MENU

Огляд блогосфери від UAINFO. 4 січня 2022

360 0

Шановні читачі, UAINFO.org пропонує до вашої уваги традиційну добірку найцікавішого зі світу блогосфери за сьогодні, 4 січня.

Ми обіцяли Україні місце за столом НАТО, прийшов час прийняти план дій, щоб це виконати, – ексгенсек Альянсу Расмуссен 

Росія не може диктувати умови про нерозширення НАТО, а Україну та Грузію настав час прийняти до Альянсу і навіть дати гарантії захисту союзників, які поширюватимуться на контрольовані ними території (без окупованих).

Про це заявив колишній генеральний секретар НАТО Андерс Фог Расмуссен, повідомляє "Сегодня" із посиланням на Politico, інформує UAINFO.org.

За його словами, Альянс не повинен за жодних обставин давати Росії гарантії щодо нерозширення. Більше того, як він нагадав, Москва вже підписала Хартію ОБСЄ 1999 року, яка гарантує, що "всі держави-члени мають право обирати та змінювати заходи безпеки, включаючи угоди про альянси". 

"Це також означає, що ми маємо покласти край недавньому фактичному вето на Україну та Грузію стосовно їхніх євроатлантичних устремлінь, якого вони досягли внаслідок ескалації конфліктів у цих країнах. Конфліктів, інтенсивність яких Путін збільшує або зменшує відповідно до його власного порядку денного. Ми пообіцяли Грузії та Україні місце за столом НАТО, і зараз час прийняти план дій, щоб виконати нашу обіцянку. У разі потреби ми можемо зробити це за умови, що стаття 5 НАТО (зобов'язання виступити на захист країни, на яку напали. – Ред.) поширюється лише на території, контрольовані Тбілісі та Києвом. Але ясно одне: НАТО не може проводити політику відчинених дверей, коли у дверях стоїть Путін"– сказав Расмуссен.

США можуть ввести нові санкції проти "Північного потоку-2", – Politico

Сенат США 14 січня голосуватиме за законопроект про санкції проти російського газопроводу "Північний потік-2". Проект закону запропонований сенатором-республіканцем Тедом Крузом.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на видання Politico, інформує UAINFO.org.

Згідно з текстом, отриманим виданням, законопроект Круза вимагає, щоб санкції щодо трубопроводу були накладені протягом 15 днів після прийняття, і дозволяє Конгресу проголосувати за відновлення санкцій, якщо президент відмовиться від них.

Для прийняття законопроекту необхідно 60 голосів, і Круз та інші республіканці впевнені, що досягнуть цієї позначки. "Ми виграємо це голосування з переважною більшістю", - сказав один з високопоставлених республіканців.

Снимали три дня, вместо шампанского – "Живчик": профессор раскрыл детали о новогоднем поздравлении Зеленского

Съемки поздравления украинского президента Владимира Зеленского с 2022 годом, на которые были приглашены известные украинцы, продолжались в течение трех дней. Гостей угощали бутербродами, а вместо шампанского наливали безалкогольный напиток "Живчик".

Об этом рассказал известный профессор из Черновцов, инженер-оптик Олег Ангельский, который был приглашен для участия в поздравлении Зеленского. Он является лауреатом уникальной международной премии имени Галилео Галилея, передает издание "Молодой буковинец", пишет Обозреватель, информирует UAINFO.org.

Ангельский рассказал, что видео снимали с 27 по 29 декабря. Ученому звонили из Офиса президента и приглашали. А номер его спрашивали у ректора Черновицкого национального университета. 

"Это все длилось очень долго, потому что это был творческий процесс. Я почувствовал, что это такое – когда снимают фильм", – рассказал профессор, добавив, что имел возможность пообщаться со многими известными украинцами.

У Токмаку одного дня звільнилися майже всі співробітники поліції: що сталося

У Запорізькій області 30 співробітників Токмацького міського відділення поліції звільнилися 31 грудня 2021 року.

Як повідомляє у своєму Facebook народна депутатка фракції "Слуга народу" 79 округу Запорізької області Юлія Яцик, це 95% всього особового складу поліції Токмака, інформує UAINFO.org.

За її словами, масове звільнення поліцейських сталося з низки причин, серед яких:

• невиконання керівництвом ГУНП Запорізької області оплати праці за ненормований робочий день і нічні зміни;

• систематичний тиск із боку керівництва поліції щодо виконання показників розкриття злочинів;

• викривлення фактів роботи працівників поліції публічними особами, що призводить до зниження довіри населення до поліції. 

До свого посту депутатка додала фото рапортів поліцейських – усі вони датовані 31 грудня.

Дочку Медведчука не пустили навчатися у Швейцарію. Та це жорстоко відправляти своїх дітей у прогнилий світ Заходу, де вони ризикують підхопити заразу гейства та бактерію непослуху – Фурса

"Дочку Мєдвєдчука не пустили навчатися у Швейцарію. Санкціі. Підняли галас... Ви не розумієте… Вони чому своїх дітей відправляють вчитись у швейцаріі і лондони, каліфорніі і сорбони, хоч торочать про зовнішнє управління і загниваючий захід. Тому що потрібно знати ворога в обличчя. Тому що їм треба розуміти, як саме загниває", - про це на своїй сторінці у Фейсбуці пише Сергій Фурса, інформує UAINFO.org.

"Тому вони жертвують найдорожчим. Своїми дітьми. Відправляють їх у тил ворога. Щоб ті вивчили як працює Захід. Діти йдуть на це, щоб батьки тримали оборону. Вони вивчають ворога, розуміють як він діє і батьки тут можуть ефективніше протидіяти зовнішньому управлінню. Чому діти? Тому що тільки дітям вони можуть довіряти на 100%

І так, це жорстоко. Відправляти своїх дітей у прогнилий світ Заходу, де діти ризикують підхопити заразу гейства, вірус невігластва, бактерію непослуху. І ця жертва має дати зрозуміти, наскільки ці люди віддані ідеї русського миру. Вони ладні пожертвувати власними синами і дочками заради того, щоб діти їх виборців залишилися вільними від спокус Заходу.

Ціни на їжу зростають. Що робити?

2021-й рік приніс нам інфляційну кризу. Ціни зростають по всьому світі, включно з Україною. Найбільший удар 2021-го прийшов з боку цін на енергоносії, але в новому 2022-у році точка напруги зміститься – тепер це будуть харчі.

Про це у Facebook пише колишній в.о. міністра економіки, керівник з політичних питань Київської школи економіки Павло Кухта, інформує UAINFO.org.

Їжа вже дорожчає. Наприклад, окремі частини улюбленого ЗМІ "борщового набору" на кінець року зросли в ціні на 30-50%. Люди помічають і – очікувано – хвилюються. Щоб переконатися в цьому, не треба навіть проводити соціологічних опитувань. Достатньо просто уважно послухати розмови в черзі будь-якого супермаркету. Але все це лише початок здорожчання їжі, з яким ми житимемо цього року.

Що ж відбувається?

Мінеральні добрива (80% собівартості яких становить природний газ), пальне для машин та комбайнів, навіть переробка на заводах - всі ці статті витрат при виробництві продовольчих товарів прямо залежать від цін на енергоносії. Тих самих, які весь минулий рік били рекорди.

Тетяна Мокріді: Вони зробили вибір: співати в Кремлі. Можна про них забути? Яких вам ще зірок бракує?

Телевізійна "біполярочка". Настав той момент, коли хочеться волати: викиньте телевізори.

Якщо зробити короткий огляд ефірів за новорічні вихідні, то виходить, що ми живемо в країні, яка ностальгує за радянськими фільмами, концертами в стилі "голубой огоньок", пісеньками російською мовою і у нас аж два президенти. Як на тлі війни на Донбасі і загрози широкомасштабного вторгнення це можливо? Тут хочеться процитувати Андрія Богдана: "Діагноз: біполярочка". Тільки телевізійна…

Про це на власній  сторінці у Facebook пише Тетяна Мокріді, інформує UAINFO.org.

Тема української мови – вічна. Скільки законів не ухвалюй, на "Інтері" все стабільно "на русском". Ведучі вели концерт російською і запросили Світлану Лободу, яка виконала пісню "Superstar": "Все люди, как люди, а я - Суперзвезда! Звезда! А я - суперзвезда! Звезда!".

Софія Ротару встигла і на "Песню года" в РФ і на новорічний концерт 95 кварталу на 1+1. 

На "Україні" йшло новорічне шоу "Маска", де більшість артистів виконували старі російські пісні. Ведучий Остапчук був в ролі крижинки - сніжинки. Але це створіння було якесь вульгарним. То зауважив, що його "ключик більший", то той "ключик" на сцені намагалась намацати холостячка- сонце Злата Огнєвіч. То стендапер лежав на сцені, а на ньому сексуально стрибала новорічна іграшка. Аж королеві ночі Олі Поляковій стало не по собі. Як потім з‘ясувалося: так розійшлася Наталія Могилевська, яка сховалась під маскою ніжної різдвяної кульки. Бракувало тільки біжучого рядка: "приберіть дітей від блакитних екранів". Єдиний плюс: шикарні костюми масок...

Старість у радість. Учені вважають, що знайшли основний інгредієнт "еліксиру молодості"

Дослідження показують, що від того, як ви ставитеся до процесу старіння, залежить ваше здоров'я. Якщо не вважати себе молодим у старості, це може призвести до згубних наслідків.

Видання The Guardian опублікувало витяг з нової книги Девіда Робсона "Ефект очікування: як ваш спосіб мислення може змінити ваше життя". Цей британський письменник спеціалізується на дослідженнях людського мозку, тіла та поведінки. За його словами, якби всі люди старшого віку прийняли позитивне ставлення до старості, це стало б потужним еліксиром життя. Посилаючись на різноманітні наукові дослідження, автор стверджує, що люди, які бачать у процесі старіння потенціал для особистісного зростання, як правило, мають набагато краще здоров'я у свої 70, 80 та 90 років, ніж люди, які пов'язують старіння з безпорадністю та занепадом життєвих сил. І це відбивається на їхньому здоров'ї та тривалості життя, інформує UAINFO.org з посиланням на Фокус.

"Наші думки можуть впливати на наше старіння та довголіття", — каже Робсон.

Підписуйся на сторінки UAINFO у FacebookTwitter і YouTube

UAINFO


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини