MENU

Огляд блогосфери від UAINFO. 8 грудня 2021

310 0

Шановні читачі, UAINFO.org пропонує до вашої уваги традиційну добірку найцікавішого зі світу блогосфери за сьогодні, 8 грудня. 

Не домовилися: Білий дім і Кремль по-різному оцінили переговори Байдена та Путіна

Переговори президентів Джо Байдена та Владіміра Путіна за допомогою закритого відеозв'язку тривали близько двох годин. За результатами переговорів спільної заяви лідерів двох країн не очікується. Найближчим часом прессекретарі Білого дому та Кремля планують провести зустріч з журналістами, щоб проінформувати про результати  переговорів.

На сайті Білого дому з'явилась попередня інформація про переговори, що відбулися, інформує UAINFO.org з посиланням на ZN.UA.

Російські війська біля кордонів України

Президент Байден висловив глибоке занепокоєння Сполучених Штатів та європейських союзників нарощуванням російських збройних сил біля українського кордону.

Глава Білого дому ясно дав зрозуміти, що США та союзники дадуть відповідь рішучими економічними та іншими санкціями у разі військового вторгнення Росії на територію України. 

Байден вкотре заявив про підтримку суверенітету та територіальної цілісності України та закликав Володимира Путіна до деескалації та повернення на шлях дипломатії.

Палата представників США ухвалила проєкт оборонного бюджету з $300 млн військової допомоги Україні

Палата представників США підтримала проєкт оборонного бюджету стану на 2022 фінансовий рік, пише CNN. Загальна сума у законі сягає майже 770 млрд доларів. Тепер документ буде передано до Сенату.

Вказано, що за закон проголосували 363 конгресмени, проти виступили – 70. Єдиною з конгресменів, хто утримався від голосування, виявилася спікерка нижньої палати Конгресу Ненсі Пелосі, інформує UAINFO.org з посиланням на ZN.UA.

Оборонний бюджет передбачає надання Україні 300 млн доларів військової допомоги. Це на 50 млн доларів більше, ніж пропонувалося виділити спочатку. 

Раніше, 22 вересня, Комітет Палати представників Конгресу США виступав зі схваленням двох поправок до проєкту оборонного бюджету на 2022 рік щодо санкцій проти "Північного потоку-2" .

Куса: РФ преследует глобальную цель – добиться своего признания в качестве сильного равноправного игрока на мировой арене

"Что ж, виртуальная встреча Путина и Байдена завершилась ожидаемо. Никаких фундаментальных прорывов, естественно, не было. А если какие-то договорённости и имели место, нам о них не скажут. Стороны позаботились о том, чтобы информация оставалась максимально ограниченной и сухой. Например, отказавшись от заявлений президентом по итогам переговоров в пользу пресс-релизов и создав чуть ли не "стерильную" информационную среду, жёстко ограничив участие СМИ и своей аппаратной бюрократии", об этом на своей страничке в Фейсбуке пишет аналитик Илия Куса, информирует UAINFO.org.  

"Мне лично уже вторые переговоры Путина-Байдена и сопутствовавшие им публикации в прессе, заявления и телодвижения сторон, говорят о следующем:

1. Страны Европы и США готовы к прагматичному, взвешенному разговору с Россией, и даже готовы негласно вести диалог в категориях "красные линии" и "зоны интересов", но не могут ничего гарантировать по политико-идеологическим причинам. 

2. Российское политическое руководство довольно активизацией диалога с Западом, даже если он не приносит сиюминутных результатов. Сам факт пункта №1 является в восприятии Москвы приемлемым сдвигом с мёртвой точки. К тому же, в отношениях двух стран заметны сдвиги, хоть и незначительные, даже санкции против Северного потока-2 и ограничения против российского суверенного долга не включили в оборонный бюджет США.

Эйдман: Байден относится к Путину как к опасному сумасшедшему

Путин трудился, рисовал красные линии. Потом долго рассказывал о страшных карах, которые обрушатся на тех, кто их перейдёт. По сценарию кремлёвских стратегов все должны были испугаться и запросить о пощаде. Но Байден, видимо, этот сценарий не прочитал – взял и послал нашего великого полководца в пешее эротическое путешествие за эти самые линии. Путин утёрся и пошёл, солнцем палимый, туда, куда его послали.

Об этом в Facebook пишет российский социолог Игорь Эйдман, информирует UAINFO.org.

Спрашивается вопрос, зачем Байден, вообще, с ним встречается? Думаю, дело вот в чём. Байден относится к Путину как к опасному сумасшедшему. А сам выступает в роли психотерапевта, от встреч с которым больной находится в психологической зависимости. 

Доктор Байден, оказывая демонстративное внимание, но не забывая напоминать о стоящих за дверями санитарах, умеет снижать уровень агрессии пациента Путина. После встречи со своим доктором буйнопомешанный на некоторое время успокаивается.

"Ласкаво просимо до пекла": українці на тлі нової загрози РФ запустили флешмоб #UkrainiansWillResist

Українці у соцмережах запустили флешмоб #UkrainiansWillResist, покликаний продемонструвати країні-агресору готовність колективно протистояти новому наступу на Батьківщину, пише УНІАН, інформує UAINFO.org.

Хештег, що у перекладі звучить як: "Українці чинитимуть опір", з’явився у трендах Twitter і масово поширюється дописами у Facebook.

Новий флешмоб уперше підтримали громадські діячі та політики, згодом ініціативу підхопили і звичайні користувачі. Так вранці, 8 грудня, у Twitter з’явилося ще понад 160 тематичних твітів.

Українці, переважно за допомогою артів і мемів, показують, як вчинять з ворогом у випадку вторгнення на рідні землі. Глузливо згадують й главу Кремля Володимира Путіна, який ще у 2014-му дав наказ окупувати Крим й окремі частини Донбасу. 

Свою готовність брати до рук зброю і захищати міста за кілька діб флешмобу публічно висловили вже сотні користувачів.

Учасники #UkrainiansWillResist наголошують, що не прийматимуть від Росії жодних ультиматумів і миру за сценарієм агресора.  

Зеленский делает селфи из спортзала, когда все обсуждают переговоры Байдена и Путина

Президент Украины Владимир Зеленский опубликовал новое фото с тренировки в спортзале. Селфи появилось сегодня утром а странице Зеленского в Instagram, пишет UAINFO.org.  

"Доброе утро всем!!! Друзьям и тем, кто завидует", - говорится в подписи к фото. 

На снимке Владимир Зеленский одет в футболку, а у него за спиной находятся различные гантели и тренажеры.

Іван Дорн, який гастролює в Росії, розповів, чи контактував з ФСБ

Український співак Іван Дорн, який активно гастролює в РФ, зізнався, що не контактував з російськими спецслужбами.

Про це йдеться в його інтерв'ю журналісту Дмитру Гордону, інформує UAINFO.org з посиланням на УНІАН.

"Жодного разу. Взагалі. Якби це сталося, я б припинив виступати на території Росії. Тому що я люблю свободу, я хочу вільно висловлювати і транслювати свою музику. І я не хочу залежати від політичних аспектів", – сказав Дорн. 

За його словами, він не має наміру співпрацювати зі спецслужбами ніде.

"Є моя особиста позиція, моє ставлення до моєї країни, до всіх інших країн, до моєї місії. І якщо хтось почне впливати на це, то я припиняю просто діяльність відразу", – додав він.

Дурнев прокомментировал слухи о романе с Астафьевой: "люблю большую грудь"

Украинского шоумена Алексея Дурнева и певицу Дашу Астафьеву подозревают в романе. Ведущий впервые прокомментировал слухи о любовных отношениях с сексуальной вокалисткой, отметив особенности ее красивой фигуры.

Знаменитостей нередко можно встретить вместе – чаще всего во время рабочего процесса, на съемках. Однако поклонники уверены, что связывают пару не только профессиональные отношения. Журналисты программы "Звездный путь" на телеканале "Украина" задали Дурневу провокационный вопрос касательно его связи с Астафьевой, информирует UAINFO.org

"Даша очень красивая девушка. Я не знаю в курсе вы или нет, но я люблю, когда у девушки большая грудь. У Даши большая грудь", – улыбчиво ответил Алексей.

Самые популярные рецепты 2021 года по версии The New York Times: топ-3

Все гениальное – просто. В современных условиях и в бешеном темпе жизни люди не хотят проводить уйму времени за плитой, готовя еду. Следовательно, блюда должны быть простыми и доступными, выглядя при этом как настоящее произведение кулинарного искусства. Как, например, сливочная яичница или суп с фасолью.

Підписуйся на сторінки UAINFO у FacebookTwitter і YouTube

UAINFO


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини