби прикордонного контролю, світлотехнічні та сигналізаційні засоби, інші технічні засоби охорони держкордону, а також інженерні боєприпаси, споруди і загородження.

Бутусов: ТСК ВР не закрыла проблему Вагнергейта, а подчеркнула очевидное: к провалу спецоперации причастен офис президента

Отчет главы временной следственной комисии по расследованию причин провала спецоперации Марьяны Безуглой подтвердил, что спецоперация была, но кто ее отменил неизвестно, потому что комиссия побоялась допросить Зеленского, Ермака и Демченко.

Об этом на своей странице в Facebook пишет журналист Юрий Бутусов, информирует UAINFO.org.

Какое самое главное достижение ТСК Безуглой?

1. Спецоперацию по захвату вагнеровцев проводила военная разведка Украины, операция была провалена. Это имеет принципиальное значение, поскольку президент Зеленский вначале сказал, что спецоперации не было, затем сказал, что спецоперация была, но не украинская. А глава офиса президента Ермак 18.09.2020 заявил, что "спецоперация - это выдумка от начала и до конца, Бутусов написал статью по материалам российской "Комсомольской правды". ТСК разоблачила во лжи Зеленского и Ермака. Надеюсь, что ОП принесет извинения за эту ложь и за масштабную кампанию дискредитации против меня, которую они устроили.    

2. Легализованы и подтверждены личности непосредственных участников спецоперации, сотрудников ГУР МО. То есть теперь их имена известны, и они могут, теоретически, делать публичные выступления.

3. Комиссия не нашла никаких оснований для выдвижения каких-либо претензий или подозрений к сотрудникам ГУР МО, и не считает их действия причиной провала спецоперации. То есть не Бурба несет ответственность за перенос спецоперации, а тот его начальник, кто был на совещании. А там был Верховный Главнокомандующий.

Что не сделала ТСК и почему ?

Розслідування "вагнергейту": Москаль вказав на дивну обставину

Розслідування Bellingcat "Вагнергейт" щодо захоплення бойовиків приватної військової компанії "Вагнер" у 2020 році не відкрило нічого нового. Водночас журналіст-розслідувач Христо Грозєв продемонстрував дивну поведінку.

Про це в ефірі ток-шоу "Сьогодні" на телеканалі "Україна 24" заявив ексглава Закарпатської облдержадміністрації Геннадій Москаль, інформує UAINFO.org.

"Нічого нового вони не дали. Дуже дивна поведінка пана Грозєва після спілкування з Єрмаком, коли той дав йому охорону, Державну службу охорони. Хоча передбачається тільки для іноземних делегацій, які приїжджають з візитом, охорона. Щоб охороняли іноземних журналістів - такого прецеденту в історії України ще не було", - сказав він.

На думку Москаля, у Грозєва "є якась домовленість".

Фурса: Говорят, глава Фонда госимущества отправляется в отставку из-за завода "Большевик". Нашли козла отпущения?

Говорят, глава Фонда госимущества отправляется в отставку. Из-за завода "Большевик". Нашли козла отпущения. И это сюрреализм, потому что из всех органов власти только Фонд госимущества выполнил свою работу. И то, что случилось на аукционе, уж точно не его вина.

Об этом в Facebook пишет инвестиционный банкир Сергей Фурса, информирует UAINFO.org.

Фонд подготовил приватизацию. Оценщик установил достаточно высокую стартовую цену (если считать стоимость за сотку земли). Конкурс не имел никаких других ограничений. И сама продажа большого объекта – это уже позитив. Это движение вперед.

Но на конкурс пришли только трое сговорившихся между собой участника. Так выглядело, по крайней мере. Для всех, у кого есть глаза. И у кого еще не атрофировалось чувство стыда. И то, что мы увидели, было очень постыдным зрелищем. Бесит и то, что люди даже не пытались это скрыть.

Почему так случилось? Потому что будущий покупатель распугал всех потенциальных конкурентов. Создал море проблем. С судами. С арендой. С титушками, в конце концов. Показал всем, что покупка завода "Большевик" – это не инвестиция, а билет на войну.

Мог ли Фонд госимущества что-то сделать? Да нет же, они слабее этой олигархической группы. Кто мог что-то сделать?

Вопрос на пару миллиардов. Но давайте подумаем, кто у нас в стране может все? Кто за все отвечает?

Білл Гейтс спрогнозував завершення пандемії у 2022 році та назвав умову

Засновник корпорації Microsoft Білл Гейтс спрогнозував закінчення пандемії коронавірусної хвороби COVID-19 та назвав єдину умову для цього.

Як повідомляє ТАСС, відповідну заяву він зробив на новому економічному форумі, що проходить в Сінгапурі, інформує UAINFO.org з посиланням на УНІАН.

За словами мільярдера, смертність від коронавірусу та загальний рівень інфікування можуть досягти середніх показників сезонного грипу до середини 2022 року.  

Умова – відсутність нових більш небезпечних COVID-штамів.

Загинув репер Янг Дольф – його застрелили у популярній крамниці-пекарні, яку він часто відвідував та просував у соціальних мережах

У США, у місті Мемфіс (штат Теннессі), застрелили відомого репера Янга Дольфа. Це сталося у середу, 17 листопада, у магазині-пекарні.

Про це повідомляє телеканал Fox News з посиланням на джерела у поліції, а також представника виконавця, інформує UAINFO.org з посиланням на ZN.UA.

Менеджер Адольфа Роберта Торнтона-молодшого - таке справжнє ім'я репера, заявив, що всі близькі виконавцеві люди "шоковані та глибоко засмучені раптовою та трагічною втратою дорогого друга, Янга Дольфа".

"Світ втратив ікону, велику людину та улюбленого виконавця, якого забрали надто рано", - додав він.

Департамент поліції Мемфіса повідомив Fox News Digital, що поліцейські відреагували на повідомлення про стрілянину в Makeda's Butter Cookies близько 12:24. за місцевим часом. Також вони наголосили, що Дольф помер на місці.

Помер зірка фільмів "Нічний дозор" та "Левіафан" Ігор Савочкін

У Росії в лікарні помер популярний актор театру та кіно Ігор Савочкін, який прославився роллю у фільмі "Нічний дозор".

Про це повідомила блогерка Алеся Казанцева у Facebook, інформує UAINFO.org.

"Зараз я дізналася, що вчора пішов Ігор Савочкін. Один із тих, хто був добрий до мене в ті часи, коли я починала. Ігор працював у "Базелевсі", займався пост-продакшеном. Люди не з нашої сфери знають його як відомого актора", - написала Казанцева.

Відомо, що Савочкін помер у віці 58 років. Російські ЗМІ пишуть, що причиною смерті артиста стали проблеми із печінкою. У нього відбулася печінкова декомпресія. Крім того, він боровся із онкологією.

Підписуйся на сторінки UAINFO у FacebookTwitter і YouTube 

UAINFO


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини