MENU

Огляд блогосфери від UAINFO. 21 грудня 2021

144 0

Шановні читачі, UAINFO.org пропонує до вашої уваги традиційну добірку найцікавішого зі світу блогосфери за сьогодні, 21 грудня.

Завтра была война: зачем Daily Star рассказал о “вторжении” в Украину на Рождество

Со вчерашнего вечера практически каждое российское и пророссийское СМИ и информационная площадка цитировали статью британского издания Daily Star о том, что Россия планирует на 24 декабря вторжение в Украину. Именно для этого она скопила 100 тысячную группировку у наших границ.

Эту информацию издание получило из “надёжного” источника в разведке, пишет в своем блоге военно-политический обозреватель Александр Коваленко ("Злой одессит"), информирует UAINFO.org.

Что же… Разберёмся в ситуации без лишних эмоций?

Тот факт, что эта статья стала очень популярной среди российских и пророссийских СМИ, уже могло бы сказать о многом и даже больше, но всё же, хотел бы обратить внимание на то, что она написана из слова некоего “источника” в разведке, заслуживающего доверия. Про эти “источники заслуживающие доверия” я писал уже не единожды и каждый раз когда вижу такие пояснения появления данной информации, уже сомневаюсь в её достоверности на 99% и никогда в этом не ошибаюсь. Ещё ни один “источник, заслуживающий доверия”, на моей памяти, не оправдал моего доверия.

Но, всё же, для начала я бы хотел отнестись к данной статье исключительно с профессиональной позиции, а именно – насколько реальна угроза?

Ультиматум Путина означает подготовку к вторжению – Rzeczpospolita

До сих пор считалось, что Владимир Путин — реалист. Если это так, он должен понимать, что условия, выполнения которых Москва хочет взамен за отказ от вторжения в Украину, выглядят для НАТО неприемлемыми.

Об этом пишет польское издание Rzeczpospolita, информирует UAINFO.org.

Согласиться на них — означает объявить о капитуляции Альянса, тратящего на оборону в 18 раз больше, чем Россия.

Но, может быть, мы имеем дело с провокацией, которая, как перед ударом по Грузии в 2008 году и по Украине в 2014, призвана дать Кремлю предлог для развязывания агрессии?

Белый дом и генеральный секретарь НАТО, чтобы не облегчать Путину задачу по претворению в жизнь его мрачных планов, не стали сразу же отметать возможность ведения переговоров.

При этом они подчеркнули, что не согласятся выполнять основные условия россиян, в том числе касающееся обязательства не принимать Украину в Альянс.

Абсолютный рекорд за всю историю торгов: цена газа в Европе превысила $2000 за 1 тыс. куб. м

Спотовая цена газа в Европе превысила $2000 за тысячу кубометров. Очередной рост начали фиксировать на фоне информации об остановке и развороте в реверсе трансконтинентального газопровода Ямал-Европа.

Как передает Цензор.НЕТ, об этом сообщают "Факты.ICTV" со ссылкой на биржу ICE Futures, информирует UAINFO.org.

Также на цену голубого топлива повлияло падение ветрогенерации в регионе. Это абсолютный рекорд за всю историю торгов (предыдущий зафиксирован в начале октября этого года). 

Российский Газпром не заказывал на газовые сутки вторника транзит по газопроводу Ямал-Европа, поэтому он остановился и перешел в реверсный режим – газ идет с запада на восток.

Кроме того, в Европе сильно снизилось производство электроэнергии из возобновляемых источников. В понедельник, 20 декабря, вклад ветровой генерации в выработку электроэнергии составил всего 9,4%, тогда как за предыдущую неделю (с 13 по 19 декабря) средний показатель был на уровне 13,7% при максимуме в воскресенье – 20%.

Офис Генпрокурора перепутал Порошенко с Зеленским в подозрении. ДОКУМЕНТ

В тексте подозрения, которое Офис Генпрокурора выдвинул пятому президенту Украины Петру Порошенко, перепутали Зеленского с Порошенко.

Об этом сообщает Цензор.НЕТ со ссылкой на подозрение, информирует UAINFO.org.

"Так, 3.11.2021 Президент Украины Порошенко П.А. созвал заседание Совета национальной безопасности и обороны (СНБО)...", - говорится в тексте документа. Впрочем, как известно, в это время должность президента занимал уже действующий глава государства Владимир Зеленский.

Шойгу заявив, що американські ПВК готують на сході України провокації із хімічними компонентами

Міністр оборони Росії Сергій Шойгу заявив, що американські приватні військові компанії готують провокації з "невстановленими хімічними компонентами" на сході України.

Як інформує Цензор.НЕТ, про це повідомляє RT, інформує UAINFO.org.

Шойгу зазначив, що встановлено присутність понад 120 співробітників американських ПВК у населених пунктах Авдіївка та Приазовське Донецької області України.

Читайте також: РФ запустила крылатые ракеты "Калибр" с подводной лодки в Японском море

За його словами, співробітники ПВК США обладнають вогневі позиції у житлових будинках та на соціально значущих об'єктах. Також вони готують українські Cили спеціальних операцій та радикальні озброєні угруповання до активних бойових дій. "Для скоєння провокацій у міста Авдіївка та Червоний Лиман доставлені резервуари з невстановленими хімічними компонентами", - заявив Шойгу на засіданні колегії Міноборони.

Різдво 25 грудня – не лише католицьке. Його відзначають більшість православних церков світу: чи може Україна перейти на цю дату?

Митрополит Епіфаній проводить різдвяне всенічне бдіння у київському Свято-Михайлівському Золотоверхому соборі, 6 січня 2021 року  

Ще в 2017 році Верховна Рада запровадила додатковий неробочий день 25 грудня — аби ті українці, які відзначають Різдво за григоріанським і новоюліанським календарями, могли повноцінно його відсвяткувати.

Відтоді в українському суспільстві та релігійних колах обговорюють ідею перенесення Різдва з 7 січня на 25 грудня.

НВ розповідає, чи можливий такий варіант та за яких умов, інформує UAINFO.org.

Де і чому святкують Різдво 25 грудня (і православні також!)

День народження Ісуса Христа — дата умовна, оскільки ані історики, ані релігієзнавці не мають достовірної інформації про неї. У Святому Письмі немає вказівок на день чи рік, коли саме він народився.

Утім, перші розрахунки, які б вказували на 25 грудня як на дату народження Христа задокументовані в історичних джерелах ще від IV ст. н.е, тобто часів Римської імперії. Остаточне ж рішення про святкування Різдва Христового саме 25 грудня було прийнято в 431 році на Ефеському (Третьому Всесвітньому) церковному соборі.

Досі саме в цю дату, 25 грудня, Різдво відзначають усі християнські конфесії світу, зокрема католики і православні - різниця лише в тому, за яким календарем церкви ведуть обрахунки часу. «Коли говорять, що православні святкують Різдво 7 січня, то це таке побутове сприйняття, бо насправді православні святкують 25 грудня», — пояснював ще раніше DW співробітник Державної служби України з етнополітики та свободи совісті В’ячеслав Горшков.

Мирослава Гонгадзе повертається працювати в Україну

20 грудня журналістка Мирослава Гонгадзе повідомила на своїй сторінці у Facebook, що повертається в Україну через 20 років життя в США.

Згідно з повідомленням, вона розвиватиме мовлення "Голосу Америки" у регіоні для глобальної англомовної служби, інформує UAINFO.org.

"Життя повне сюрпризів і викликів. Ось і настав час перегорнути ще одну сторінку життя. 20 років у США допомогли мені зрозуміти більше куди лине моя душа. Чекайте скоро в Україні, тепер у новій ролі. Буду розвивати мовлення Голосу Америки у регіоні для глобальної англомовної служби. Київ сьогодні лінія фронту у боротьбі за демократію і я пишаюсь що маю таку неймовірну нагоду бути на лінії фронту з дезінформацією", – написала Мирослава. 

На сайті "Голосу Америки" пишуть, що Гонгадзе буде першим керівником у Східній Європі, а створення нової посади для неї "розширить мовлення в регіоні, який страждає від гібридної війни та дезінформації". Вона інформуватиме про агресивну тактику Кремля у Східній Європі та про вплив Росії та Китаю в регіоні.

"Із інтенсивним нагромадженням російських сил вздовж кордону України та в окупованому Росією Криму, Гонгадзе інформуватиме аудиторію світу про агресивну тактику Кремля в Східній Європі та вплив Росії та Китаю в регіоні", - пояснили в "Голосі Америки".

Найдорожче розлучення в історії Британії: ексдружина правителя Дубая принцеса Хайя отримає 734 мільйони доларів

Високий суд Лондона ухвалив, що 72-річний правитель Дубая та прем'єр-міністр Об'єднаних Арабських Еміратів шейх Мохаммед ібн Рашид Аль Мактум зобов'язаний виплатити свій колишній дружині, 47-річній принцесі Хайї, загалом 554 мільйони фунтів стерлінгів (понад 734 мільйони доларів).

Як повідомляє видання Daily Mail, таким чином, це розлучення стало найдорожчим в історії Британії. Попередній рекорд встановив шлюборозлучний процес російського олігарха Фархада Ахмедова, інформує UAINFO.org з посиланням на Факти.

Більшість суми буде використано на забезпечення безпеки принцеси та її дітей від викрадення. Сюди також включені довічні витрати на утримання 14-річної дочки шейха Джаліли та дев'ятирічного сина Заєда.

Йорданська принцеса Хайя, дочка покійного короля Йорданії Хуссейна та єдинокровна сестра правлячого короля Абдалли II, вийшла заміж за Мохаммеда ібн Рашида Аль Мактума, одного з найбагатших людей у світі, у квітні 2004 року. Влітку 2019 стало відомо, що принцеса втекла від чоловіка до Лондона разом з дітьми. Побоюватися за своє життя Хайя почала після того, як Мохаммеду стало відомо про її інтимний зв'язок з охоронцем-британцем.

Малобюджетна комедія, яка могла не вийти: 12 фактів про фільм "Сам удома"

"Сам удома" — це один із тих фільмів, які щороку багато хто з нас із задоволенням переглядає. Комедія дуже проста, зрозуміла, з гарними жартами та чудовими акторами, окрім того, у фіналі фільму нам показують, як маленький хлопчик усвідомлює справжню суть Різдва і починає цінувати те, що має велику сім'ю. Зі сміливістю можна сказати, що це фільм на всі часи, адже через понад 30 років його, як і раніше, обожнюють і дивляться на Різдво та Новий рік, пише ТСН, інформує UAINFO.org.

Але навіть якщо ви регулярно переглядаєте цей фільм перед святами, можливо, ви не знаєте деякі нюанси того, як він створювався і які з ним були проблеми у творців – Джона Г'юза та Кріса Коламбуса. Тому пропонуємо заглянути за лаштунки "Сам удома" та прочитати ці маловідомі факти про нього.

1. У прокат "Сам удома" вийшов 16 листопада 1990 року, але ідея фільму про хлопчика, який залишився вдома один, прийшла Джону Г'юзу під час роботи над фільмом "Дядечко Бак". У цьому комедійному сімейному фільмі маленький Маколей Калкін зіграв одного з трьох дітей, за яким дядечко мав доглядати поки що мама у від'їзді.

Підписуйся на сторінки UAINFO у FacebookTwitter і YouTube

UAINFO


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини