MENU

Огляд блогосфери від UAINFO. 20 січня 2022

138 0

Шановні читачі, UAINFO.org пропонує до вашої уваги традиційну добірку найцікавішого зі світу блогосфери за сьогодні, 20 січня.

Байден впервые указал, что гибель украинских воинов – это повод для вмешательства США, – Бутусов 

"Байден: "Если российские войска пересекут границу и будут убивать украинских бойцов, США поддержат Украину и разорвут отношения с Россией так, как не бывало даже в годы "холодной войны".  США серьезно усиливают поддержку Украины в войне. Президент США Д.Байден провел пресс-конференцию, посвященную первому году пребывания в должности", - об этом на своей страничке в Фейсбуке пишет Юрий Бутусов, информирует UAINFO.org

"Что сказал и не сказал Байден об агрессии России против Украины?

1. Байден заявил, что в случае широкомасштабного вторжения в Украину, США запретят любые операции в долларах, мировой резервной валюте, связанные с Россией: "anything that involves dollar denominations". Такого запрета не было даже во время "холодной войны" 40-90-х, когда СССР противостоял Западу. Это будет означать полный выход всех крупных западных инвесторов из всех видов бизнеса с Россией.

2. Байдена прямо спросили, что должно произойти, чтобы он отдал приказ применить эти санкции и оказать Украине помощь, он ответил, что линией принятия решений будет: "российские войска, пересекающие границу и убивающие украинских бойцов». 

3. Байден заявил, что в войне погибнет много россиян:

"Цена продвижения в Украину с точки зрения физических потерь жизней для русских — со временем они будут способны добиться превосходства - но это будет дорого... Это не будет легкая прогулка для России. В военном отношении они обладают подавляющим превосходством. И что касается Украины, они заплатят высокую цену немедленно, в краткосрочной, среднесрочной и долгосрочной перспективе".

КПРФ просит Путина признать "ЛДНР": подан документ

Проект постановления с просьбой о признании "Донецкой Народной Республики" и "Луганской Народной Республики" внесли в Госдуму РФ.

Полный текст документа опубликовало российское пропагандистское издание "РИА Новости", сообщает УНИАН, информирует UAINFO.org.

Коммунистическая партия Российской Федерации во главе с Геннадием Зюгановым подготовила обращение к президенту РФ Владимиру Путину. В нем озвучена просьба признать независимость отдельных районов Донецкой и Луганской областей. 

"Государственная дума Федерального Собрания Российской Федерации обращается к Вам, уважаемый Владимир Владимирович, с просьбой рассмотреть вопрос о признании Российской Федерацией "Донецкой Народной Республики" и "Луганской Народной Республики" в качестве самостоятельных, суверенных и независимых государств", - говорится в проекте обращения.

Арестович объяснил причину увольнения и намекнул на "шоу" вокруг Порошенко  

Алексей Арестович объяснил свое увольнение с поста внештатного советника главы Офиса президента и спикера украинской делегации в трехсторонней контактной группе. Он намекнул, что принял решение в связи с ситуацией вокруг пятого президента Петра Порошенко.

Об этом Арестович сообщил в своем Facebook, пишет УНИАН, информирует UAINFO.org.

Он раскритиковал и Порошенко, и власть Зеленского. По его словам, он не может простить нынешней власти "слабость".

"Знаете, я не собирался увольняться. В понедельник я приехал на работу, как обычно, подошел к зданию и понял, что больше не хочу переступать его порог. Потому, что я способен простить многое, включая личную подлость по отношению ко мне (это политика, все мы макиавелли, цинизм, холодный расчет и все такое). Но слабости я простить не могу", - говорится в сообщении.

В списке – дочери Путина и Кабаева: в США готовят новые санкции против окружения и семьи президента РФ

Представители Республиканской партии США на этой неделе представили законопроект, который предусматривает введение санкций против членов семьи российского президента Владимира Путина. Также под ограничения должны попасть члены правительства.

Об этом в своей колонке пишет ведущий внешнеполитический обозреватель The Washington Post Джош Рогин, передает Обозреватель, информирует UAINFO.org

Он отмечает, что документ должен подтолкнуть администрацию американского президента Джо Байдена к ужесточению санкционной политики до российского вторжения в Украину, а не после.

Орли, колони та багато золота: команда Навального показала "палац Путіна" під Геленджиком. ФОТО, ВІДЕО

Команда російського опозиційного політика Олексія Навального показала кілька сотень фотографій із будівництва резиденції президента РФ під Геленджиком, яку охрестили "палацом Володимира Путіна". 

Розслідувачі опублікували фото у новому розслідуванні, інформує UAINFO.org з посиланням на УНІАН.

Команда Навального порівняла світлини будівництва зі своєю 3D-візуалізацією, зробленою за будівельними кресленнями та каталогами матеріалів й меблів. Виявилося, що попередньо отримані матеріали багато в чому збігаються із реальними інтер'єрами будівлі.

"Сюрприз, Путін набагато гірший, ніж ми навіть уявляли. Якщо вам здавалося, що у фільмі ми з інтер'єрами перегнули, перебільшили та прикрасили, ви дуже помилялися. Життя, як це буває, перевершило будь-які наші очікування", - заявили розслідувачі.

Збіги 3D-візуалізації та реальних фотографій "палацу Путіна" свідчать про те, що соратники Навального майже повністю вгадали із зовнішнім виглядом палацу, його внутрішнього двору, фонтанів, балконів та галерей.

З великою точністю команда Навального візуалізувала читальню, спальню, кімнати відпочинку та ванну, за винятком окремих елементів. Водночас деякі деталі інтер’єру за рік змінили. Наприклад, у читальні виявилося "помітно більше" золота, у спальні дизайнери "зменшили кількість орлів", а в кімнаті відпочинку "не докрутили" стелю.

Не збіглися дані щодо інтер’єру театру. 

В Україні змінили правила реєстрації авто: кого торкнуться нововведення

В Україні змінили порядок реєстрації та зняття з обліку автомобілів. Зміни відчують автолюбителі, занесені до реєстру боржників, а також власники конфіскованих машин.

Про це пише UBR.ua з посиланням на рішення Кабміну від 19 січня, інформує UAINFO.org.

Ухвалена постанова, ініціатором якої є Міністерство юстиції, доповнює список підтверджуючих правомірність придбання транспорту документів. Відтепер, крім стандартного договору купівлі/продажу, такими також вважаються акт про придбання на електронному аукціоні або рішення про безоплатну передачу конфіскованого майна. 

Крім того, після рішення Кабміну розширюється перелік винятків для перереєстрації транспортного засобу боржників:

• якщо вона не пов'язана з відчуженням;

• транспорт придбано на аукціоні з продажу конфіскованих машин;

• ТЗ отримано в якості погашення боргу;

• ТЗ отримано безкоштовно в рамках розпорядження конфіскованим майном. 

Мін'юст таким чином врегулював перереєстрацію конфіскованих заставних автомобілів. Необхідність такого рішення там пояснили відмовами сервісних центрів реєструвати заставні авто, продані банками.

Загадкова смерть Ігоря Талькова: суд у Росії заарештував ймовірного вбивцю

Суд у Санкт-Петербурзі заочно заарештував Валерія Шляфмана, обвинуваченого у вбивстві відомого радянського рок-музиканта Ігоря Талькова в жовтні 1991 року.

Про це повідомляє Telegram-канал об'єднаної прес-служби судів Санкт-Петербурга, інформує UAINFO.org з посиланням на УНІАН.

Заочний арешт Шляфману обрали на два місяці з моменту екстрадиції на територію Росії, або з моменту затримання в РФ.

Відомо, що з січня 1992 року обвинувачений безвиїзно проживає в Ізраїлі. Звинувачення йому пред'явили так само заочно 14 жовтня 2021 року.

За версією слідства, 6 жовтня 1991 року в Палаці спорту "Ювілейний" Ігор Малахов, представляв інтереси співачки Азізи та мав при собі заряджений револьвер "Наган", спровокував конфлікт з Ігорем Тальковим і його директором Валерієм Шляфманом. 

В ході бійки охоронці повалили на підлогу Ігоря Малахова, а Валерій Шляфман вирвав у нього з рук зброю і вистрілив. Куля влучила в Талькова, він помер на місці. 

Вперше Тальков став відомий широкій публіці після виступу в 1987 році на фестивалі "Пісня року" з композицією "Чистые пруды".

До 1989 року їм було написано понад двісті пісень.

Розпався відомий гурт, пісня якого стала одним з хітів незалежної України. ВІДЕО

Український гурт "Тартак", який існував з 1996 року, приголомшив новиною про розпад колективу.

Відповідна заява з'явилася на офіційній сторінці музикантів у Facebook

"Ми, музиканти "Тартака", сьогодні офіційно завершуємо свою роботу у складі гурту. Дякуємо усім, хто підтримував наші намагання втримати на ходу цю легендарну машину, але занадто багато перешкод ми зустріли на шляху", - розповів колектив.

Та це ще не всі новини: невдовзі колектив представить новий проект. Й на фанатів їхньої творчості незабаром чекає дебютна робота.

Нагадаємо, гурт "Тартак" був мегапопулярним на початку 2000-х.  "Стільникове кохання" і "Я не хочу (бути героєм України…)" - найвідоміші хіти альбому "Музичний лист щастя" (2004), які часто звучали під час Помаранчевої Революції.

Підписуйся на сторінки UAINFO у FacebookTwitter і YouTube

UAINFO


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини