MENU

Огляд блогосфери від UAINFO. 2 грудня 2021

226 0

Шановні читачі, UAINFO.org пропонує до вашої уваги традиційну добірку найцікавішого зі світу блогосфери за сьогодні, 2 грудня. 

Рада ухвалила держбюджет-2022: основні показники

Верховна Рада прийняла закон про державний бюджет України на 2022 рік. Проект №6000 в цілому підтримали 268 депутатів.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на засідання Ради 2 грудня, яке транслювалося на Youtube, інформує UAINFO.org.

Доходи та витрати

Доходи держбюджету №6000 складуть 1,322 трлн гривень, витрати - 1,498 трлн гривень. У порівнянні з першим читанням доходи та витрати зросли на 55 млрд гривень. Дефіцит держбюджету складе 189 млрд гривень (3,5% від ВВП).

Прогноз номінального ВВП становить 5,369 трлн гривень. Зростання реального ВВП України очікується на рівні 3,8%.

Курс долара

У бюджеті на 2022 рік закладено середньорічний курс 28,6 грн/долар і 28,7 грн/долар на кінець року.

Путінська Росія стала саме такою, як ми й побоювалися – The Hill

Протягом багатьох років експерти попереджали, що президент Росії Владімір Путін перетворив свою країну з демократії, що виникла в 1991 році після розпаду Радянського Союзу, в реваншистську, ревізіоністську державу, що прагне агресивно утвердити верховенство Кремля - як у світі, так і всередині Росії. На це вказували окремі спалахи за останнє десятиліття, включаючи вторгнення в Україну, гібридну війну проти Заходу та політичні репресії всередині країни, які дедалі більше душать російське громадянське суспільство. Даг Клейн з Євразійського центру Атлантичної ради в колонці для The Hill пише, що сьогодні ми бачимо, що кожна з цих проблем загострюється і показує, як саме на світовій арені виглядає більш сформована ревізіоністська держава, інформує UAINFO.org з посиланням на ZN.UA.

Найважливішою політичною подією в Росії за останні два десятиліття є спроба Путіна розвернути Росію у зворотному напрямку, експериментуючи з новими способами авторитарного контролю за суспільством, пише автор.

Експерти та особи, які приймають рішення, повинні чітко уявляти собі путінську Росію такою, якою вона є, а не такою, якою вони хочуть її бачити, особливо зараз, коли ті ж самі авторитарні інструменти працюють за межами Росії та на Заході через брудні гроші та корупцію авторитетних лідерів, а також інформаційної війни, яка живить, у тому числі й американські політичні заворушення, зазначає Клейн.

Путін використовує силу Кремля для зміцнення свого правління, часто роблячи російську політику більш передбачуваною, і одночасно сіє хаос за кордоном, щоб завадити об'єднаній міжнародній спільноті виступити проти його дій. 

Злой одессит: Российская пропаганда распространяет фейк про "расстрел" мигрантов украинскими пограничниками

Миграционный кризис, устроенный Россией и Беларусью у европейских границ, Украине, как Польше, пока удаётся избежать. Но, очевидно было, что пользуясь темой мигрантов, российская информационная машина будет наносить удары и по Украине. Так оно и произошло и происходит прямо сейчас.

Об этом в своем блоге пишет Злой одессит, информирует UAINFO.org.

Так, пророссийский ресурс СТРАНА.UA являющийся ретранслятором российских нарративов и фейков, а так же источником антиукраинских ИПСО, раскручивает сейчас новость о том, что украинские пограничники якобы открыли огонь по группе нелегальных мигрантов, пытавшихся проникнуть в Украину.

СТРАНА.UA преподносит материал в данном случае максимально осторожно, с учётом репутации данного ресурса, находящегося под санкциями СНБО за распространение российской пропаганды. Тем не менее, стоит обратить внимание на следующее.

Лукашенко заявил, что они с Путиным "родные братья"

Формальный глава Беларуси Александр Лукашенко заявил, что они с президентом РФ Владимиром Путиным "родные братья". Об этом он сказал в интервью РИА Новости, пишет Корреспондент, информирует UAINFO.org

"Я могу сказать, что Владимир Путин меня считает больше чем другом, мы родные братья. А если уж серьезно, вы знаете, что общего? Мы, по-моему, это сейчас ярко проявилось, видим мир по основным направлениям, основные проблемы одинаково. Мы видим одинаковыми глазами этот мир", - сказал Лукашенко.

Читайте также: Лукашенко заявил, что готов стать на сторону РФ: "Буду делать все, чтобы Украина стала нашей". ВИДЕО

По его словам, они с Путиным могут "переваривать все это в голове, крутить, вертеть", могут "иногда делать не совсем одинаковые из этого выводы", у них "могут быть отличающиеся друг от друга поступки, но глаза их видят этот мир одинаково".

Лукашенко утверждает, что он в этом убедился "особенно в последнее время".

Глава Пентагона оговорился, назвав Россию СССР, и рассказал, как накажут Кремль за агрессию против Украины

Министр обороны США Ллойд Остин предположил, что любой ответ Штатов на действия России в отношении Украины будет осуществляться совместно с международным сообществом. При этом, говоря об РФ, он случайно назвал страну "Советским Союзом".

Во время визита в Южную Корею 2 декабря Остин также выразил надежду, что США и Россия смогут работать над "решением вопросов и проблем, а также снижением температуры в регионе", пишет Reuters, информирует UAINFO.org.

При этом отмечается, что на вопрос, будут ли последствия для России чисто экономическими, Остин отказался отвечать прямо, сказав только, что будут использованы "лучшие методы". 

"Зацькую цих мл*дей у судах", – Кива про розслідування Bihus.Info про "золоті зливки". ВІДЕО

Депутат від ОПЗЖ погрожував редакції Bihus.Info судовими позовами, інформує UAINFO.org з посиланням на Фокус.

За словами Ілля Киви, він змусить просити вибачення в кожного, хто його обмовив. 

"Я зацькую цих мл*дей у судах, я примушу приносити публічні вибачення кожного, хто кинув тінь на моє чесне ім'я. Усьому свій час, будьте готові", — заявив парламентар у відеозверненні.

У ВООЗ назвали єдиний спосіб зупинити поширення штаму Омікрон

Глава Всесвітньої організації охорони здоров’я Тедрос Адханом Гебреєсус заявив, що низький рівень охоплення населення вакцинацією і тестуванням є "рецептом" для появи нових варіантів COVID-19 і їхнього поширення. Йдеться і про штам Омікрон, який виявлено вже у багатьох країнах світу.

За словами фахівця, зупинити його розповсюдження можуть уже відомі всім методи стримування коронавірусу, а зокрема – вакцинація, передає AFP. Напередодні ВООЗ оприлюднила суворі попередження про небезпеку її ігнорування, інформує UAINFO.org з посиланням на OBOZREVATEL.

"В усьому світі ми маємо токсичну суміш із низьким рівнем охоплення вакцинами та дуже низьким рівнем тестування – рецепт для появи і посилення варіантів. Нам потрібно використовувати інструменти, які ми вже маємо, щоб запобігти передачі та врятувати життя від Дельти. І якщо ми це зробимо, то також зможемо запобігти передачі й врятуємо життя від Омікрону", – висловив переконання Гебреєсус.

У Новому Орлеані 22-річну зірку фільму "Звірі дикого Півдня" застрелили в її особистому автомобілі. ФОТО

22-річну актрису Джоншел Александр, яка зіграла одну з ролей у популярному фільмі Звірі дикого Півдня, застрелили в її особистому автомобілі.

Александр та її супутника, які сиділи в авто, розстріляли невідомі у Новому Орлеані у суботу ввечері. За повідомленнями поліції, акторка померла на місці події, а чоловікові вдалося доїхати до лікарні, повідомляє Deadline.

У 2012 році, у 12 років, Александр зіграла Джой Стронг у драмі Звірі дикого Півдня. Для цього вона брала участь у кастингу, під час якого режисер Бен Зайтлін відбирав акторів для фільму серед 4000 кандидатів. Фільм став тріумфатором Канського кінофестивалю та Санденс та отримала чотири номінації на премію Оскар.

Тайна раскрыта? Зрители догадались, кого Злата Огневич выберет в финале шоу "Холостячка-2"

Уже в эту пятницу, 3 декабря, украинская певица и героиня второго сезона шоу "Холостячка"(СТБ) Злата Огневич сделает свой выбор, приняв кольцо от одного из участников реалити. У поклонников не осталось сомнений, что победителем станет Дмитрий Шевченко. Они узнали мужчину по рукам в видеоанонсе финального выпуска.

Свои догадки фанаты написали под роликом на YouTube-канале проекта, пишет Обозреватель, информирует UAINFO.org.

Внимательные зрители акцентировали на рубашке избранника, который надевал Злате колечко на безымянный палец

В финальном эпизоде зрители увидят Холостячку в образе невесты. Красивое платье с глубоким декольте, большим разрезом и длинным шлейфом также не оставило поклонников равнодушными. Они отметили безупречную фигуру певицы, похвалив ее за выбор наряда.

Підписуйся на сторінки UAINFO у FacebookTwitter і YouTube

UAINFO


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини