MENU

Огляд блогосфери від UAINFO. 28 грудня 2021

129 0

Шановні читачі, UAINFO.org пропонує до вашої уваги традиційну добірку найцікавішого зі світу блогосфери за сьогодні, 28 грудня.

Жириновський закликає "шарахнути" по Україні в новорічну ніч. ВIДЕО

Лідер російської партії ЛДПР Володимир Жириновський запевняє, що сам віддав би такий наказ, якби був президентом.

Про це він заявив в ефірі російського державного "Першого каналу", повідомляє Цензор.НЕТ з посиланням на видання "Газета.ру", інформує UAINFO.org.

"Треба просто шарахнути в ніч з 31 грудня на 1 січня. Годині о 4 ранку, о 5 ранку. Вже всі підшофе. Не обов’язково їх усіх бомбити! Але вибірково – покарати їх треба, когось, налякати їх треба, когось", – сказав Жириновський. 

Він додав, що якби був президентом РФ, особисто віддав би цей наказ.

"Росія має забрати територію держави Україна, що належить їй", – народний депутат Кива в ефірі російського пропагандистського ток-шоу. ВІДЕО

Україна має бути частиною єдиної союзної держави з Росією і РФ через вісім років прийшла забрати її.

Таку заяву зробив народний депутат Ілля Кива, якого за антиукраїнські висловлювання позбавили нагородної зброї, виступаючи в ефірі російського пропагандистського політичного ток-шоу, інформує UAINFO.org з посиланням на ZN.UA.

“Сьогодні, через 10 років, Росія почала диктувати умови та заявляти про свої права. Про права на ту територію, яка, як я вважаю, має перебувати в одному союзі. Нашому слов'янському союзі. Це чудова політична гра, яка заслуговує на повагу... Вісім років тому ви віддали Україну, але забрали Крим, а за вісім років ви прийшли за всім”, — заявив Кива.

Петиція про скасування військового обліку для жінок набрала 25 тисяч голосів, тепер її має розглянути Зеленський

Петиція про скасування наказу Міністерства оборони України щодо розширення переліку спеціальностей жінок, які підлягають військовому обліку, на сайті президента набрала необхідні для розгляду понад 25 тисяч голосів (25 913). Тепер її має розглянути Володимир Зеленський.

Як вказано на сайті голови держави, петиція під назвою "Знущання над жінками! Не повинні всі жінки, які мають спеціальність чи професію, бути військовозобов’язаними" була подана 23 грудня. На момент публікації новини петиція набрала понад 33 тис. голосів, інформує UAINFO.org

"Начебто змінився лише перелік, але, згідно з ним, майже всі жінки нашої держави повинні бути військовозобов’язаними. Це неподобство! Жодного суспільного обговорення. Жодних підготовчих заходів. Жодного перехідного періоду та роз’яснень щодо механізму реалізації", – пише ініціаторка петиції Яна Рашевченко.

Лукашенко признан коррупционером года – OCCRP

Лидера Беларуси Александра Лукашенко Центр исследования коррупции и организованной преступности (OCCRP) назвал коррупционером 2021 года. Об этом сообщается на сайте OCCRP, пишет Корреспондент, информирует UAINFO.org.

Отмечается, что "последний диктатор Европы" удостоился признания "за потворство организованной преступности и коррупции".

OCCRP обвинили Лукашенко в принудительной посадке самолета Ryanair с белорусским оппозиционером Романом Протасевичем и его девушкой Софьей Сапегой на борту, в "организации потоков государственных средств олигархам, близким его семье", в провокации миграционного кризиса на границе с Польшей и потворстве распространению дезинформации о коронавирусе. 

По словам сооснователя OCCRP Дрю Салливана, в плане коррупции это был выдающийся год, но Лукашенко всех превзошел.

Чому розпався Радянський Союз? П'ять причин, які досі важливі

25 грудня 1991 року Михайло Горбачов формально пішов у відставку з посади президента Радянського Союзу.

Наступного дня, 26 грудня, парламент країни - Верховна Рада СРСР - офіційно визнав незалежність 15 нових держав та припинив існування Радянського Союзу. Над Кремлем приспустили червоний прапор із серпом і молотом, що колись був символом однієї з наймогутніших країн світу. пишуть Катерина Хінкулова та Ольга Івшина для BBC, інформує UAINFO.org.

Горбачов прийшов до влади у 1985 році, йому було лише 54 роки. Він почав низку реформ, щоб вдихнути нове життя у країну, яка була у стані стагнації.

Багато хто стверджує, що ці реформи, відомі як перебудова (відновлення та реструктуризація) та гласність (відкритість і свобода слова), призвели до занепаду країни. Інші кажуть, що Радянський Союз не можна було врятувати з огляду на його жорстку структуру.

Якими були основні причини колапсу, що вплинув на те, як Росія бачить себе сьогодні та взаємодіє з рештою світу?

Кочетков: Паниковать не надо, завтра война нам не грозит. И принудительная женская мобилизация тоже

"Смотрю, как-то народ изрядно переполошился. Куда-то запропал наш природный скепсис к властным затеям. Поэтому давайте по порядку. Есть такое выражение: когда говорят по политику, на самом деле говорят про деньги. Соответственно, когда про большую политику, то про большие деньги. Про очень большие. Вот в этом смысле и надо рассматривать свежие заявления Владимира Путина насчет неких «военно-технических методов обеспечения безопасности РФ». Равно как и постановку на военный учет женщин в Украине, что некоторые почему-то восприняли как намерение хватать насиликоненных барышень в парикмахерских и спа-салонах и срочно отправлять на фронт. Даже бигуди не раскрутив", - об этом на своей страничке в Фейсбуке пишет политолог Александр Кочетков, информирует UAINFO.org

«Северный поток 2» для Владимира Путина и кремлевской верхушки — это вожделенное Эльдорадо. Тем более, при нынешних спекулятивных цен на газ, которые со временем начнут падать. Поэтому надо успеть воспользоваться конъюнктурой.

А Штаты могут это кремлевское счастье задушить на корню. Потому что их санкции — это не наши. Со структурой, угодившей под штатовские санкции, сразу перестают работать все серьезные банки мира, а это полный гаплык бизнесу.

Если Путин полезет в Украину, то его «другу Джо» санкции таки придется вводить, иначе Сенат с Конгрессом не поймут. В итоге «Северный поток 2» превратится в многомиллиардный подводный металлолом. 

Поэтому Путин пытается российский нейтралитет в схватке США-Китай и ненападение на Украину обменять у Байдена на американское непрепятствование «СП 2». Но для глубинных россиян эту торговлю надо подать как очередную победу Путина — мол, задавил трусоватых штатников, добился гарантий нераспространения НАТО. Соответственно, от руководства РФ идут грозные заявления, имеющий камуфляжный характер: мы ведь помним, деньги для них — главное.

Плата за декольте: замминистра образования Гарбарук уволен после скандала с пикантным платьем его помощницы

Кабинет министров уволил заместителя главы Министерства образования и науки Украины Игоря Гарбарука. Это произошло после того, как он засветился на эффектном фото со своей помощницей Кристиной Тишкун.

Соответствующее заявление на увольнение чиновник написал по собственному желанию. О решении правительства сообщила народный депутат от партии "Слуга народа" Юлия Гришина в Telegram, пишет Обозреватель, информирует UAINFO.org 

Напомним: несколько дней назад в соцсетях начали активно обсуждать таинственную брюнетку, которую заметили на фото рядом с заместителем министра образования и науки Игорем Гарбаруком и мэром Львова Андреем Садовым. Она появилась на официальной встрече в черном платье с наполовину обнаженной грудью без бюстгальтера.

Мендель снялась в объятиях загадочного мужчины и рассказала о любви

Бывшая пресс-секретарь президента Украины Юлия Мендель показала новое фото с загадочным мужчиной. Правда, лицо возлюбленного она до сих пор скрывает.

Соответствующее фото Мендель обнародовала в своем Instagram-аккаунте, пишет УНИАН, информирует UAINFO.org.

В комментарии к снимку, она поблагодарила возлюбленного за любовь к ней. 

"Многие пытаются любить, но не умеют. Другие – умеют любить, но боятся. Благодарю за то, что ты так умеешь любить и что любишь именно меня", – говорится в сообщении.

Стоит отметить, что экс-спикер Зеленского скрывает своего избранника, хотя обещала рассказать о нем в ближайшие месяцы.

Український футбольний клуб покарали за інтерв'ю російською мовою

Контрольно-дисциплінарний комітет Української асоціації футболу оштрафував рівненський "Верес" за порушення пункту регламенту, який зобов'язує давати флеш-інтерв'ю державною мовою.

Про штраф від контрольно-дисциплінарного комітету УАФ повідомив офіційний сайт рівненського "Вереса", інформує UAINFO.org.

Порушення відбулося після поєдинку 17 туру УПЛ між "Вересом" і київським "Динамо". 

"Верес" повідомив, що відтепер і далі представники клубу будуть давати інтерв'ю та коментарі для ЗМІ тільки українською мовою. Для футболістів або інших працівників клубу, які володіють державною мовою на недостатньому на їхню думку рівні - клуб готовий організувати курси з вивчення української.

Таке рішення не стосується представників клубу, які є громадянами інших держав.

Британка спекла торт у вигляді Грінча. Його оцінив сам Джим Керрі

Актор Джим Керрі оцінив роботу кондитерки, яка зробила на Різдво гігантський торт у вигляді Грінча, пише ВВС, інформує UAINFO.org

Актор, який зіграв роль у фільмі 2000 року, написав у Твіттері: "Моя кінцева мета - щоб мої шанувальники не просто захоплювались мною, а з'їли мене". І додав, що хотів би побачити Ейса Вентуру - іншого відомого персонажа, якого він зіграв - у виконанні кондитерки.

35-річна Лара Мейсон з британського міста Браунгіллз сказала, що він був одним з її улюблених акторів, і назвала це торт "здійсненням мрії".

Її відео з тортом вже набрало мільйони переглядів у TikTok.

"Грінч - мій улюблений різдвяний фільм усіх часів, тому я вибрала його своєю музою", - сказала кондитерка.

"Він (Джим Керрі. - Ред.) також кинув мені виклик, щоб наступним я зробила Ейса Вентуру, і я не можу відмовитися від хорошого виклику", - додала вона.

Підписуйся на сторінки UAINFO у FacebookTwitter і YouTube

UAINFO


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини