MENU

Огляд блогосфери від UAINFO. 19 листопада 2021

299 0

Шановні читачі, UAINFO.org пропонує до вашої уваги традиційну добірку найцікавішого зі світу блогосфери за сьогодні, 19 листопада. 

Журналістка Яніна Соколова виклала секретні дані про затримання "вагнерівців": що в документах

Українська журналістка Яніна Соколова опублікувала у Facebook внутрішні документи Головного управління розвідки Міноборони України (ГУР МО) щодо підготовки спецоперації "Авеню". У них йдеться про плани щодо затримання найманців ПВК "Вагнер", які вчинили військові злочини на Донбасі, інформує UAINFO.org з посиланням на Фокус.

Перший документ — лист ексміністру оборони України Андрію Тарану, датований 22 червня 2020 року та підписаний 1 липня цього ж року колишнім головою ГУР МО Василем Бурбою. У ньому йдеться про отримання паспортів, військових квитків, довідки про участь у бойових діях і автобіографії від 151 громадянина Росії. Для цього українські розвідники вигадали заздалегідь заготовлену легенду.

Монастирський анонсував будівництво кордону з Росією та Білоруссю за 17 млрд гривень

Міністерство фінансів погодилося виділити 17 мільярдів гривень на облаштування державного кордону з Росією та Білоруссю. Крім цього, Кабінет міністрів має намір виділити 21 мільйон гривень для закупівлі колючого дроту.

Про це під час виступу у Верховній Раді повідомив міністр внутрішніх справ Денис Монастирський, інформує UAINFO.org з посиланням на Фокус.

"Слуга"-антивакцинатор Камельчук влаштував суперечку з охоронцями в Раді через тест. ВІДЕО

Народний депутат України від партії "Слуга народу" Юрій Камельчук вкотре влаштував скандал у Верховній Раді через перевірку COVID-документів. Цього разу на вході до будівлі парламентар вимагав від охоронців показати йому ПЛР-тести.

На відео, яке опублікували в Telegram-каналі "Apnews", нардеп заявляє, що охоронці Верховної Ради перешкоджають його професійній діяльності, інформує  UAINFO.org. 

Також на запитання журналістів Камельчук відповів, що показав свій негативний тест на коронавірус. 

"Ви мені заважаєте! Ви перешкоджаєте моїй діяльності! Прошу, покажіть свій ПЛР-тест. Продемонструйте його, будь ласка", – сперечався з охоронцями нардеп.т У результаті охоронці запевнили нардепа, що за деякий час вони продемонструють йому свої COVID-документи.

На Закарпатті почали вакцинувати від COVID-19 анонімно

На Закарпатті одна з медичних клінік розпочала соціальний проєкт з анонімної вакцинації від COVID-19. Така ініціатива є результатом співпраці науковців та лікарів: перші проаналізували ситуацію в області з підробленими сертифікатами та ПЛР-тестами, другі запропонували рішення. Зробити щеплення вже з цього тижня можуть всі охочі, не вказуючи ні свого справжнього імені, ні віку чи місця проживання, повідомляє Радіо Свобода, інформує UAINFO.org.

Федір Шандор, професор, завідувач кафедрою соціальної роботи УжНУ каже, що проєкт спрямований насамперед на жителів Закарпаття, які мають фальшивий сертифікат про вакцинацію, але хотіли б зробити щеплення. Крім того, запрошують вакцинуватися тих, хто через свої релігійні чи інші переконання не хоче розголошувати інформацію про щеплення та не бажає залишати свої дані в електронних медичних системах обліку.

«Ми провели поверхневий соціологічний зріз стосовно вакцинації та нелегальної купівлі сертифікатів, результатів ПЛР-тестів, експрес-тестів. Виявили, що понад 4000 сертифікатів на території Закарпатської області є фальшивими, – каже Федір Шандор. – Запровадження обов’язкової вакцинації для певних професій (освітяни, лікарі, працівники інших держструктур) спричинило збільшення кількості фальшивих сертифікатів. Впливає і той фактор, що Закарпаття є регіоном з різноманітними релігіями, деякі з них не надто добре ставляться до вакцинації загалом».

Мати винуватця жахливої ДТП у Харкові вперше вийшла на зв'язок: "поблажок для нього ніхто не робить"

Марина Дегтяр, мати 16-річного Миколи Харківського, підозрюваного у скоєнні смертельної ДТП у Харкові 26 жовтня, вперше поспілкувалася з журналістами.

Як повідомляє newsroom.kh.ua, Жінка вийшла на зв'язок з Німеччини в ефірі шоу "Говорить Україна", інформує UAINFO.org з посиланням на УНІАН.

"Ми приймемо будь-яке рішення суду, яке б воно не було. Хочу, щоб закон був однаковий для всіх людей в даній категорії злочинів. В інтернеті пишуть, що ми пропонуємо комусь гроші, щоб хтось взяв на себе провину, це не так. Микола перебуває у СІЗО без телефону і будь-якої техніки. Більше того, я не можу передати йому навіть кросівки, бо не приймають. Поблажок для нього ніхто не робить", – запевнила жінка.

Адель випустила перший альбом за останні шість років. ВІДЕО 

Відома співачка Адель презентувала свій четвертий студійний альбом за назвою 30.

Про це йдеться на офіційному сайті виконавиці, інформує UAINFO.org з посиланням на Кореспондент.

Назва символізує вік актриси, в якому вона вийшла заміж за свого першого чоловіка Саймона Конеккі.

В альбомі 12 композицій, серед яких три нові пісні – I Drink Wine, Love Is a Game та Hold On Адель виконала ще наприкінці жовтня на концерті у Лос-Анджелесі. Також напередодні вона заспівала пісню, присвячену батькові To Be Loved.

Пазли склалися ідеально: Дзідзьо та Олександр Пономарьов презентували ліричну пісню про кохання. ВІДЕО

Народний артист України Олександр Пономарьов та Михайло Хома (Дзідзьо) 19 листопада презентували ліричну пісню про кохання "Пазли". Разом із новою піснею вийшов і кліп.

Співаки виконали пісню під акомпанемент фортепіано та віолончелі.

Слова до пісні та музику написав Пономарьов, а режисером кліпу став Володимир Шурубура.

Прем'єра кліпу відбулася на YouTube каналі Олександра Пономарьова лише кілька годин тому і її вже переглянули більше 70 тисяч разів.

Підписуйся на сторінки UAINFO у FacebookTwitter і YouTube 

UAINFO


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини